Pulzar

Partyajánló

BombTheJazz - Dj Eleven @ Mokka Cuka

Dátum 2006. július 13.
Helyszín Mokka Cuka
Stílus ismeretlen
BombTheJazz - Dj ElevenA Bomb The Jazz minden csütörtökön a Moka Cukában pukkanó heti SkunkFoolBrother klubja az elkövetkezõ hetekben impozáns lemezlovasokat lát vendégül: július 13-án DJ Eleven (The Rub) / New York, USA, július 20-án David Holmes / Belfast, UK Mokka Cuka

BombTheJazz - Dj Eleven @ Mokka Cuka

A Bomb The Jazz minden csütörtökön a Moka Cukában pukkanó heti
SkunkFoolBrother klubja az elkövetkezõ hetekben impozáns
lemezlovasokat lát vendégül:
július 13-án DJ Eleven (The Rub) / New York, USA,
július 20-án David Holmes / Belfast, UK

Bomb The Jazz – heti SkunkFoolBrother klub a MokkaCukában


Helyszín: MOKKA CUKA (Budapest, III. Hajógyári-sziget, K-híd)
A belépés ingyenes!


2006. 07. 13. , csürtörtök – DJ Eleven (The Rub, NYC), Suhaid, Waxman, Vázsonyi János

Egy ember a a nagy almából, aki a hiphopból kihozza mindazt, amit 2006-ban ki lehet. Kever egymásra mindent ami új meg ép, kegyetlen bootlegeket köszörül a mai top tune-ok és klasszikus témák kersztezésébol. DJ-ként adagol hozzá boséggel funkot meg diszkót, nincs is mit csodálkozni azon, hogy a Motown kiadó és a Wax Poetics kultmagazin ot hívják játszani privát partijaikra. Útja idáig nem volt se hosszú se rögös: egyszeruen csak jó mixtape-eket csinált, amelyeken néha a M.F. Doom, olykor Talib Kweli, vagy a De La Soul tagjai szövegeltek. Dolgozott a szépemléku Rawkus kiadónál, mostanában pedig Cosmo Baker és DJ Ayers társaságában a The Rub nevu New-yorki hiphop klubestet, és az abból szárbaszökkent divatos bootleg labelt futtaják. Játszott a Red Hot Chili-tol kezdve Slick Rick-en keresztül Snoop Dogg-ig mindenkivel, pacsiban van az orületes favela-vonal képviseloivel is (Diplo, LowBudget, Aaron LaCrate), de a kanadai A-Trak mellett is fel-feltunik. Eleven igazi party lemezlovas, azaz furfangosan összerakott hitparádéra lehet tole számítani nagyszüleink slágereitol kezdve a legújabb Pharell ütemekig, DJ Yoda-i magasságokaba emelkedve.
www.djeleven.com
www.itstherub.com
www.myspace.com/​itstherub

2006. 07. 20., csütörtök - David Holmes (Belfast), Suhaid, Waxman, Vázsonyi János

Az 1999. Évi Tilos party és a tavaly márciusi BombTheJazz Doubleshot után David Holmes harmadjára tér vissza Budapestre. A Belfasti vásott kölyök tizenöt évesen már eklektikus kocsmaszettjeirol ismert DJ, aki saját szervezésu bulijain funkkal, northern soullal, rockzenével, punkkal és diszkóval csillapítja a forrongó északír kedélyeket. A nyolcvanas évek végének techno-forradalmába bekapcsolódva barátaival létrehozza a legendás belfasti Sugar Sweet klubot, az ország elso dance klubját, ahol Holmes rezidensként pörgeti az acid house-t. Hamar megismerkedik az odalátogató top DJ-kkel, mint Darren Emerson, vagy Andy Weatherall. Utóbbinak remixel is, amely elso komoly sikerét hozza. További remixek (Primal Scream, Therapy?, Red Snapper, U2, Sven Väth stb.) sorát követoen leszerzodik a Go Beat! kiadóhoz, ahol ’95-ben megjelenik elso albuma (This Film’s Crap, Let’s Slash The Seats). A filmzenerajongó David lemeze egy fiktív soundtrack, tele filmes utalásokkal (kezdoszáma a No Man’s Land például Jim Sheridan vitatott mozijára, az Apám nevébenre reflektál), egy másik darabját pedig Hollywoodban használják fel a Michael Douglas / Sean Penn féle Játszmához. A Lalo Schiffrin és John Barry köpönyegébol elobújt Holmes ettol kezdve sorra kapja a felkéréseket filmzenék komponálására (Out Of Sight, Ocean’s Eleven, Resurrection Man, Ocean’s Twelve, Analyze That stb.)
Hollywoodnak nyilván kifizetodobb dolgozni, mint független kis kiadóknak, de Holmes nem hagyja el a Go Beat!-et, illetve a lemezjátszókat, élete túlnyomó részét pedig továbbra is poros lemezraktárakban való búvárkodással tölti. Az eredmény a legendás Let’s Get Killed album (1997), rákövetkezo évben egy Essential Mix, majd a Bow Down To The Exit Sign (2000) LP. 2002-ben létrehozza saját címkéjét, a 13 AMP-ot, ahol megvalósítja régi álmát, és saját zenekart alapít Free Association néven. A stúdióban négy, színpadon tizenkét tagú banda példamutató lazasággal ötvözi a funk, rock, hiphop, punk, diszkó és techno elemeket. Találó jelmondatuk „Free Your Mind and your ASS will follow!” (ezt George Clinton kultikus pszichofunk csürhéjétol, a Funkadelic-tol kölcsönözték). Hogy a ’60-as, korai ’70-es évek zenéi mennyire meghatározóak Holmes számára, zseniális mixlemeze, a Come Get It, I Got It ékesen bizonyítja. Ezen 7”-es kislemezeinek legjavát adta ki, olyan darabokat közkinccsé téve, amelyekért elszántabb gyujtok akár egy-egy végtagjuktól is szívesen megszabadultak volna. David a filmipari megrendelések mellett jelenleg következo szólóalbumán dolgozik, így a sok ritka kislemez mellett valószínu egy-két új darabot is tesztel majd a pallérozott budapesti közönségen.


Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó