Pulzar

Partyajánló

■ LÄRM ■ 05.29. @ LÄRM

Fellépők
Dátum 2014. május 29. – 1970. január 1.
Helyszín LÄRM
Stílus Drum and Bass, Jungle, Experimental, Electro
■ LÄRM ■ 05.29.■ LÄRM ■ ■ Mark Fell ■ Lázár Gábor ■ Mesterházy ■ Galactic Jackson ■LÄRM

■ LÄRM ■ 05.29. @ LÄRM

■ LÄRM ■ ■ Mark Fell ■ Lázár Gábor ■ Mesterházy ■ Galactic Jackson ■

■ LINEUP ■

Mark Fell (UK) - live

Lázár Gábor - live

Mesterházy

Galactic Jackson

■ BE ■

1500 HUF / 4.9 EUR

■ INFO ■

Filmművészeti tanulmányait követően fordult vissza korábbi érdeklődési köre felé, a zene és a hangszintézis irányába. Munkái 1998 óta olyan zenei kiadóknál jelentek meg, mint a Mille Plateaux, a Line, az Editions Mego, a PAN, a Raster Noton vagy az Alku. Mark Fell a populáris zenei stílusok - mint house vagy techno - jellegzetes hangzásait kombinálja sajátos megközelítésével, zenetechnológiai érdeklődésével. Erre jó példa a “Multistablity” (2010), az “UL8” (2010) vagy a "Manitutshu" (2011) című albumai lehetnek, amik azóta is időtálló módon képviselik az irányzatot. Tevékenysége zenei kiadványok mellett médiaművészeti installációkra is kiterjed, amiket a legkülönbözőbb helyszíneken mutatott be; fesztiválokon, klubokban, galériákban és múzeumokban. Felkérések és elismerések terén érdemes említeni Thyssen-Bornemisza Art Contemporary számára készített, majd Seville Biennale of Art keretein belül bemutatott hanginstallációját, tiszteletbeli rangsorolást kapott az 1979 óta évente megrendezésre kerülő Ars Electronica díjátadón digitális zene kategóriában, illetve Quartz-díjra jelölték a digitális zenetechnológia és annak kultúrája iránt tett erőfesztiéseiért.

Lázár Gábor (HU) - live

Első kiadványa egyetemi évei alatt 2013 áprilisában 100 példányos saját kiadásban jelent meg kazetta formájában, melynek egyik oldalán Gábor 4 száma, másik oldalán Russell Haswell 22 perces felvétele hallható. 2014 januárjában Lorenzo Senninek köszönhetően megjelent az első albuma a Presto!? kiadón. Következő 6 számos EP megjelenése a Boomkat felkérésének tesz eleget, ami a következő hónapokban lát napvilágot bakelit formájában. Szabadidejében a Last Foundation kiadót egyengeti, ahova olyan zenészeket kért fel közreműködésre, mint Jefre Cantu-Ledesma, Ekolplekz vagy EVOL.

Mesterházy (HU) - dj



Mesterházy Ákos a kezdetek óta oszlopos tagja a hazai zenei színtérnek, így nem meglepő, hogy lemezgyűjteménye átment azokon a változásokon és gyarapodáson, amiken maga az elektronikus zene is átment az elmúlt húsz évben.

Olyan zenészek mellett pörgette, mint Squarepusher, Monolake, Ceephax, Luke Vibert, Venetian Snares, Underground Resistance, Andrea Parker, Mu-Ziq vagy Radioactive Man. Eklektikusan hangzik, de a kontextus adja magát.

Galactic Jackson (HU) - dj

Galactic Jackson, azaz Balla Zoltán szenvedélyes lemez- és hangszergyűjtő. Az elmúlt évek során zenészek teljes kiadványkatalógusát, hangszergyártók kultikus hangszereit szerezte be gyűjteményébe. Eszközeit zenészbarátaitól sem irigyli, újpesti albérletét lassan kinőve így támogatja tovább az elektronikus zene kultúráját.

www.facebook.com/​events/​1420894608178274/​

Helyszín

  • LÄRM

    Akácfa utca 51. 1. em. Budapest, Hungary 1073

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó