Pulzar


Kövess minket!

Művész

Radio Slave

Radio Slave

AMERIE, DJ HELL, KYLIE MINOGUE, CARL CRAIG, THE NEW RADICALS, GWEN STEFANI, TALKING HEADS és SIR ELTON JOHN. Nem, ez nem egy önkényes lista olyan művészekről, akik között csak az az összefüggés, hogy az előző mondatban együtt szerepeltek; ez nyolc olyan előadó listája, akik voltak annyira szerencsések, hogy bőkezű áldást kapjanak RADIO SLAVE mágikus remix-alkímiájából.

 Az elmúlt másfél évtized során a remixek történelme meglehetősen hullámzó módon alakult. Csúcsformájukban – lásd Andrew Weatherall, David Holmes illetve Paul Oakenfold korai munkái – a művészi tehetség hiteles megnyilvánulásai. Egy zenei darab szétszedése majd újraillesztése – ha úgy tetszik, kreatív szabotázsa -, lehet olyan értékes is, akár az arany.

A legrosszabb esetben viszont lehetnek a túláradó marketing olcsó és értelmetlen gyakorlatai, az elcsépelt magamutogatás eszközei.

Matt Edwards határozottan és szilárdan az első táborhoz tartozik.  Radio Slave-ként, – előbb Serge Santiago-val, majd az utóbbi pár évben önállóan- a trackeket valami egészen mássá transzformálja: olyan friss és izgalmas zenei darabokká melyek csupán egyetlen dologra késztetik az embert, arra, hogy táncoljon.

A korai acid house megtértjeként és grafikus tervezőként az esztétikai világképe egyértelműen a hangzások manipulálása, a hangzásokkal való játék felé vezette őt. DJ-ként zenei ízlése az electrótól a technóig terjed, a house és tört beat műfajokon érintésével. Azonban igazi karakter-élét a disco átdolgozások iránti rajongása adja.

RADIO SLAVE elsőként Kylie Minogue  Can’t Get You Out Of My Head c. számának átdolgozásával robbant a köztudatba. Az, hogy ezt a számot a New Order Blue Monday-ével keverte, kétségtelenül zsenialitásra vallott, és azóta megállíthatatlanul özönlenek hozzá a felkérések.

Matt és Serge 2003-ban indultak külön utakra, Matt-nek azonban ez egyáltalán nem vált a rovására, sőt... Vérlázító DJ szettjei során és többek közt Radio Slave művészneve alatt Matt rengeteg különféle zenei irányultsággal rendelkező művésszé ért. Rekid, Matthew E, Quiet Village és Sea Devils néven alkotott produkciói a teljesen elszállt-elszállós funk-tól a pörgetős dancefloor monstrumokig, az intrikus szélesvásznú filmzenéktől egészen a boldog elektronikus popig terjednek. 

Remixer tehetsége kihat a saját produkcióira és vissza is, Matt Edwards napjaink dance szcénéjának egyik legfelkapottabb alakja. Ugyanakkor meg ne próbálj valamiféle divatos kategóriát húzni rá, széleskörű tehetségének köszönhetően lehetetlen bárhova is beskatulyázni őt.

Csak a hecc kedvéért, gondolkozz el a következő előadók eltérő hangzásain: TIGA, FC KAHUNA, THE WHITE STRIPES, JUSTIN TIMBERLAKE, BRITNEY SPEARS, PAUL MCCARTNEY, X-PRESS 2, RALPH MYERZ.

Valószínűleg most már nem kell elmagyaráznunk hogy mi az összefüggés közöttük, ugye?

 

Ajánlott lemezek

 • Cocoon : Sven összerakta a jövőt

  A méltán népszerű Cocoon, következő hónapban jelentkezik legújabb, immáron 9. válogatás lemezével!
 • Joris Voorn 102 számot mixel az új Balance-ra

  A holland techno producer, Joris Voornt kérték fel, hogy készítse el a népszerű Balance legújabb válogatását. Ő nem kevesebb, mint 102 tracket válogatott össze a CD-re.
 • Matthew Dear – Body Language vol. 7

  A detroiti Matthew Dear készíti a berlini Get Physical kiadó Body Language-sorozatának a hetedik részét. Az otthonában neves indie sztárként is ismert lemezlovas a jelenlegi kedvenc house és techno zenéit mutatja be a kiadványon.
 • Faith - House Ain't Dead!

  A londoni house szubkultúra igazi legendái egyesült erővel jelentkeznek a House Ain't Dead!-en, ami az underground körökben tizedik éve nagy népszerűségnek örvendő Faith-rendezvénysorozatnak állít emléket.

Kapcsolódó cikkek

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Electro

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó