Pulzar

Dave Clarke - 'The Desecration of Desire’ album

14 év kihagyás után új Dave Clarke album jelenik meg októberben, mely a ’The Desecration of Desire’ címet kapta.

A BBC Radio 1, BBC 6 Music, Radio X támogatását elnyert, a nemrégiben megjelent ’Charcoal Eyes (Glass Tears)’ single nagy sikert aratott. Nem kisebb nevek pörgették a clubokban az elsők között, mint Laurent Garnier, Len Faki, Nicole Moudeber és Marcel Dettmann.

Ez az új album ismét jól tükrözi nagyszerű zenész képességeit, függetlenül attól, hogy most nem kimondottan a techno stílusban íródtak a trackek.

„Nem azért, mert már nem szeretem a techno-t - ellenkezőleg, nagyon is, abban élem a mindennapjaimat -, de most egy olyan albumot szerettem volna készíteni, ami nem klubzenékből áll. Számos zenei stílust hallgatok és most először éreztem azt a szabadságot, hogy ezeket a saját munkában is felhasználhatom.”  Az album készítése során „néhány kedves, intelligens és mély érzésű ember ihlette meg” Clarke-ot, úgy mint LOUISAHHH, Mark Lanegan, Mt. Sims, Anika, Gazelle Twin és Keith Tenniswood.

Ez egy koherens és egyben kohéziós album, mely egyfajta önéletrajzi történet a kezdetektől napjainkig, remekül prezentálva Clarke punk, new vawe és indusztriális stílusát.

Megjelenés október 27-én.

Track lista:

01 – Exquisite

02 - Is Vic There? (feat. LOUISAHHH)

03 - Frisson (feat. Mt. Sims)

04 – Plasmatic > Link

05 - Dot Forty One (Mute)

06 - Charcoal Eyes (Glass Tears) (feat. Mark Lanegan) > Youtube link

07 - Monochrome Sun (feat. Mark Lanegan)

08 - Cover Up My Eyes (feat. Gazelle Twin)

09 - I’m Not Afraid (feat. Anika) > Youtube link

10 - Death Of Pythagoras

https://soundcloud.com/dac

https://soundcloud.com/dave-clarke-dj-sets

Biográfiák

  • Dave Clarke

    “Kalóz vagyok és őrzöm a zsákmányomat”, mondja Dave Clarke vigyorogva. A BowWowWow-t idézi, konkrétan a ‘C30, C60, C90, Go’ című számot, mely egy harminc éves tribal punk óda . A holland rádió stúdiójában hátradől forgószékében, a hangpult előtt, egy különös vizuális elemekkel díszített, precízen design-olt fekete-króm szobában. A BowWowWow úgy került szóba, hogy Dave a bakelit-fetisizmusáról beszélt, a 12”-esek illatáról a lemezboltokban, bár ezt a formátumot ő maga már nyolc éve nem használja professzionális minőségben.

Ajánlott videók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó