Pulzar

CikkInterjú

NVC interjú

Létrehozva 2008-11-18
Stílus Minimal
  4,02
 • Értékelés

NVC interjú

Az NVC csapat két oszlopos tagjával, Gergővel és Lacival (Subotage) beszélgettünk a csapat múltjáról és az elkövetkezendő nagy tervekről…

TÖLTSD LE

2005 elején indult el az első klubestetek. Mit érdemes tudni az előzményekről?

 

Laci (dj, promoter): Az első rendezvényünk végül nem is klubest lett, hiszen mire kitaláltuk, hogy kik legyenek a fellépők, helyszín, stb., addigra egy 3 termes buli megszervezésének kellős közepén találtuk magunkat. A buli után gyakorlatilag kizárólag pozitív visszajelzéseket kaptunk és mi is nagyon jól éreztük magunkat, így jött, hogy „ezt folytatni kell!”

Az előzményekkel kapcsolatban mindenképp megemlíteném a 2003-as Frankhegy bulit, amely mind zeneileg, mind a látványt illetően valami teljesen új, korábban nem tapasztalt élmény volt nekünk. Ezután kezdtük el rendszeresen látogatni ezeket a bulikat és innen már egyenes út vezetett addig a pontig, amikor feltettük magunknak a kérdést: Miért ne próbáljuk meg mi is?

 

Gergő- promoter: Az első rendezvényünk előtti egy év azzal telt, hogy ismerkedtünk a szakmával és ezzel az egész közeggel. Első bulink még elsősorban a goát kedvelő közönségnek szólt. De már akkor megismerkedtünk olyan lemezlovasokkal, akikkel mostanában is jóban vagyunk, sőt a csapat két tagja is ebből a közegből került hozzánk.

Egyébként nem a klasszikus psytrance-re kell gondolni, már akkor is kerestük az új, érdekes hangzásokat ezen a stíluson belül is. Persze azóta már más irányba fordultunk.

 

Laci (Subotage), ha jól tudom te is bakelitről pörgetsz. Az első szárnypróbálgatás minek a hatására történt?

 

L: Teljesen komolytalanul, hobbi szinten indult a dolog. A 2004-es Ozora fesztiválon Gergővel kitaláltuk, hogy mostantól mi is dj-k leszünk. Volt nálunk három teljesen különböző stílusú cd, amiket elkezdtünk kevergetni egy kis félreeső, de azért dj pulttal rendelkező sátorban. Persze akkor még azt sem tudtuk mi mire való. Aztán idővel komolyra fordult a dolog, azóta rengeteg új zenével megismerkedtem, és sok-sok fellépésen vagyok túl, s talán mostanra nyugodtan mondhatom, hogy kialakult egy sajátos zenei világom nekem is, amelyről felismerik az emberek a szettjeimet. Már én is bakelitről játszom, sikerült az elmúlt másfél évben teljesen beleszeretnem. Csak azokat a zenéket vásárolom meg neten, amik nem jelennek meg bakeliten.

 

2007-ben ti szerveztétek az azóta is legendás Extrawelt partyt. Milyen folyamat vezetett el odáig, hogy „kis” szervezőcsapat létetekre egy ekkora projekttel rukkoltatok elő?

 

L: Akik régebb óta ismerik a csapatot, tudják, hogy elég sok mindenbe belekóstoltunk az évek során. Szerveztünk mi már drum&bass bulit, sőt space rock koncertet is. Talán amikor másfél éve elindítottuk saját klubsorozatunkat, a Casino Bangkok-ot, akkor alakult ki a csapat mai arculata.

Az, hogy akkor az Extraweltet hívtuk, eléggé adta magát, hiszen a duó korábbi formációja, a Midi Miliz az egyik legnagyobb név volt a techtrance műfajban, amit akkoriban nagyon szerettünk.

G: A vicc az, hogy eredetileg mi még a Midi Milizt szerettük volna elhívni Budapestre, fel is vettük a kapcsolatot korábbi kiadójukkal, a Boshke Beats-szel. Ekkoriban jöttek ki az első Extrawelt megjelenések, ekkor történt a nagy robbanás. Igazából gyakorlatilag rajtuk keresztül szerettük meg a tech-house és minimaltechno zenéket. És így jutottunk el a Cocoon recordings-ig. Hosszas huzavona után megkaptuk a dátumot, és végre teljesülhetett az álom, elkezdtük szervezni a bulit.

Az Extrawelt előtt már jó néhány külföldi előadót elhoztunk, tehát rendelkeztünk megfelelő tapasztalattal egy ilyen kaliberű rendezvény megszervezéséhez. Ugyan a Cocoon ugyan azt a típusú szerződést adja nekik, mint pl. Sven Väth-nek, így volt pár érdekes pont, de a srácok (Extrawelt) nagyon jó arcok voltak, lazán vették az egészet.

 

Ma ugye mindenki kiadót alapít. Ti gondolkoztatok már ezen? Van a csapatban ugye aki live act formációval lép fel gondolok itt a Ioda & Mango párosra. Esetleg az ő munkáikat…

 

G:

Igen, van egy alakulófélben lévő live, amit a csapatból Dj Ioda készít, a budapesti underground szcéna egyik meghatározó alakjával, Mango-val, Unruly Kids néven.

 

A kiadó alapítás ötlete kb. egy éve felvetődött bennünk, de annyi jó label van, hogy kicsit feleslegesnek érezzük. Inkább szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni a saját művészeink menedzselésére a külföldi kiadók felé. Lassan meg is fog jelenni Dj Ioda (Yesman) első kiadványa a Maripoza records netlabelén.

 

Térjünk rá az aktuális rendezvényetekre. Szerintetek miben változott az egy évvel ezelőtti Extrawelt a mostanihoz képest?

 

L: A hetekben jelent meg a páros első szerzői albuma, a Schöne Neue Extrawelt. Ennek a lemezbemutatója lesz november 22-én a Merlinben. A tavalyi buli előtt kimentünk több külföldi fesztiválra, hogy még a buli előtt meg tudjuk hallgatni a liveot, de ezúttal mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, hiszen az új liveactet még mi sem hallottuk. Az új album alapján nem mindennapi estnek nézünk elébe, hiszen egy-egy igazi koncepció albummal állunk szemben.

 

G: Amióta megjelent az új lemez, csak pozitív kritikákat hallottam róla. Reméljük nálunk is a legjobb formájukat fogják hozni.

 

Ezen a bulin kívül készülünk még egy év végi nagy dobásra. Az A38 hajóra csinálunk december 27-én egy Butch lemezbemutató partit. Mellette fellép még ezen az estén Martin Eyerer is, aki már nyáron egyszer a vendégünk volt, de azt a bulit sajnos elmosta az eső, szóval most be lehet majd pótolni.

 

Az interjút készítette: Helgert László (Hell)

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó