Pulzar

CikkInterjú

United Soul interjú

Létrehozva 2008. november 10.
Stílus House, Progressive House, Deep House, House, Disco, Jazz, Dance, House
  0.00

United Soul interjú

Jazz+diszkó és napjaink house dallamai+soulful és a deep ez röviden a United Soul. Igazi múlt jelen jövő interjú és persze letölthető Mix, hogy ne csak olvassuk halljuk is.

Az interjúhoz készített mix letölthető innen

Mutatkozzatok be pár sorban!

 

 

Milan: 1994 óta foglalkozom komolyan lemezpörgetéssel és gyűjtéssel.

Lemezlovas életem első részét Veszprém és környéke bárjai és clubjai rezidens dj-jeként töltöttem. Ezekben az időkben az aktuális funky slágereket játszottam, de már szívesen pakoltam house lemezeket is.

Az utóbbi pár évben behúztam a féket és nem vállalok minden hétvégén fellépést., csak olyan helyre  megyek ahol a saját stílusomat játszhatom. És inkább a rádiózással és zeneszerkesztéssel foglalkozom

 

RonyBreaker: Horváth Tivadar vagyok. Zenével már nagyon korán kapcsolatba kerültem nagyapám révén,aki zenész volt. Engem természetesen nem ez a fajta zene érdekelt,nagyon csíptem ezeket a klasszikus diszkóbandákat mint pld a Saragosa band ,vagy a Gombay Dance band.. :) ,ez odáig ment,hogy egyszer pld diszkót rendeztem otthon(lehettem kb 5 éves.. természetesen senki nem volt- a helyzet azóta sem sokat változott :D.. A szakközépiskola elvégzése után,az akkor divatos funky zenéket játszottam egy vidéki kúltúrházban,kazettáról..de szép is volt… Egy meglehetősen hosszú szünet után kezdtem újra 2001- 2002 tájékán,abszolút hobbiszinten,munka mellett. Komolyabban olyan 3 éve foglalkozom vele.

 

BUCKET: Gombás István a becsületes nevem. Nálam is korán kezdődött a zenei iránti érdeklődés. 9-10 éves lehettem, amikor megszerveztem első szülinapi zsúromat, de úgy igazán... Felvettem kazira kb száz zenét a rádióból, elhívtam néhány osztálytársamat, főleg lányokat, de csak annyit, hogy beférjünk a kisszobámba. Huhh beugrott mégegy, amikor Zoli barátomnál kb akkoriban ('95-'96) szilveszterkor mindenféle összeeszkábált diszkófénnyel ünnepeltük az újévet, és az akkori techno zenékre mennyire megőrültünk.

A techno-s időszak kb 2000-ig tartott, addig mást szinte nem is hallgattam. Amikor megkaptam első lehetőségem, hogy hétről hétre zenéljek közönség előtt, akkor változott meg bennem és körülöttem is valami...

 

Hogyan és mikor alakult meg a United Soul?

 

RonyBreaker: 2006 végén fordult meg a fejemben a gondolat, hogy egyesíteni kellene erőinket, mivel mindhárman nagyjából egy zenei stílusban mozgunk apró különbségekkel. Bucket a jazzesebb finomabb cuccokat szereti,Milan a diszkó és napjaink house dolgait vegyíti, hozzám pedig leginkább a soulful és a deep áll a legközelebb.

 

Mint kiderült hárman alkotjátok a csapatot, ha jól tudom részben mindhárman más zenei vonalon    mozogtok. Miként kell elképzelni egy olyan éjszakát, amikor egész este csak a csapat tolja?

 

RonyBreaker: Általában nincs kötött rend ,hogy ki mikor zenél,abszolút kaotikus, de talán a Bucket > Rony > Milan sorrend a leggyakoribb, de szoktunk  B2b-ezeni is, teljesen változó felállásban, de ha elférünk 3an a pultban,akkor  B2B ,és valamelyikőnk acapellázik . még bonyolultabb a helyzet, ha az énekesnőnk,Petra is ott van ,Ő a Rony szettjei alatt szokott a zenékre ráénekelni,na ezt mindenkinek hallani kellene!!

 

BUCKET: Igen, szeretek bemelegíteni, ráhangolni a közönséget a zenei kirándulásra. Kirándulás, mert akár b2b akár más a felállás, mindenképpen elég széles spektrumban mutatjuk be a house-t. Az is előfordul, hogy különböző helyeken más-más stílusú zenét játszom. Nem döntöm el előre, hogy itt most ezt, ott meg azt játszom, mindig amilyen benyomás ér, aszerint válogatok. A soulful és a deephouse, a tech, a jazzy, a lounge és még a space disco is állandóan ott van a táskámban.

 

A zenei stílus amit képviseltek leginkább a vidámságról, a nyári forró éjszakákról szól. Hogyan látjátok magyarországi helyzetét, mennyire működik és kellene működnie ennek a vonalnak?

 

RonyBreaker: Azt ,hogy mennyire kellene működnie arról van elképzelésem , de hogy pillanatnyilag mennyire működik?Leginkább semennyire. Sajnos itthon úgy működnek a dolgok,hogy az a jó amit más mond,illetve ami a médiából ömlik a nyakunkba. Nagyon kevés a fejlett zenei öntudattal rendelkező ember. Igazából a mi közönségünk nem is az átlag buliba járó lenne, hanem egy kicsit idősebb réteg, akik anno a fortunába és hasonló helyekre jártak , vagy már megunták a nagy partykat. és mondjuk egy koktél vagy egy pohár bor mellett elbeszélgetve inkább „társasági életet” élnek, és adott esetben táncolnak is egyet.

 Az átlag tizen,huszonéveseknek ezek semmitmondó ,nyekergős zenék,amik nem elég pörgősek. Sajnos felnőtt egy olyan generáció, aki már nemhogy a klasszikus funky,vagy diszkóslágereket nem ismeri, hanem még a régi nagy house dalokat sem,ez a stilus pedig abból táplálkozik.

 

BUCKET: Ez abszolut így van. Ez a műfaj valóban nem fog az új generációkból tömegeket vonzani, ehhez kell egyfajta zenei kifinomultság, amihez (nagy átalgnál)idő kell (vagy még az sem segít). És igazad van, a nyári forró éjszakon tud kibontakozni igazán a csapat, a zenéink és amit játszunk abszolút nyáriasak és lazák..

 

Gondolom javarészt van állandó helyetek, bázisotok ahol megtalálhatóak vagytok. Mesélnétek ezekről a helyekről, illetve a heti rendszerességgel jelentkező rádióműsorotokról?

 

 

Milan: Ahogy már említettem  én egy kicsit már  vissza vettem az éjszakázásból , havonta játszom egy kedves barátom bárjában illetve, egy- két united soulos club estén. decembertől pedig egy győri FM rádió zenei szerkesztésébe segédkezem.

 

RonyBreaker: Minden hét péntek- szombat játszom egy kis kávézóban a Ráday utcában,sokat erről nem is tudok mesélni,olyan eszement dolgok itt nem nagyon történnek. Természetesen nem álmaim netovábbja ez a hely, de jelen helyzetben ennek a lehetőségnek is nagyon örülök. Volt pár megkeresés innen – onnan, de ez általában addig terjedt,hogy adj pár cdt,(ami azóta is szól ezeken a helyeken) és majd hívni fogunk.. Ezen kívül minden héten a White Heaven-ben is pörgetek.

A rádióműsor úgy néz ki, hogy a első órát valamelyikőnk összerakja a másodikban pedig egy vendég dj mixét játszuk le. Többek közt szerepelt már a műsorban Shurikan, Alfred Azetto,Deep Inc , Roed Swensk, Steven Stone… Úgy gondolom érdekes színfolt vagyunk a főként prog orientáltságú justmusic-on köszönet érte Cartmannek.

 

BUCKET: Havonta egy szombaton zenélek Székesfehérváron egy koktélbárban. Ezenkívül havi 1-2 alkalom fér bele a munka mellett. Korábban éveken keresztül megvoltak a téli és a nyári rezidenciák, most kevesebbet zenélek, de nagyobb a változatosság.

 

Kanyarodjunk el a producerkedés irányába! Mennyire tartjátok fontosnak az akusztikus hangszerek használatát? Hogyan készülnek a laborban a zenék, kinek mi a szerepe?

 

RonyBreaker: Igen ,talán a legfontosabb, hiszen ez adja meg neki a zeneiséget, ez tölti meg élettel..

Konkrét szerepek itt sincsenek nagyon, mindenki csinálja a saját kis dolgát és az egész massza összegyúrva alkot egy egészet, hogy ilyen szépen fogalmazzak.

 

Milan: Talán a szerepekről annyit , hogy valaki hármunk közül kitalál egy ötletet, Bucket és Én megszerkesztjük vagy esetleg élő zenészekkel feljátszatjuk, utána Rony elküldi a kiadóknak  és lerendezi a megjelenést.

 

BUCKET: Nem vagyok rá büszke, én soha nem tanultam zongorázni, pedig most mekkora előnyben lennék. Van egy gitárom, azon sem tudok játszani. Mégis szorosan kötődöm mindkét hangszerhez. A zenéimben is (eddig csak 1 sajátom jelent meg hivatalosan) nagyon fontos szerepet játszanak, ugyan nem én játszom fel a témákat, de sokat dolgozom rajta, hogy a kapott anyagot olyanra gyúrjam, ami belőlem jön.

 

Több zenétek is jelent már meg és a polcon sorakoznak a megjelenésre váró darabok, valami elindult, az áldozatos munka meghozza gyümölcsét?

 

Reméljük. Első körben a Gero – Out off my head remixeink jönnek ki (Lauer and Canard , fromP60 , és Soneec  remixei mellett) ez egy Lip Records megjelenés lesz. Ezt követi az Afroman ,ami már egy saját nóta ,ez egy Francia label a Nu Deep gondozásában (Grantorino, Melchyor A ,és Brazilian Soul Crew remixekkel). Hogy ezek után mi mikor jelenik meg ,az már nem rajtunk múlik,de ezek már biztosak:

 

United Soul feat Petra : Too Late (Gotta Keep Faith ) Italy

United Soul feat Petra : Day and night 2008 (Dublife ) Hungary

United Soul : Do What (Music Taste) Columbia

 

 

Tervek, célok a jövőre nézve, hogyan tovább?

 

RonyBreaker: Én azt hiszem visszatérek a gyökerekhez , és csak hobbiszinten szeretném ezt a dj dolgot űzni,sok idegeskedéstől kímélem meg magam.. Zenéket jó kiadóknak eladni ,minnél nevesebb arcokkal remixeltetni.

 

BUCKET: Én szeretném tartani a lendületet, bár most a mérleg átbillent és keveset tudok foglalkozni a zenével, de ez csak egy rövid állapot. A hosszú távú tervem, hogy megismerjek rengeteg új dolgot, embert és zenét, és hogy el merjem mondani mi az élet értelme.

Milan: Zeneírás(megtanulni rendesen zongorán játszani) ,a rádiózás folytatása.

 

 

Ki az ember akitől segítséget kaptatok?

 

RonyBreaker: Őszintén? Külföldi djk ,producerek akikkel kapcsolatba kerültünk ezerszer segítőkészebbek ,elég megemliteni Silky ,Ralf Gum vagy Dj Rico nevét.. Itthonról én egy embernek szeretném mindenképp megköszönni  az eddigieket,ha még nem tettem volna meg, Ő Randall.

 

Végül az utolsó kérdés…  Hol és kivel zenélnétek a legszívesebben együtt és persze miért?

 

RonyBreaker: Bárkivel,akivel megegyezik a stílusunk. Természetesen azért van pár álmom, akivel nagyon szeretnék közösen zenélni , Louie Vega,Alix Alvarez,Jask mindenképp az első helyeken szerepelnek a kivánságlistámon. Ők olyan ikonok számomra akikkel óriási megtiszteltetés lenne a  közös munka.

 

BUCKET: Miguel Migs vagy Kevin Yost mellé szívesen beállnék zenélni, a helyszín talán nem is fontos, de az sem baj, ha a hullámok csapdossák a bokámat a tengerparton.

 Milan: Dimitri from Parissal  valami kellemes tengerparti klubban.

Még több interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

Ajánlott videók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó