Pulzar


Kövess minket!

CikkInterjú

Kolombo – a hétköznapi különc

Létrehozva 2011-09-06
Stílus Disco, Nu-disco
  0,00
 • Értékelés

Kolombo – a hétköznapi különc

A Galactic Boogie történetének egy új fejezetét nyitja meg szeptember 9-én, ugyanis most először lát vendégül DJ-t, méghozzá egyből egy nemzetközi favoritot, Kolombot. Érkezése előtt kicsit kifaggattuk hát, hogy ezzel is közelebb hozzuk hozzátok. Munkáról, szabadidőről, szokásokról és persze a zenéről is sok-sok érdekességet árult el a most először hazánkba érkező zseniális DJ/producer.

Aligha ismerünk olyat, akinek ilyen sok megjelenése, remixe van a Beatporton, mint neked. Hogyan tudod tartani ezt a munkatempót napról napra, s hogyan vagy képes egyáltalán saját magadban megtartani ennyi éve már az ihletettséget?

Ó, igen, valóban rengeteg munkám jelent meg igen kevés idő alatt – mint egy kínai cipőgyárban -, és már kicsit bánom is, mert több régi nóta jött ki újra és újra a Beatporton. Ez aztán egy kissé be is árnyékolta az új zenéimet, hiszen nem egy közülük már 4 vagy 5 éves is megvolt, mire kikerült. Egyébként ahogy telnek az évek, egyre inkább a nagy labelekre szeretnék koncentrálni, és remixerként is mind nagyobb neveknek remixelni. (Azért nem fogok elkapkodni semmit. (mosolyog)

Mesélj kicsit arról is, kérlek, hogyan néz ki egy átlagos hétköznapod reggeltől estig! Létezik számodra az a fogalom, hogy szabadidő? Tudsz esetleg „zenementes” kikapcsolódásra is időt szánni? Ha igen, mi az? 

Mindig a barátnőmmel együtt kelek, viszonylag korán, reggel hatkor (mivel ő tanárnő). Első a kávé, amit többnyire én főzök, aztán megnézem az emailjeimet, egy zuhany, aztán fél 8-8 óra körül irány a stúdió. Eszem valamit dél körül, aztán amikor a barátnőm délután ötkor végez, én is leállítom magam, és az estét már vele töltöm. 

Bár a nagyvilág tech house producerként ismert meg, mostanában egyre több disco és nu disco cuccot hallunk tőled. Hogy találtál rá erre az irányzatra és milyen szerepet tölt be nálad? 

Igazából soha nem is távolodtam el a disco világától. Imádom a ’70-es, ’80-as évek zenéit. Minden attól függ, hogy éppen hol és milyen körülmények között kell fellépnem. Ugyanakkor úgy gondolom, hogy az igazi, régi nagy klubberek kezdenek visszatérni a táncparkettekre. Ők azok a 30-asok, akik már unják a „klasszikus” tech house-t, s szükségük van valami másra, valami spéci „slow down” muzsikára, ami a disco és a pop között van, némi technós beütéssel.  

Árulj el nekünk valamit a többi projektedről, légy szíves! Kikkel dolgozol mostanság? 

Nagyon sok projektem van, talán kicsit túl sok is már, hahaha! A Loulou Players az első, amit a legjobb barátommal, Jerome-mal csinálunk, s persze miénk a Loulou rec. Is. A Mugwump-ot Geoffroy-jal futtatom, éppen 99%-ban kész az albumunk is már. Compuphonic-kal pedig készülünk rá, hogy közös vállalkozásba fogunk 123Clap néven! Mellettük van még néhány másik kedves barátommal is közös „ügyem”, olyanokkal, mint mondjuk Oliver Klein, Ante Perry vagy Marc Romboy. Illetve most van indulóban valami új Danny Daze-zel a HotCreations-nek. Imádom a közös munkát más művészekkel, mert mindig nagyon érdekes dolgok születnek.

Közeledik az első magyarországi fellépésed. Hallottál már az országunkról valamit? Akár jót, akár rosszat? 

Őszintén szólva nem igazán, de biztos vagyok benne, hogy minden nagyon jól fog menni!

Van valaki a magyar producerek, DJ-k közül, akit ismersz esetleg közelebbről is? 

Add2Basket régi jó cimborám, és ismerem Holic-ot is, igaz, csak Skype-on keresztül, de őt is bírom, és ezúton is köszönöm, hogy meghívott erre a partira (Galactic Boogie@ U26, 2011. szeptember 9. -  a szerk.). 

Kérlek, ossz meg velünk pár újdonságot, ami mostanában lázba hozott!

Épp most fejeztem be a múlt héten egy remixet a GusGusnak a Within you-hoz, ami a Kompaktnál jön majd ki, jövő héten Marc Romboy-jal ülök ismét stúdióba, és Terrence Parkernek készítünk egy közös remixet a Daylight című zenéjéhez az Aeroplane válogatására. Végül a Noir Music-nál is jön ki egy track 3 elképesztő remixszel, Daniel Bortz-tól, a  Downtown party networktől és Fusty Delights-tól.

Pár villámkérdésre válaszolj még, légy szíves! Mi volt az eddigi legjobb fellépésed?

Nincs kimondottan ilyen, nekem élvezet minden egyes fellépést. 

Kedvenc város?

Sydney, NYC, BKK, Sao Paulo

Kedvenc kaja?

Sushiiii!!!

Kedvenc mozifilm?

Vissza a jövőbe

Kedvenc sorozat? 

Big Bang Theory, Breaking Bad

Kérlek, végül mondj valamit a magyar rajongóidnak!     

Remélem, találkozunk és iszunk egy jót együtt, s bízom benne, hogy élvezni fogjátok a zenét! Videó, ahol ránézhettek Kolombo „körmére”:
Csatlakozzatok a bulihoz a facebookon, ahol még több infót megtudhattok:

http://www.facebook.com/event.php?eid=262997870395893
 

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2018 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó