Pulzar

Joey Negro

A nemzetközi elektronikus tánczene és a brit disco house legendás atyja, a megbízhatóan meglepő táncparkett-pörgető zenék producere, munkásságának eddigi két évtizede alatt megszámlálhatatlan álnév és a hozzájuk köthető stílus homályából irányította a zeneőrülteket.

 

Joey Negro néven egyik első producerként használt disco mintákat kultikus house kiadójánál, a Republic Records-nál, majd 1991-ben alapította a ma is pörgő Z Records-ot. Persze a korszak egyéb kiadói (Hed Kandi, Ministry of Sound, Defected, vagy DecaDance) és kiadói nagyhatalmak (Sony, Mercury) is előszeretettel veszik elő tematikus válogatásaikon. Ő áll Jakatta, az Amerikai szépség című film zenéjéből mintázó American Dreamtro klub-viharokat gerjesztő Akabu hátterében. Nagytiszteletben álló remixerként több száz zeneszám köthető neveihez. De Dimitri from Paris-hez, és amerikai kollégáikhoz hasonlóan készít disco és funk válogatásokat is. (BBE) ambient varázsa mögött, éppúgy, mint a Sunburst Band jazzy house-a, a 70-es éveket idézőSessomatto csábító női vokálos house-ai, vagy az elek
A táncparkettet szem előtt tartó, népszerű produceri és remixelő munkássága mellett DJ szettjeit zenei alkotásai kiteljesedésének tekinti. Eklektikus, elszállt szettjeiben felcsendülnek az újraszerkesztett, feturbózott régi slágerek, amelyekről elhíresült. Zenei tevékenységéről ő maga így nyilatkozik:
„Nem tehetek róla, állandóan késztetésem van az új lemezeket feldarabolni a stúdióban, és a klub-hangulathoz igazítani. Azt szeretném, hogy a táncosok minél jobban érezhessék a magaslatokat, ahová egy lemez röpítheti őket, még akkor is, ha az átszerkesztés miatt pár napot a stúdióban kell töltenem. Nem tudnék úgy zenét írni, ha nem DJ-znék, és a DJ-zés egész biztosan kevesebb örömet nyújtana, ha nem bolondítanám meg előtte úgy a zenét, amit pörgetek.”

Kapcsolódó cikkek

  • The Kings Of Disco- Compiled By Dimitri From Paris & Joey Negro

    Ha netán valakinek időutazásra támad kedve, visszaugrani a hetvenes évek disco-iba, ha van ilyen annak ez a lemez kötelező. A dupla lemez Dimitri From Paris és Joey Negro studióiból került ki, a két house császár válogatta a zenéket és általában bele bele is nyúlkáltak egy-kettőbe.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Disco

  • Electro

  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó