Pulzar

Művész

Bioground

Bioground

Állítólag ha az elektronikus zenét és a biotechnológiát kombinálni kellene, akkor Luis Novo lenne erre a legalkalmasabb. Hogy ez a tudományos állítás mennyire igaz vagy sem, talán nem is olyan fontos, hiszen a fiatal portugál tehetség pályafutása különösebb tudományos kísérletek nélkül is igen csak figyelemre méltó.

Napjaink egyik legsokoldalúbb producere, olyan előadók hatására kezdett komolyabban a zenével foglalkozni, mint a Kraftwerk vagy Vangelis, de nagy hatással volt rá a ’80-as évek szintipop együttese, a Duran Duran is, hogy aztán a kilencvenes évek elején teljesen elvarázsolja CJ Bolland.

Talán pont e sokoldalú rajongásnak köszönhető, hogy több elektronikus zenei műfajban is igen otthonosan mozog. Az utóbbi években nem kisebb nevekkel dolgozhatott együtt, mint a Deep Dish, Danny Howells, Matthew Dekay, Eric Kupper vagy Sasha, és olyanokkal osztozott a világ különböző színpadjain, mint a Faithless, Dennis Ferrer, Gus Gus, Xpress 2 vagy az amerikai lounge sztár csapat, a Thievery Corporation.

Az elmúlt nyarat pedig már Ibizán töltötte, persze nem nyaralás céljából, hiszen a Café del Mar teraszán a fantasztikus napfelkelték mellett ő volt a fő látványosság.
A budapesti fellépés napfelkelte nélkül valószínűsíthető, de az bizton állítható, hogy zenéje nem csak a tengerparton, hanem bárhol a világon megérint mindenkit, aki fogékony a szépre.

A DJ-zés mellett az évek folyamán a producerkedés sem szorult háttérbe egy pillanatig sem, bizonyíték erre a “Affinity”, a “Cinnamon”, a “Get Busy Yo” vagy a “Smooth Summer Nights slágerek, amelyek sok helyen nem csak a klubokban, de a rádióadókban is megállták a helyüket.

Kapcsolódó cikkek

 • Bioground hírek

  Bizonyára sokaknak nem mond semmit a név: Bioground, pedig a portugál úriember sokak szívébe belopja majd magát, ha picit jobban megismeri a hazai közönség.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Electronica

  Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
 • DownTempo

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó