Pulzar

CikkInterjú

Foci, komolyzene és egyéb szenvedélyek: Karmatronic

Létrehozva 2012-10-26
Stílus House, Dance
  0,00
 • Értékelés

Foci, komolyzene és egyéb szenvedélyek: Karmatronic

A Karmatronic készíthette idén a foci EB hivatalos UEFA megnyitójának zenéjét. Igazi sikersztori, és egy picit a miénk, magyaroké is, amire büszkék lehetünk. A megtisztelő feladat kapcsán készült interjúból Achillesről nemcsak az derült ki, hogy olasz származásához méltóan imádja a focit, hanem egyéb érdekességeket is elárult magáról. A kicsit szokatlan szóhasználat ellenére ráadásul ragyogóan beszél magyarul…

 Régóta köztudott, hogy több amerikai popsztárnak remixelsz rendszeresen. Hogy kaptad az első ilyen felkérést és kitől?

 

Az első felkérés életem egyik legboldogabb pillanata volt! 6 évvel ezelőtt történt, éppen kint voltam a gardai tónál, és a New York-i menedzserem hívot fel, hogy mit szólnék hozzá, ha Beyoncénak és Amerie-nek remixelnénk…Erre én: „hogy? mi? hát persze!”… A végén mind a két remixet elfogadták és ki adták.

 

Kivel a leggördülékenyebb a munka a sztárok közül, akiknek eddig remixeltél?

 

Igazából ezeknek a munkáknak a sorsát már nem a sztárok döntik el. A zeneket legtöbbször a menedzsment bírálja el, de ha a kérdésed arra vonatkozott, ki a legközvetlenebb jó fej, akkor erre a válaszom természetesen J-Lo.

 

A nyár nagy szenzációja volt, hogy a hivatalos UEFA megnyitó zenéjét is te írtad. Hogyan keveredtél bele ebbe a „sportos” közegbe?

 

A sport mindig is közel állt hozzám, ezen belül a foci főleg. Hetente kétszer járok a barátaimmal focizni, illetve a Dj-válogatottnak is az egyik oszlopos tagja vagyok. A csapattal jótekonysági meccseken veszünk részt.

 

György Ádám zongoraművésszel közösen készítettétek a dalt. Vele milyen régi a kapcsolatod?

 

Ádámmal már több mint 10 éve ismerjük egymást, jó barátok vagyunk, még ha két különböző zenei világból jövünk is, az összhang közöttünk mindig tökéletes. Így elég könnyű volt együtt dolgoznunk. Az egészet egy jó bulinak éltük át.

 

Dolgoztál már vele ez előtt is?

 

Nem, soha, de kisseb tanácsokat szoktunk egymásnak adni, illetve egymás véleményét is kikérdezzük mindig.

 

Mi volt a legnagyobb kihívás ebben a megbízásban?

 

Ez egy elég nehéz munka volt, hiszen lengyel-ukrán rendezés alatt került rá sor, mi meg  egyik nációhoz sem tartozunk, emiatt nagyon ügyeltünk rá, hogy zeneileg a két ország kultúrája legyen felismerhető benne, illetve egyszerre dinamikus, modern és még táncolható is legyen a majdnem 1000 táncosnak. Az egész munka egy nagy kihívás volt. (nevet)

 

Mennyire áll hozzád közel a komolyzene? Melyik a kedvenc korszakod benne?

 

Nagyon is szeretem, és sokat hallgatom. Az egyik nagy kedvencem Wolfgang Amadeus Mozart, hiszen a zsenialitása, tehetsége páratlan volt a komolyzene világában. Hatalmasakat tudott bulizni, de sohasem alázkodott meg a nagy hatalmaknak.  

 

Varsóban élőben adtátok elő a nyitódalt. Kissé bagatellnek tűnik talán, de kíváncsi vagyok, mi játszódott le akkor a fejedben, amikor kiálltál ország-világ elé annak tudatában, hogy milliók látják most, amit csinálsz?

 

Itt jön a legfontosabb dolog, ami minden profi munkához szükséges. A rutin és a tapasztalat nélkül nem tudtam volna végigcsinálni, de nagyon sokat segített a sok próba is, hiszen 10 napig gyakoroltunk a varsói stadionban, így élesben a fellépés már sétagalopp volt. (mosolyog)

 

Kinek szurkoltál?

 

Olasz származásom miatt olaszoknak drukkoltam. Igaz, másodikok lettünk, de az is nagyon jó eredmény. Az egész EB nagyon izgalmas volt amúgy.

 

Bizonyára sokan felkapták a fejüket (ahogyan én is) a Karmatronic névre a hír hallatán, amikor kiderült, hogy te készítheten a nyitány zenéjét. Érzel valami változást a média vagy a környezeted hozzáállásában ezek után?

 

Nemzetközileg igen, hiszen a világ legnagyobb fesztiváljaira azóta még többet hívnak. Az EB-s fellépés még jobban megerősitette a Karmatronic nevet. Magyarországon meg - akik ebben a világban mozognak  - már ismernek, hiszen a Roxy után jelenleg a Class Fm-nél vezetek egy saját kis külön zenei műsort, a Class Dj-t.

 

Hogyan tovább?

 

Ugyanúgy, ahogy szokott lenni: sokat dolgozom, és egy új albumot is csinálok, ami remélhetőleg még az ősszel megjelenik.

 

Addig is íme, a dal a foci EB-ről:

 

Traxsource:

http://www.traxsource.com/index.php?act=show&fc=tpage&cr=titles&cv=163936

 

Beatport:

http://www.beatport.com/release/the-game-of-the-world/924616

 

iTunes:

http://itunes.apple.com/hu/album/game-world-feat.-mc-ron-single/id533804384?ign-mpt=uo%3D4

 

Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=WaT_gvR5eok

 

 

Készítették:

Szöveg: mmagdiV.A.M.P.

Fotók: www.weinersphoto.com

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó