Pulzar

SPL

A mészárbéz világban Limewax mellett SPL a legtöbbet emlegetett ifjú tehetség. Az oregoni ifjonc pályája egészen hasonlóan alakul alkalmi társáéhoz.

Hasonlóan Limewax-hoz ő is tinédzserévei elején került kapcsolatba az elektronikus zenével. Az ok prózai: nem talált magának olyan zenekart, amelyhez csatlakozhatott volna. Így szülei számítógépén Photek és Aphex Twin zenéinek hatására maga is bütykölni kezdett és folyamatosan fejlesztgette hangzását és eszközeit. Majd 15 évesen eljutott élete első rave-jére, ettől számítva hat hónap múlva már DJ-zett, technótól drum and bass-ig mindent lejátszva.

Néhány évvel később SPL egyre kimunkáltabb és hangzásukban tökéletesebb zenéi felkeltették Technical Itch érdeklődését, aki remixeltette vele az 'Elevation'-t és idén megjelentette SPL szerzeményeiből a The Death EP-t. Dylan is felfigyelt SPL-re és meghívta a Freak famíliába, ahol a Limewax-szal közös a We Have Life EP-vel tették le névjegyüket.

SPL, ha nem a Tech Itch / Freak kiadóknak szánt zenéket készíti Limewax-szal, akkor az ambient mágus Bill Laswell-el stúdiózik vagy saját ambient/industrial szólóalbumán dolgozik. Újabban a dubstep világába is belekósolt és meg kell hagyni, ebben is hamar magára talált. 

Archív partyajánlók

Ajánlott videók

Biográfiák

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó