Pulzar

Partyajánló

10 éves az M47 @ M47

Fellépők
Dátum 2006. szeptember 15.
Helyszín M47
Stílus Tech-house, Techno, House
10 éves az M47Hihetetlen, de igaz. Kevés klub életében jön el a 10. szülinap, fõképpen úgy, hogy végig egy volt a tulajdonos.Szücs Imre 1996. augusztus 2-án nyitotta meg a discot, és talán még õ maga sem hitte volna, hogy ennyi szép és küzdelmes évet él meg a hely...M47

10 éves az M47 @ M47

Hihetetlen, de igaz. Kevés klub életében jön el a 10. szülinap, fõképpen úgy, hogy végig egy volt a tulajdonos.Szücs Imre 1996. augusztus 2-án nyitotta meg a discot, és talán még õ maga sem hitte volna, hogy ennyi szép és küzdelmes évet él meg a hely...

Rengeteg együttes, dj tette tiszteletét az évek folyamán, nagyon sok felejthetetlen emlék
kötödik hozzájuk. Nagyon sok vendég kezdte a szórakozást az M47 kapuin belül, és reméljük, mindenki õriz jó emlékeket az M47-rõl. Zeneileg meg-megújulva, rengeteg stílust hallhattak itt a vendégek. Jó pár éve, most már csak techno zene megy a klubban.
Sok világhírü dj játszott az M47-ben, amire nagyon büszkék vagyunk, és legtöbbjük visszajáró vendég lett a dj pultban. Ugyanilyen fontosnak tartotta a hely, hogy fiatal, tehetséges, Magyarországon szinte ismeretlen dj-knek is teret engedjen. Sokan közülük ma már világhírü dj-k. És természetesen most is örömmel eljönnek az M47-be bármikor. A 10. Szülinap tervezésénél is gondban volt az M47, hiszen ilyenkor magasabbak az elvárások a vendégek részérõl.
Ezt a szempontot is figyelembe véve, két olyan dj-t hívott meg a hely, akik közönségkedvencek az M47-ben. Marco Nastic és Dejan Milicevic ez a két jól ismert, és szeretett dj. Melléjük Cory B érkezik szintén Szerbiából. õk hárman az est külföldi sztárvendégei.


De mellettük a két rezident az, akik nélkül nincs buli az M47-ben: Zsíros és Smith is mindent meg fog tenni azért, hogy a szokásos színvonalon zajlódjon le a Szülinap.
Ha lenne még olyan vendég, aki nem hallott volna még MARCO NASTIC-ról, egy kis ízelítõ az indulásról: A szerb DJ, Marco Nastic a legújabb név az európai kantinensrõl, aki feltünt a nemzetközi technoszcénában, Umek és Valentino Kanzyani után. Alig múlt 20 éves és már olyan három lemezjátszós szetteket kever, amik a tribaltól az elektron át a tech-houseig ívelnek, melyek megállják a helyüket bármely nagy klubban. Saját zenéit és mixeit a Umek és Valentino Kanzyani Earrisistable labeljénél jelentette meg, ami sokat segített neki, hogy helyi kedvencbõl nemzetközileg is elisemert és keresett Dj-vé váljon.


A dj-szakma és a zene mindig is része volt Marco életének: már 10 éves kora elõtt közel került a dobgépekhez, szintetizátorkhoz, hiszen nagybátyja a Belgrad Radio italo-disco nagymestere volt. Így a 90-es években, amikor a techno elkezdett beszivárogni az akkori Jugoszláviába, a bátyjával közösen elkezdtek foglalkozni a zenéléssel. Épp, hogy elekzdett népszerüvé válni a technozene Jugoszláviában, amikor megkezdõdött a balkáni konfliktus. Marco úgy érzi, hogy ez is befolyásolta zenéjét, de elismeri, hogy gyakorlatilag a „feje felett” zajlott a konfliktus… Nehéz idõk voltak ezek a zenélés szempontjából is. Nehezen lehetett lemezekhez jutni és a választék is igen gyatra volt, így Marco Londonban élõ ismerõsei küldték az „alapanyagot”. Milosevic hatalmának megdöntése után sokat javult a helyzet, szabadon lehetett utazgatni, gyakorlatilag kitárult a világ, ezzel együtt sokat erõsödött a klubélet is Belgradban. Még alig volt 14 éves, de már az egyik lemezboltban dolgozott. Itt gyakorolt elõször Technics lemezjátszókon és itt ismerkedett meg, kötött barátságokat a klub szcéna szereplõivel.
Itt kötõdött Dejan Milisevic-csel is a barátság, melybõl a Teenage Techno Punks dj-formáció kerekedett ki. Még 16 éves sem volt, amikor Belgrád vezetõ underground klubjának, az Industria-nak rezidensei lettek Dejannal közösen.
Ezzel egyidõben elvállalta a klub fellépõinek szervezését is, és egyfajta mércét állított a fõváros klubjai elé. 25 éves korára a zene igazi nagyjaival játszott együtt, Carl Cox, Richi Hawtin, Marco Carola és Adam Beyer mellett tehetett fel. Miután csatlakozott a Recycled Loops és a Kne’Deep csapatához, beindult a nemzetközi karrierje. 2002-ben indult elsõ európán kívüli körútjára Braziliába, ezen kívül rendszeresen fellép Ázsiában. Európában gyakorlailag már minden országan játszott. Kedvencei a Colosseum Skopjéban, az M47 Magyarországon és a Florida 135 Fragaban (Spanyolország).
Az intenzív Dj-munkássága mellett megalapította az elsõ szerb techno labelt, a RECON-t, amely eddig 5 albumot adott ki. DEJAN MILICEVIC pályafutása is korán kezdõdött.:
Dejan Milisevic belgrádi születésü, fiatal virtuóz. Már 10 éve áll a lemezjátszók mögött, így Marco Carola vagy Chris Liebing-hez hasonló ügyességgel kezeli a 3 lemezjátszót. Tudását olyan lemzlovasok is elismerik, mint Valentino Kanzyani vagy Umek.(a két szlovén származású mára már világhírü dj és producer.) A Teenager Techno Punks formációt barátjával és kollegájával a szintén belgrádi Marco Nastic-al hozták létre, amelyhez késöbb csatlakozott Milos Pavlovics is. Marco és Dejan hazájukban abszolut elismerésnek örvendenek és természetesen minden hazai rendezvény állandó vendégei, emellett rengeteg fellépést kapnak pl.: Yugoslavia (Szabadka - Trench Town, Belgrad, Novi Sad, Lifka Club), Németország (Köln, Berlin), Magyarország (MAYDAY - Budapest)... stb. Marco és Dejan egyidöben a dj-zéssel saját zenéik elkészítésével is foglalkoznak, melyek a szlovén Recycled Loops valamint az osztrák-magyar TITANIUM RECORDINGS gondozásában fognak megjelenni. A TTP formációhoz akkor csatlakozott Milos Pavlovics, amikor Dejan Franciaországba költözött, hogy ott folytassa tanulmányait és természetesen tovább építse dj karrierjét is. A kapcsolat azonban nem szakadt meg köztük, továbbra is együtt dolgoznak. Dejan zenei stílusa 100% techno, így aki szereti a dinamikus techno-t és értékeli a 3 lemezjátszóról mixelés nehézségeit, annak maradandó élnényt nyújt majd szettje.
CORY B, aki a szülinapon debütál az M47-ben, biztosan nem fog senkinek csalódást okozni, hiszen zenei pályafutása 8 éves korában indult. Zenetanárhoz járt, aminek az
eredménye,hogy 1994. januárjában néhány társával zenekart alapított.1996-tól
az egyik helyi disco clubban rezidens.Az elsõ sajátszervezésü house - techno
party 1997.áprilisában a szabadkai scena legismertebb dj-inek
fõszereplésével zajlott. A sikerre való tekintettel elhatározta hogy ezen a
vonalon fog tovább haladni.A gyökeres változás 1998 októberében jött, a Bali
dance club rezidenseként folytatta. A zentai és a környékbeli fiatalokból
álló közönséget fokozatosan formálták az elektronikus zenék felé. Valamennyi
hazai és magyar zenekarral dolgozott eggyütt. 1999-ben Belgrádban az akkor
fénykorát élõ Kossava rádióban játszott fõidõben. 2000-tõl lehetõsége volt
az elektronikus zene világából származó top djk egész hadával együtt
játszani. A teljesség igénye nélkül:Brenda Russell, La-di-da, Johann Bacto,
dj Budai, Sterbinszky, Tommyboy, Uwe hacker, Valentino Kanzyani, Marko
Nastic, Dejan Milicevic, Milosh Pavlovic, Geri da Pig. 2002 augusztusa óta
több rádiónak készített elektronikus zenei müsort(Team FM, Radio Su, Radio B
Topola), valamint fellépett a szegedi Radio 88 Fresh Jam müsorában, Radio AS
(Novi Sad), Radio IN (Novi Sad), Kossava (Beograd) stb.
A topolyai Régió Radio állandó technikai munkatársa, ahol házigazdája a
péntek és szombat esti Experience müsornak 21-23 óráig. 2005 a nagy partyk
visszatérésének az éve, Lexicon Avenue-val novemberben, Marko Nastic-al
decemberben. 2006-ban folytatódik a nyomulás: februárban dj Preach (relic
recordings, canada), márciusban MAYDAY
2006, nyáron Exit fesztivál! Mindenki,akivel kapcsolatba került hatással
volt jelenlegi stilusára,ami széles skálán mozog. Mainstream housetól a
Electros beütésü zenéken át a technoig terjed. Mindezt vegyitve a
korszakalkotó és látványos Final Scratch 2 technológiával, 2 lemezjátszó, 2
cdj, laptop (Loopok, Scratch stb) technikás szettel.
Rezidens a club Baliban.
Este 10-tõl ZSÍROS melegíti be a közönséget, és reggel 7-tõl SMITH fejezi be.
Extra showtáncosok, ital promóciók színesítik még az éjszakát.
Minden vendégünk szoláriumjegyet kap ajándékba.
És a hely meglepetéseként minden vendégünk egy ajándék italt kap.
És külön erre az alkalomra tervezett és legyártott nyakpasszt kap ajándékba mindenki a belépõjegy megvásárlásakor, ami kereskedelmi forgalomba nem kerül, hanem csak ezen az éjszakán ajándék.
Várunk mindenkit szeptember 15-én, pénteken az M47-be, hogy együtt ünnepeljük a 10. Szülinapot!


Ajánlott lemezek

  • ImpulseCreator presents Spotlight

    Hihetetlen, de már kilencedik születésnapját ünnepli Magyarország egyik legrégebbi, urbánus zenei stílusokat és kultúrát magába foglaló virtuális magazinja, az ImpulseCreator

Régebbi partyk ebből klubból

  • [2012-12-31] Dejan Miliceviccsel búcsúzik az M47
    @ M47

    Nemcsak az óévtől, de egy időre a közönségtől is búcsúzik az M47 szilveszterkor: Magyarország egyetlen techno klubjára alapos átalakítás vár, emiatt jó ideig nélkülöznünk kell majd a legendás hangulatú bulijait.
  • [2012-08-18] GSR Label Night with Gayle San & Chris Colburn
    @ M47

    Gayle San visszatérése az M47-be mindig hatalmas örömünnep a techno szerelmesei számára. A kelet-magyarországi gépzenei szentélyben ezúttal a tüneményes hölgyemény a kiadójának turnéállomásaként döngeti majd a falakat. A GSR Label Nightra elhozza magával a zenei platform egyik kiválóságát, a brit Chris Colburnt is. A honi mundér becsületét az augusztusi virrasztáson a három házigazda, Dave, Warped és DNS védi majd meg.
  • [2012-07-06] Dejan Milicevic
    @ M47

    Dejan Milicevic „classic” júliusban az M47-ben
  • [2012-05-18] Tomy de Clerque
    @ M47

    Az M47 egy kisebb fesztivállal indítja a tavaszi zsongást: friss tehetségek, régi motorosok, minden, amit csak egy techno fan szíve és lába kívánhat!
  • [2012-03-14] Szezonnyitó! Sasha Carassi
    @ M47

    Új év, új felállás és egy technolegenda, Sasha Carassi az M47-ben!
  • [2011-12-31] M47 NYE Party Tom Hades-szel és búcsúzó rezidensekkel
    @ M47

    Egyik szemünk sír, a másik nevet. Az M47 szilveszteri partija nemcsak a belga klasszis, Tom Hades szereplése miatt lesz különleges…
  • [2011-11-18] Wild East Night
    @ M47

    Nyomul a Vadkelet, legalábbis az M47-ben: a novemberi felhozatalban két kiváló kelet-európai DJ vendégeskedik kis hazánk autentikus technótemplomában. A Csehországból érkező LUCCA évek óta kápráztatja a szemeket megjelenésével és gyönyörködteti a lelkeket zenéjével, az ifjú DNS pedig a szlovákiai Felvidék fővárosából, Kassáról „ugrik át” hozzánk egy alapos agy-masszírozásra.
  • [2011-10-21] DJ Kammy a „mixmesternő” először Magyarországon!
    @ M47

    Pezsdítő vérfrissítésnek lehetnek szem- és fültanúi október 21-én a sárándi technoszentélybe látogatók: egy ragyogó szépségű és tehetségű brazil technotündér, DJ Kammy lép fel a kelet-magyarországi klubban – ráadásul most első alkalommal szerepel hazánkban. A szamba őshazájában született és nevelkedett hölgyemény mellett az M47 rezidens triumvirátusa, vagyis Schmidt, Zsiros és Dave szettje is jócskán követel majd magának figyelmet. Talán a lábunk sem fogja érni a földet…
  • [2011-09-16] M47 Birthday Party
    @ M47

    Ereszd el a hajamat hangulat és világsztárok uralják a 15. éves M47 születésnapi zsúrját. A techno magyarországi szentélye immár másfél évtizede szolgáltatja a minőségi elektronikus zenei partikat hónapról hónapra. A szeptember 16-i hajcihőn sem bízott a klub semmit a véletlenre. A műfaj koronázatlan királynője, Gayle San mellett a germán iskola egyik legjelesebb fenegyereke, Sven Wittekind csap majd a lecsóba (vagyis inkább a tortába). A gyertyafújásból – és persze a zenei felhozatal színesítéséből – ezúttal is jócskán kiveszi majd a részét a sárándi rezidencia 3 lovagja: Schmidt, Zsíros és DJ Dave…
  • [2011-08-19] The Advent & Industrialyser Live
    @ M47

    Az év techno bulija az M47-ben! Minden év augusztusa kiemelkedő jelentőségű a techno szerelmesei és a sárándi M47 számára. Az idei nyárbúcsúztató azonban még az eddigieknél is nagyobb durranásnak ígérkezik The ADVENT & INDUSTRIALYZER LIVE produkciójának köszönhetően. A két világsztár fellépéséhez az M47 DJ-hármasa, Schmidt, Zsiros és DJ Dave adja majd a méltó zenei körítést!
  • [2011-06-10] Dejan Milicevic
    @ M47

    Nyáron még a bulizás is jobban megy, főleg ha egy olyan szuprszónikus technósztár veszi kezelésbe a vázizmokat, mint Dejan Milicevic! 2011. június 10-én ismét elmerülhetünk a Balkán-félsziget gyermekének zenei megfejtéseiben, melyhez a hely szellemét a három kedvenc M47-rezidensünk, Schmidt, Zsíros és DJ Dave idézi meg egy-egy ferteges szettel!
  • [2011-05-14] Axel Karakasis
    @ M47

    Axel Karakasisszal melegíthetünk a nyári szezonra az ország egyetlen igazi techno klubjában, a sárándi M47-ben! A május 13-i „igehirdetést” a három házigazda, Schmidt, Zsiros és Dj Dave autentikus zenei megfejtései támasztják alá.
  • [2011-04-08] Budai & Newl
    @ M47

    A hazai techno szcéna két klasszisa Budai és NewL most egyazon éjszakán verik fel a pusztai csendet Magyarország egyetlen techno-fellegvárában, a sárándi M47-ben. A rezidenciát birtokló Zsiros – Schmidt – Dave triumvirátussal karöltve pazar éjszakának nézünk elébe április 8-án.
  • [2011-02-18] Marco Bailey
    @ M47

    2011. február 18-án Marco Bailey-vel rajtol az újévi szezon a sárándi M47-ben! A belga nagyágyú meghívása máris sejteti, hogy idén sem maradunk prémium kategóriás elektronikus zene nélkül a techno kelet-magyarországi szentélyében. A januári szusszanás után tehát újra megtörik az alföldi csend. Ebben természetesen a klub első osztályú rezidens triumvirátusa is segédkezet nyújt: Zsiros, Schmidt és Dave most sem adja majd alább a maximumnál a kakaót!
  • [2010-12-31] Gayle San & Philipp Kipphan
    @ M47

    Egy remek év végén egy fantasztikus partival vár a kelet-magyarországi techno fellegvára minden rakoncátlan partiarcot. A sárándi M47-ben 2010. december 31-én két zseniális techno DJ vendégeskedik: az elbűvölő szépségű Gayle San és az ifjú titán, Philipp Kipphan. A rezidencia három testőre, Schmidt, Zsíros és Dave pedig a mundér becsületét védi hősies elszántsággal és a felgyülemlett kedvenc korongjaival. A tempó feszes lesz, de a hangulat garantáltan fesztelen!
  • [2010-12-10] The Advent Live @ M47
    @ M47

    Cisco Ferreira, azaz The Advent érkezése éppen az adventi időszak közepén valóban ünnepi hangulatba öltözteti a techno szerelmeseinek szívét. A sárándi M47 idén ezzel kedveskedik a közönségnek a karácsony közeledtével. Advent live produkciójával az idei Bónusz Fesztiválon már elkápráztatta a magyar rajongóit, s bár akkor több ezren tomboltak a szettjére, sajnos alig egy fertály órácska fért bele a sűrű programba. Most majd lehet repetázni december 10-én, mert a jóból sosem elég.
  • [2010-11-19] Boriqua Tribez
    @ M47

    Ki vagyunk éhezve az élettel teli technóra és a tribal ütemes lüktetésére? Van egy hely kis hazánkban, ahol minden hónapban egyetlen éjszakára átengedhetjük magunkat e fesztelen és esztelen tempónak...
  • [2010-11-19] Boriqua Tribez
    @ M47

    Ki vagyunk éhezve az élettel teli technóra és a tribal ütemes lüktetésére? Van egy hely kis hazánkban, ahol minden hónapban egyetlen éjszakára átengedhetjük magunkat e fesztelen és esztelen tempónak: a sárándi M47 immár 14. éve változatlanul magas minőségben szolgáltatja a talpunk alá valót, azt a stílust, melyben mindenki a feje búbjáig merülhet önfeledten, kieresztve a gőzt, kitombolva a feszültéget. November 19-én e stílusnak egy valódi mestere, a Costa Rica-i Boriqua Tribez pörgeti fel a hangulatot a rezidensek, Schmidt, Zsíros és Dave mellett.
  • [2010-08-20] Flower Festival Party
    @ M47

    Idén is virágos jókedvre derít a legendás sárándi M47 augusztus 20-án! A techno kele-magyarországi fellegvárában a műfaj két latin világsztárja is fellép a nemzeti ünnepen: a protugál Industrialyzer és a spanyol Fatima Hajji.
  • [2010-02-19] Warm Up To CETF - Techno is my life
    @ M47

    A mai magyar party kultúra szerves részeként a Club M47 idén nagy dolgokra vállalkozik.
  • [2009-04-24] Újra pörög az M47 - PORNOGRAPHIC NIGHT
    @ M47

    Az áprilisi hűs éjszakába forró madridi hangulatot varázsol az M47. Újra tiszteletét teszi nálunk a techno egyik legsokoldalúbb, zeneileg legképzettebb spanyol képviselője, Cristian Varela . Egy igazi különc, egy valódi előadóművész, akinek stílusa, kisugárzása, egyedi előadásmódja magával ragad mindenkit.
  • [2008-12-23] Technology Karma Night
    @ M47

    DJ-k: ZSÍROS, SCHMIDT
  • [2006-12-15] Vladmir Acic
    @ M47

    December 15-én ismét party az M47-ben, ezúttal Vladmir Acic teszi tiszteletét a klubban.
  • [2006-11-10] Cristian Varela
    @ M47

    Hamarosna újra élvzhetjük Cristian Varela varázslatos szettjét, hiszen november 11-én ismét magyarországra látogat a spanyol DJ.
  • [2006-10-06] DJ Cave
    @ M47

    Fellépők: Cave, Zsíros, Smith
  • [2006-08-18] M47 Frank Kvittával
    @ M47

    Az M47 ebben az évben megpróbált a jól ismert közönségkedvenc dj-k mellé új,izgalmas,feltörekvõ tehetségeket bemutatni. Nem mindig egyszerü a választás,hiszen a jól bejáratott nevekkel könnyebb teltházat produkálni,viszont a jövõt a most szárnyaikat bontogató fiatal D.J.-k jelentik.
  • [2007-06-15] m47 06.15
    @ M47

    FELIX KRÖCHER, ZSÍROS, SMITH, SZEKA
  • [2007-03-15] Dj RUSH március 15.-én.
    @ M47

    Ismét egy új év az M47 történetében. Remélhetőleg 2007 új, izgalmas, tehetséges, fiatal, feltörekvő dj-ket is hoz a klub vendégeinek. Különleges dátum, különleges fellépő.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó