Pulzar

CikkInterjú

Alan Fitzpatrick interjú

Létrehozva 2012-04-09
  0,00
 • Értékelés

Alan Fitzpatrick interjú

A 2012. április 14-i HYPERSPACE egyik külföldi sztár-lemezlovasával, az angliából érkező Alan Fitzpatrick -kal sikerült egy e-mail interjút lebonyolítanunk.

 - Először is elmondanád, hogy hol értünk éppen utol, és mivel foglalatoskodsz jelenleg?- Éppen a szófámon fekszem, miután az egész napot kerti munkával töltöttem, hogy szépen nézzen ki a nyárra. Szóval most élvezem a tequila-ízesítésű sörikémet és írom a válaszokat az interjúra!- Hogyan értékelnéd az év eddig eltelt részét? Elégedettnek érzed magad a dolgaid alakulását illetően?


- Igen, eddig minden nagyon jól alakul. Az első idei megjelenésem, az Always Something For Nothing a Drumcode -on a Beatport techno lista első helyéig menetelt, és fellépésekkel is tele vagyok. Szóval egyáltalán nincs okom panaszkodni.- Mesélnél egy kicsit arról, hogy milyen zenei hatások értek fiatalabb korodban, mely zenekarok vagy zenészek inspiráltak a legjobban? Aztán, hogy ki vagy mi segített abban, hogy betörj a zenei világba?- Az első elektronikus szinti-alapú zenék, amiket hallgattam David Bowie, Herbie Hancock, Phil Collins, Human League, Depeche Mode, és a Kraftwerk voltak. Először pedig akkor kezdtek komolyan venni a technóban, amikor megjelent a Drumcode -on az EStatic megjelenésem, és Len Faki Figure kiadójánál is kiadhattam 2009 -ben.- Hol szoktál zenét szerezni, és milyen felszerelésekkel dolgozol általában?- Az otthoni stúdiómban szoktam felvenni legtöbbször, de Dave Robertson (aka Reset Robot) stúdiójában is megfordulok. Reason 6-ot használunk zenekészítéshez. Amikor a trackjeimet írom, mindig használok APC40 midi-controllert is, mégpedig Ableton-nal összekötve.- A saját labeled, a 8 Sided Dice épp elérte a 40 -ik megjelenését. Mit tervezel a kiadóval az év hátralevő részére? Van valami izgalmas projekt készülőben?- Rengeteg új anyag fog érkezni például Rich Jones, Chris Colburn, Bryan Chapman, ON/OFF és Hans Bouffmyhre -től is. Lesz egy új kollaborációs EP Jon Guard –al közösen.-  Jelenleg mely kiadók és előadók munkáját értékeled a legtöbbre?- Mostanában rengeteg tracket játszom a Psyk -től, és szinte mindent, ami a német Affin kiadónál jelenik meg. A lecsupaszított, nyers és sötét hangzást preferálom.- Akad valami hobbid vagy kedvenc időtöltésed a zenélés mellett?- Nem igazán, jelenleg nincs időm másra! Habár szeretem a szerencsejátékokat, különösen a rulettet.- Milyen terveid vannak a közeljövőre nézve producerként, lemezlovasként és akár magánemberként?


- Producerként szeretnék továbbra is a saját utamon haladni. Lesz pár érdekes közös munka Gary Beck -kel és Joseph Capriati -val, és néhány remix, amelyeket a nagy kedvenceimnek készítek. Szóval figyeljetek oda! Dj-ként szeretnék még idén Japánba és Ázsiába eljutni. Szeretném továbbra is élvezni, amit csinálok, és kihasználni minden adódó lehetőséget.- Mit üzensz a magyar rajongóidnak? Mire készüljenek a Hyperspace -en?- Alig várom, hogy visszatérhessek Magyarországra! Játszottam már nálatok párszor és mindig nagyon élveztem a fellépéseket. A legjobb egyértelműen a Sziget Fesztivál volt 2010 -ben ahol Adam Beyer -rel és Joel Mull -al játszottam együtt, és lenyűgöző energiát tapasztaltam. Remélem a Hyperspace -en is valami hasonlót élhetek majd át. Hogy mire számíthattok srácok? Oda fogok tenni a kemény funk stílusommal és remélem mindenki élvezni fogja a partit!

Alan Fitzpatrick -ot Magyarországon 2012. április 14 -én, a HYPERSPACE 2012 -en láthatjátok és hallhatjátok.

http://www.alanfitzpatrickmusic.com

www.alanfitzpatrickmusic.com  

http://www.facebook.com/officialalanfitzpatrick

www.facebook.com/officialalanfitzpatrick 

http://www.hyperspace.co.hu

www.hyperspace.co.hu   

http://www.facebook.com/hyperspacehungary

www.facebook.com/hyperspacehungary 

Még több Interjú

 • „Irány a csúcsok csúcsa!” – egy 20 éves barátság igaz története

  Mostanában felbolydult a legendás Strictly! csapat körül az élet, s a két régi jó barát, Slam Jr. és Borbély Gyula újra együtt dolgozik. A barátságuk két évtizede alatt kaptak hideget és meleget, de ez mit sem változtatott a hozzáállásukon, a zene és a közönség iránti szeretetükön, tiszteletükön. A két örökifjú mára azonban nemhogy lenyugodott, inkább még nagyobb vehemenciával néz a jövő elé. Kulisszatitkokról, barátságukról és a jelen legfontosabb történéseiről is sok minden kiderül most a hétvégi Akváriumos bulijuk kapcsán.
 • „Már nem zavarnak a változások” – Interjú Dave Clarke-kal

  November 21-én ismét felcsendülnek a Bónusz Fesztivál techno ütemei a Hungexpo falai között. Ezúttal a techno báró, Dave Clarke is a meghívott headlinerek között szerepel, melynek apropóján egy rövid interjút készítettek vele.
 • 5 years of Move

  A szerdai május 20-át biztosan péntekre kereszteljük majd, hiszen nem kisebb meglepetéssel jelentkezik a MOVE, mint Romániából hozzánk látogató BARAC. Az ötödik éves fennállását ünneplő sorozat rezidensei, minden idők legütősebb szerda esti partijára készülnek, ahol a buli végének csak Ti szabhattok határt. Még nem késő szabadságot intézni csütörtökre!
 • SNILLOC: „A legfontosabb dolog a kitartás”

  Hazánk egyik produceri büszkeségét, Snillocot faggatták ki az Elektra klubest szervezői, csehországi fellépése előtt. Gábort korábban a Collins & Behnam duóból ismerhetjük sokan, de Snillocként is olyan neves lemezlovasok rendszeres támogatását élvezi manapság, mint Loco Dice, Marco Carola, Oliver Koletzki vagy Hot Since 82. Gabi nem először zenélt e neves külföldi rendezvényen, de az interjúban a kezdő producereknek is adott pár értékes tanácsot. Kellemes olvasást!
 • Hyperspace: Pan-Pot interjú

  Az április 26-án megrendezésre kerülő Hyperspace egyik fellépőjével, pontosabban fellépő párosával, azaz Pan-Pot-tal készült interjút olvashatjátok.
 • Björn Torwellen interjú

  A szeptemberi debütáló buliról már ismert MUTE csapat, november 2-án ismét techno őrületet tervez elszabadítani a Corvintető falai között, melynek egyik prominens résztvevője Björn Torwellen lesz. Ennek apropóján igyekeztünk kifaggatni egy-két dologról a német származású extrém úriembert.
 • CRISTIAN VARELA interjú

  Az október 12-i BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL egyik kiemelt sztárvendége lesz a spanyol Cristian Varela. A friss DJ Awards győztes lemezlovassal készült interjúnkat olvashatjátok!
 • Goodspeed interjú

  Épp, hogy csak elkezdted produceri munkádat már olyan műsorokban játsszák a felvételed, mint a John Digweed nevével fémjelzett Transitions. A Diablo EP az eddigi legjobb munkád?
 • MUTE, avagy Musical Temptation

  A frissen alakult rendezvényszervező brigád debütáló partyjának szeptember 7-én lehettünk szem és fültanúi a Corvintetőn. Azon szerencsések, akik részt vettek eme eseményen, talán egyetértenek abban, hogy ez a kísértés – temptation – dolog bejött… hiszen nagyon sokan elcsábultak, és nem kis sikerrel zárult a buli mindenki örömére. Ennek apropóján ültünk le kicsit beszélgetni a rendezvény magyar főszervezőjével, Ágoston Dániellel, hogy megtudjuk, pontosan mivel is igyekeznek frissíteni Budapest elektronikus zenei „vérkeringését”.
 • IAN Autorun - Interjú

  A hazai drum’n’bass szcénában egyre többször hallani IAN Autoron nevét. Ez köszönhető annak, hogy egy nagyon tehetséges fiatalembert tisztelhetünk személyében, amelyet bizonyít az is, hogy a 2012-es IPC Közönségszavazás Drum & Bass – Legjobb hazai DJ kategóriájának harmadik helyezését kaparintotta meg. Ezen felbuzdulva vettük a bátorságot, és kicsit kifaggattuk a múltról és a jövőben várható eseményekről.

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó