Pulzar

CikkInterjú

JOSEPH CAPRIATI INTERJÚ!

Létrehozva 2012-06-22
  0,00
 • Értékelés

JOSEPH CAPRIATI INTERJÚ!

A Deadcode & Friends szabadtéri piknik Olaszországból érkezett sztárvendégével, Joseph Capriati-val készített e-mail interjúnkat olvashatjátok!

 - Bemelegítésképpen elárulnád, hogy mivel telnek a napjaid mostanában?

 
- Jelen pillanatban nagyon elfoglalt vagyok a sok fellépés miatt, egész nyárra tele van a naptáram. Először van rendszeres programom Ibizán is. Két héttel ezelőtt játszottam a hivatalos Amnesia nyitóbulin és visszatérek még júliusban és augusztusban is Marco Carola barátom Music On estjeire. Ugyancsak játszani fogok az ibizai Row14 klub zárópartiján, amelyet nagyon izgatottan várok, mert nagyon különleges kapcsolatom van a klub közönségével. Persze néhány nagy fesztiválon is játszani fogok a nyár folyamán, mint például az Awakenings-en június végén, aztán a Monegros-on és a Tomorrowland-en júliusban.
 
 
- Hogyan értékelnéd az év eddig eltelt részét? Elégedett vagy a dolgaid alakulásával?
 
- Nagyon jól kezdődött számomra, mondhatom, hogy folytatódott az a jó széria, ami 2011 óta tart. Végre játszhattam nagy fesztiválokon és komoly klubokban headliner-ként és úgy tűnik, ez idén is folytatódik. De persze nemcsak nekem köszönhető mindez, a managerem és a bookereim is nagyon fontos részét képezik a sikereimnek, és rengeteg energiát adnak nekem a jövőre nézve.
 
 
- Menjünk egy kicsit vissza az időben: hogyan és mikor kezdtél el zenét csinálni?
 
- Valójában csak hobbiból kezdtem el a zenével foglalkozni. Körülbelül 1998 óta vagyok dj, de akkor még esélyem sem volt, hogy saját lemezeket készítsek. Egy nap találkoztam a szülővárosomban egy sráccal, aki house zenéket írt, és tőle kezdtem ellesni néhány dolgot. Nem mondhatnám, hogy tanított engem, egyszerűen csak figyeltem, hogyan dolgozik és aztán a szobámban a PC-mel elkezdtem én is saját trackek írásával próbálkozni. Rino Cerrone és Markantonio voltak aztán nagyon fontos személyek a karrieremben, mindketten rengeteget segítettetek és támogattak engem, hogy elérhessem a céljaimat.
 
 
- Nápoly rengeteg fontos dj-t és zenészt adott a világnak szinte minden elektronikus műfajban. Szerinted mi a titka ennek?
 
- Mindig nagyon lenyűgözött Nápoly, mivel a város a legjobb techno producereket adta Olaszországnak. Szerintem Nápolyban élni valami egészen különleges dolog, hiszen egy vulkán tőszomszédságában éljük a mindennapjainkat. Mindannyian tudjuk, hogy bármikor kitörhet és ez egyfajta állandó kockázatot jelent, és ez arra ösztönöz, hogy céltudatosan éld az életedet. Van valami a vérünkben, valami spirituális... Nagyon szenvedélyesek vagyunk és igazi latin emberek vagyunk, ez pedig kijön a zenéink funky-ságában is. Ez pedig természetesen nagyon magával ragadó, ha összehasonlítod a zenéinket nyersebb, kevésbé szenvedélyes zenékkel.
 
 
- Hol készülnek jelenleg a zenéid és milyen felszereléseket használsz a produkcióid készítésénél?
 
- Most Barcelonában élek és áthoztam ide Nápolyból a stúdiómat is. Nagyon boldog vagyok, hogy végre összeálltak itt a dolgok, mert elég nagy dolog volt az egész stúdiót átmozgatni egy új országba. Számomra a legfontosabb tényezők a nagyon jó hangfalak és erősítők, és a kompresszor. Nem használok hardvereket a zenekészítéshez, mert én már a digitális érában nőttem fel és nagyon kevés olyan dolog van, amit ne lehetne számítógéppel megcsinálni. Igaz, a masterelésnél használok hardvert, mivel úgy gondolom, azzal lehet elérni a legjobb hangzást, és a legvégén ez a legfontosabb dolog.
 
 
- Hogyan szelektálod a trackeket a dj-fellépéseidhez? Hogyan szerzed be a zenéket?
 
- Már rég nem járok lemezboltokba, de néha vásárolok a Beatport-on. Rengeteg időt töltök azzal, hogy a hozzám beérkezett promókat válogatom. Van, hogy több mint 600 promót kapok egy héten! Szóval össze kell szednem és kiválogatnom egyrészt a legjobbakat, másrészt azt kiszűrni, hogy kik azok a producerek, akiktől általában jó zenék jönnek. Nagyon fontos számomra az is, hogy olyan zenéket válogassak, amelyeket mások nem játszanak. Mindig felvillanyoz, ha ez emberek odajönnek hozzám és megkérdezik, hogy milyen tracket játszottam, mert előtte még sosem hallották.
 
 
- Mire számíthat tőled a hallgatóság a közeljövőben, mint producer? Milyen említésre méltó megjelenések és projektek várhatóak?
 
- Folyamatosan dolgozom a következő albumomon, amely előreláthatólag 2012 végén, vagy 2013 elején fog megjelenni. Erre fordítom most minden időmet, mert még jobbat akarok, mint az első albumom, szóval dupla munkát igényel, hogy kétszer olyan elégedett legyek. Emellett „Solar System” címmel meg fog jelenni egy Drumcode kiadványom is a nyáron, és Ben Sims-nek is csináltam egy remixet, amely szintén a Drumcode-nál jön majd ki. Ez minden jelenleg. Nyáron persze a fellépésekre koncentrálok, mert imádok dj-zni, és ha tehetném, minden nap fellépnék.
 
 
- Mi a legnagyobb tanulság, amire rájöttél eddigi karriered során?
 
- A legnagyobb lecke, amit megtanultam, hogy gondosan meg kell válogatni a projekteket és nem szabad túl gyorsan dolgozni. Például, ha egy komoly kiadónak csinálsz lemezt és közben sok más labeltől is rengeteg ajánlatot kapsz, akkor könnyen leégetheted magad és a zenédet azzal, hogy túl sok megjelenést csinálsz rövid időn belül.
 
 
- Jut szabadidős tevékenységekre is időd? Ha igen, mivel szereted elfoglalni magad?
 
- Nem sok felesleges időm van pillanatnyilag, mivel 100%-osan a zenére figyelek. Ahogy reggel felkelek, már megyek is a stúdióba, csekkolom az e-maileket, és dolgozom a trackeken. Amennyi szabadidőm van, azt otthon szeretem eltölteni a barátaimmal, és igyekszem egy kicsit sportolni is. Jelen pillanatban azonban keményen akarok dolgozni, és élvezem is.
 
 
- Végül, kérünk dobj egy üzenetet a magyar rajongóidnak!
 
- Izgatottan vártam, hogy először játszhassak Deadcode rendezvényen, akiket, mint céget, igazán nagyra becsülök. Magyarországon mindig nagyszerű a közönség, így csakis pozitív érzésekkel tekintek a szombatra. Emiatt valami egészen különlegessel készültem, és már alig vártam, hogy veletek lehessek a Deadcode & Friends szabadtéri pikniken!
 
 
 

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó