Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 500 Ft
Elővételben 2009-05-14-ig1 500 Ft

Partyajánló

Terence Fixmer @ Merlin, Budapest

Fellépők
Dátum 2009-05-15
Helyszín Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban
Stílus Techno
Terence FixmerKépzeld el a Merlin nagytermét táncolni próbáló fiú és lány próbababákkal, amint nehéz és gépies testükből kifolyólag szaggatott, robotoid mozgással élnek a zenévelMerlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban
Az esemény résztvevői:
3 vendég igazolt vissza, például: Tommmy XmagicX zalasound
összes résztvevő megtekintése

Terence Fixmer @ Merlin, Budapest

Képzeld el a Merlin nagytermét táncolni próbáló fiú és lány próbababákkal, amint nehéz és gépies testükből kifolyólag szaggatott, robotoid mozgással élnek a zenével

RadioKraft presents: TERENCE FIXMER live (FR) & ROGER ROTOR live (CH) @ Merlin, 2009. Május 15.

 A teremben a Radiokraft csapatától megszokott gépies, feszes, hideg hangzás, ami 4/4-es ütemekre épülő sötét tónusú, agresszív hatást keltő bassline-okkal feszít, de gyakran átvált fétisiszta, vad, olykor szenvedélyes hangnembe. A pultban pedig nem más vezényel ezen az izgalmasan borzongtató esten, mint az EBM francia királya, Terence Fixmer, és a svájci kísérletező elektor-rock'n'roller fenomén, Roger Rotor! Érzed már?


A Radiokraft vendége a francia elektronikus zene ikonjaként, Terence Fixmer néven vonult be a zenei történelembe. Fixmer nem más, mint francia techno szcéna egyik legkiemelkedőbbre értékelt szereplője, aki az élvonalban immár 10 sikeres évet tudhat maga mögött. A radikális over- és underground electro-rajongók imádata és kortársainak tisztelete által övezve, a klubokban lazulva - vagy akár egy színtiszta techno fesztiválon - mindig is a sötétebb vonalat képviselte, ezzel védve le utánozhatatlan ,,Fixmer-kultuszát". Mindezt tette anélkül, hogy megadta volna magát a túlzott promóciónak, vagy behódolt volna a ,,mélygyomrú" mainstream-nek, holott már első stúdióalbumát sem kisebb név labeljén jelentette meg, mint DJ Hell mitikus Gigolo-ján. A ,,Muscle Machine" korongja lett fő irányadója az új ,,techno body music" stílusnak, mely egyedi kombinációja a modern techno zenének és az EBM-nek. Neve ott szerepel számos kiemelkedő munkán, úgymint a Novamute, a Datapunk, a Different, vag y a Music Man kiadványán; de számtalan remixet készített már a legkülönbözőbb techno-isteneknek, úgymint Sven Väth-nek, Dave Clarke-nak, és persze saját személyes keresztapja: Dj Hell részére is. Önálló produkciói mellett egy duót is alapított a Nietzer Ebb legendás énekesével, Douglas McCarthy-val, Fixmer/McCarthy néven. A kooperáció eredménye két zseniális album lett, mely egyesíti a ,,techno body music" brutalitását a pop játékos érzékiségével. Habár a 2008-as év megbolygatta 'Terence Fixmer hangzásvilágot", ügyesen elkerülte az önismétlést, így a,,Different" EP (Avalanche EP) és egy Radio Slave-nek készített remix indította az új irányt, amely egyidejűleg könyörtelen és hajthatatlan, mégis gyönyörűen kifinomult dallamvilágában és tagoltságában. Terence zenéje éppannyira táncolható, mint amennyire megérinti a lelket; majdhogynem filmvászonra illő sötét légkört, tapintható érzelmet, hipnotikus ritmusokat, és a jellegzetes ,,Fiction fiction-t" festve körénk őrzi meg egyén i stílusát, ami a jelenkori electro-techno szcéna szívében dobban újra.

A hipnotikusan rezgő est másik vendége sem fog üres nyomot hagyni lelkedben, hiszen a folyton kísérletező Roger Rotor zenéjének legfontosabb része az absztraktizmus, minimalizmus valamint a fülbemászó dallamok kombinációja. Zenei gyökerei nem a modern technóból indulnak ki, de mélyen visszanyúlnak az olyan tradicionális elektronikus zenékhez, mint a Kraftwerk, Giorgio Moroder, Phillip Glass vagy Suicide néhány évtizeddel ezelőtt, és - természetesen - jó öreg punkhoz, hardcore-hoz és black metálhoz. Egyes zenéi a legletargikusabb elemekkel ásnak alánk, majd tökéletesen az ellentettjére fordít minket, ahol parázslik az elektromosan felvillanyozott meleg hangulat. Koncertjein leginkább tematikus részekből és improvizációból építkezik, még stúdiófelvételeinek nagy részét is élőben veszi fel analóg szintetizátorokkal és speciális sequenserekkel. Roger megszállottan csak manipulált zenei alapokkal dolgozik, melyeket élőben alakít és kever át, úgy játszva velük, akár a grafikus a ké pekkel. Utánozhatatlan stílusában a szilárd, vonalas ritmusok összeadásával, valamint kazettákból vagy más eredetű zajokból teremt élénk, dinamikus atmoszférát zenéjében.

A mélységes sötétségben izzó hazai hangulatfelelősök is kellően borzolnak a Merlinben, úgymint a LickTheClick! csapatából beugró Isu, a Radiokraft robotbábúja: Kraak, Zefyr, Dr. Zoidberg az NVC csapatából, és persze az éjszaka ,,láthatatlan kezei": Bad Little Kid aka Sakal és Killb3rt. Az előtérben pedig Total Carlos, Benson Madame, Cár & Detective Kelly és Streako & Andy Age a Deaf Company-tól, valamint Elbow a WBR-től szórakoztatja az ínyenc füleket.
RADIOKRAFT presents: Terence Fixmer Live (FR) & Roger Rotor (CH) Live
2009. 05.15. péntek
Merlin (Budapest, V. Gerlóczy utca 4.)

Dj'k:

TERENCE FIXMER live (FR) - (Planet Rouge, Gigolo)
ROGER ROTOR live (CH) - (Ant-Zen)

ISU (LickTheClick!)
KRAAK (Radiokraft)
ZEFYR (vs. Optimal)
DR: ZOIDBERG (NVC)
BAD LITTLE KID (Radiokraft)
KILLB3RT (Lollipop)

TOTAL CARLOS, BENSON MADAME (Girls and Mathematics)
CÁR & DETECTIVE KELLY (Deaf Company)
STREAKO & ANDY AGE (Deaf Company)
ELBOW (WBR!)

Vizuál:

RAKAM (FR)
THIEF
LIGHTHUNTERS

Jegyek:
Elővételben: 1500 HUF korlátozott számban Április 29.-től kaphatók a Merlinben (Bp, V. Gerlóczy utca 4.) és az AKT Recordsban (Bp, IX. Üllői út 51.)
Helyszínen: 2500 HUF


Web:
http://www.myspace.com/terencefixmer
http://www.myspace.com/rogerrotor
http://www.myspace.com/minimalheadz
http://www.myspace.com/djkraak
http://www.myspace.com/doktorzoidberg
http://www.myspace.com/badlittlekid
http://www.myspace.com/tr3blalala
http://www.myspace.com/radiokraft
http://www.myspace.com/girlsandmathematics
http://www.myspace.com/deafcompany
http://www.myspace.com/wbrband
http://www.myspace.com/56kb
http://pufff.hu/

Régebbi partyk ebből klubból

 • [2012-04-07] Phuture City
  @ Merlin, Budapest

  A vigyorgósra sikerült márciusi acid house vs. diszkó múltidéző parti folytatásaként, április 7-én este újabb két meghatározó jelentőségű és manapság rendre visszaköszönő elektronikus tánczenei ősműfaj "ütközik" a Merlin táncolásra alkalmas padlófelületein.
 • [2012-03-15] Amuzeeck Events presents: Phace and Misanthrop
  @ Merlin, Budapest

  Phace (Florian Harres) és Misanthrop (Michael Bräuninger) hamburgi székhelyű DJ-k és producΞrΞk, az elmúlt évΞkben megjelent progresszív, a végtelenségig letisztult és igényes hangzásvilágukkal felkavarták a drum&bass szcéna állóvizét. Florian 2007-ben kiadott Psycho című nagylemezével tette le a névjegyét a műfajban, mΞgalkotva a modernkori neurofunk alapjait. Michaellel 2008-ban alapított közös kiadójuk a neosignal lehetőséget nyújtott számukra, hogy bármifélΞ megkötés nélkül, szabadon kísérletezzenek saját hangzásviláguk kialakításával.
 • [2012-02-18] This is... Nic Fanciulli
  @ Merlin, Budapest

  Joris Voorn első számú haverja, Kylie Minogue és az UNKLE kedvenc remixere, na és a rendkívül menő, Saved kiadó tulajdonosa.
 • [2012-02-17] Ἰώ presents Âme
  @ Merlin, Budapest

  Az előzőleg vártakkal szemben mégis kaptunk még a jószerencsétől néhány hónapot a Merlinben, úgyhogy méltóan ki is használjuk a lehetőséget a február 17-i Innervisions-ös Âme partival! Mindezt a furcsa nevű Ἰώ égisze alatt.
 • [2012-02-10] Stayfly pres Manik
  @ Merlin, Budapest

  Egy ízig-vérig amerikai DJ-producer művészegyéniséggel folytatja február 10-én a Stayflay az újévi pörgést….
 • [2012-01-20] Freaks w/ Shonky
  @ Merlin, Budapest

  A sármos francia matematikus újra feladja a leckét: Shonky január 20-án a Merlinben tart négyórás csoportterápiát a pesti esték önkéntes mérvadóinak a StayFly éjjeli szeánszán. A külhoni vendég mellett a hazai válogatott legjobbjai állnak majd csatasorba, hogy lovat adjanak a lendületünk alá. A nagyteremben Jumpski & Detective Kelly, Blatti és Christian Cardwell vállal kezességet a kedélyünkért, míg a Hall lemezjátszóit a Stereostrip, Roland Handrick, Paul Mad és Monoclick veszi kezelésbe.
 • [2011-12-10] TASZ-buli az Emberi Jogi Világnap alkalmából
  @ Merlin, Budapest

  A TASZ szeretettel várja minden kedves barátját december 10-én szombaton, este 9 órától a Merlinben az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett TASZ-bulin.
 • [2011-12-09] Aktrecords & NVC present Gaiser - live (Minus/Berlin/Germany)
  @ Merlin, Budapest

  NVC & AKT közös búcsú a Merlintől.
 • [2011-11-26] Aktrecords presents Pushkarev (RU)
  @ Merlin, Budapest

  November 26-án utoljára veszi be az Aktrecords legénysége a patinás Merlin színház előadótermét. Munkáink kezdetektől fogva szorosan kapcsolódtak eme kultikus klub életéhez, és olyan felejthetetlen esteket sikerült közösen tető alá hoznunk, mint például a majomduó Modeselektor, a jéghideg Monolake, az igazi francia bohém Mr.Oizo, vagy akár a legkifinomultabb berlini technokrata Apparat, és a lista korántsem teljes.
 • [2011-11-19] This is… Nicole Moudaber
  @ Merlin, Budapest

  Hibátlan, laza, szexi, lehengerlő, akár csak a zene, amit ír és amit játszik. Ő Nicole Moudaber, a techno szcéna legújabb felfedezettje. Carl Cox, Intec és Steve Lawler, VIVa & iVAV kiadója csapott le rá évekkel ezelőtt, hogy a saját szerzemények mellett remixeket készítsen Santos, Martin Eyer, Mauro Picotto és Fergie egy – egy tarckjére is.
 • [2011-11-18] ikz & LavaLava presents KiNK live
  @ Merlin, Budapest

  Az Ikz és a Lavalava jóvoltából ismét egy aktuális, az elektronikus tánczenei színtér ünnepelt figurája látogat Budapestre. A 'Kink live' az a produkció, amivel az elmúlt pár évben a legfontosabb klubok, fesztiválok programkínálatában egészen biztosan összefuthatott az ember. Szerzeményeit a house, a techno és az electro színtér lemezlovasai is ugyanolyan elánnal pörgetik, producerek garmadája gondolja úgy, hogy egy Kink remix jelentősen emeli egy megjelenés ázsióját. Ha november 18-án az estédet a Merlinben töltöd, te is megbizonyosodhatsz, hogy mire fel ez rajongás mind a szakma, mind a közönség részéről! Az alkalomhoz illő extra Funktion One hangtechnika és a BP. Street jóvoltából izgalmas vizuális körítés emeli az est fényét. További részletekért látogasd bátran a mellékelt linkeket.
 • [2011-10-08] I Love Deep celebrating 15th years of Freerange Records
  @ Merlin, Budapest

  Októberben újra I Love Deep! Rögtön ünnepléssel indul az évad, hiszen az idén 15 éves Freerange kiadó többek között egy budapesti állomással ünnepli az évfordulót.
 • [2011-10-01] Aktrecords & NVC present Pan-Pot
  @ Merlin, Budapest

  A Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix kettőse által alkotott Pan-Pot az utóbbi néhány évben rekordsebességgel küzdötte fel magát az elektronikus tánczene legprominensebb képviselői közé.
 • [2011-09-17] Merlin presents Langenberg
  @ Merlin, Budapest

  A Merlin évadnyitó hétvégéjének második éjszakáján Marvin, a ikz duó, Crimson & Chrom és a LavaLava triumvirátus, Tolo, FeZ és Falcao látja vendégül közös kedvencét Langenberget. A látványról a bpstreet visual gondoskodik.
 • [2011-06-03] Luxy
  @ Merlin, Budapest

  A LUXY egy összművészeti éjszaka a divat és a szerelem jegyében tigrisekkel és kobrákkal fűszerezve. A B.Kund és a Más ruhái Ív & Candie fotói, a Kolin zenéje és a szuperközreműködők mind egy nemes cél érdekében állt össze, hogy nektek és nekik jó legyen. Gyere és érezd a LUXY-t június 3-án 21 órától a Merlinben!
 • [2011-05-27] Enter The Void
  @ Merlin, Budapest

  Május 27-én este az ország 15 városában megy le egy időben Gaspar Noé Enter The Void c. őrületes vizuál tripje a magyarhangya hatfilmes bérletének, a hangyaPASSnak második vetítéseként.
 • [2011-05-19] Electronic Beats Live Special - Budapest Launch Party
  @ Merlin, Budapest

  Elérkezett a pillanat, hogy az Electronic Beats Online hazai verziójának megjelenése és a berlini Electronic Beats Magazine első budapesti terjesztése után legyen végre egy újabb Electronic Beats buli! A május 19-i Electronic Beats Live Special lesz a márka széleskörű magyarországi hivatalos nyitóbulija a Kreatív magazin által szervezett Brand & Music konferencia után. Berlinből érkezik az őrült bulijairól híres Bonaparte, magya...r részről pedig a Demon Superior, c0p és Crimson diktálják a tempót.

 • [2011-05-14] Made Inn presents: Bill Patrick
  @ Merlin, Budapest

  Mostanság egyre több dj választja székhelyéül Berlint. A német főváros olyan elektronikus zenei központ Európában, mely nagyon sok művészt inspirál más európai országokból és a tengerentúlról egyaránt. Bill Patrick élvonalbeli klubokban játszott az Államokban, ezt hátrahagyva lett Berliner. Azóta európai megafesztiválokon és undeground klubokban játszik Európa-szerte. Nincsenek sztárallűrjei,közvetlen és barátságos 50 embernek é...pp olyan szívesen játszik,mint 5000-nek. A Visinquest lemezlovasaival (Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves, Lee Curtiss) nagyon egy húron pendülnek zeneileg és emberileg is.
 • [2011-05-06] Dj W!ld - "Palace" album world tour
  @ Merlin, Budapest

  

DJ W!ld, CircoLoco, DC10, hogy mit jelentenek ezek az idegen szavak? Lefordítani nem lehet, szavakkal kifejezni lehetetlen, ezek érzések, amiket csak érezni lehet! De mégis menjünk bele egy picit a részletekbe: DJ W!ld a francia DJ fenegyerek egy napra Budapestre hozza a CircoLoco party sorozat hangulatát és az ibizai DC10 klub varázslatát. Először Magyarországon a Merlin Klubban május 6-án hallhatjuk őt, Polarize, Isu és Beta erősítik mellette a mezőnyt a nagyteremben. A Merlin halljában pedig Nora Naughty, Roland Handrick, Stereostrip, Blatti és Daviss Dj szettje színesíti majd az estét.
 • [2011-04-23] Antropos 8. Születésnapi Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-23] Made Inn Hungary
  @ Merlin, Budapest

  A tematikus bulik közül a Made Inn Hungary immár két éves múltra tekint vissza. Idén március idusa helyett Húsvétkor,az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre. A line up a megszokott hangulatfelelősök mellett "új"lemezlovassal bővült. Palotai,Naga&Beta mellett először szerepel Made Inn Hungaryn Collins. A házigazda Made Inn teljes létszámban képviselteti magát:Poli,Rocha és Polarize ...a Merlin nagytermében keveri a talpalávalót,míg Daviss a bárteremben fog hangolni Superman&Wegha,Candyman da Marquis, Blatti és Jumpski kíséretében.
 • [2011-04-22] I Love Deep
  @ Merlin, Budapest

  Timewriterrel és egy emlékezetes bulival indítottuk a 2011-es évadot, a Merlinben, így stílszerűen a téli – tavaszi szezon, évtizedes pályatársával zárul, azaz I Love Deep szezonzáró Terry Lee Brown Jr.-ral!
 • [2011-04-16] Realistic Crew & Occam lemezbemutató
  @ Merlin, Budapest

  A Realistic Crew „Blind Musician” és az Occam „My Rorschach” c. albumainak dupla lemezbemutatója a Merlinben.
 • [2011-04-15] The Room 13 Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-08] a4 space store techno dept. presents
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-02] Hypnosis presents Stanton Warriors
  @ Merlin, Budapest

  Április 2-án, a Stanton Warriors buli alkalmából Foursquare csődületet szervez a Hypnosis, hogy a közönségükkel összefogva szerezzék meg a sokak által áhított Swarm Badge-et!
 • [2011-03-26] Vapour album tour 2011 Budapest
  @ Merlin, Budapest

  Március 26-án a 'Vapour album tour' világturnéja keretében hazánkba látogat live act-jével a holland Patrice Bäumel. A buli helyszíne, az erre az estére külön Funktion-One hangrendszerrel felturbózott Merlin.
 • [2011-03-18] Stayfly pres Dyed Soundorom & K.atou
  @ Merlin, Budapest

  Több, mint négy év telt el azóta, hogy a magyar Dyed Soundorom rajongók első kézből élvezhették kedvencük bűvészkedését a DJ pultban. Azóta a párizsi house-betyár neve világszerte ismerté vált – zenélt a berlini Panoramabartól elkezdve, a tokiói Warehouse 702-n át, a londoni Fabricban, a leedsi Loucheban, és folytathatnánk a sort – majd 2010 nyarán rezindensé nőtte ki magát a legendás ibizai Circoloco @ DC10-ben.
 • [2011-03-13] This is… Silicone Soul
  @ Merlin, Budapest

  Az meg van, hogy két skót juhász a szilikon völgyben? Ez nem valami vicc első sora, ami mondjuk a fukarságról szól, már csak azért sem, mert a Silicone Soul formációt alkotó két skót, pályafutásuk egyetlen percében sem fukarkodtak megjelenéseikkel. 1998-as első Soma Records-os kiadványuk óta eltelt 13 évben meg is örvendeztettek bennünket szinte mindennel az elektronikán belül a négy - négy produceri és mix albumukkal, miközben megszámlálhatatlan kiadványra került fel egy – egy szerzeményük vagy remixük. James Lavelle, Danny Howells, Pete Tong valamelyik GU kiadványán, de a Hed Kandi és a Cream CD-in is találkozhatunk az oly jellemző Silicone Soul hangzással.
 • [2011-03-12] two-B-music /Berlin-Budapest/
  @ Merlin, Budapest

  Stephen Mahnke és Philipp Adam öt évvel ezelőtt alapították lemezkiadójukat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az életükben óriási jelentőséggel bíró két város, Berlin és Budapest adta impulzusokat, élményeket kiadványaikon, kiállításaikon megörökítik és rendezvényeiken viszonozzák. Így került egy kiadványra magyar produceri munka, német fotóművész alkotása és magyar költő verse, és így válhattak berlini dj-vé egy-egy éjszakára magyar barátok, és budapestivé a németek. Konceptuális megközelítésük, produkcióik nívója, szerénységük mindkét városban lelkes követőket, társakat vonzott nagynevű és feltörekvő producerek, lemezlovasok és igényes partizók köreiből egyaránt. Most Budapesten, a Merlinben ünnepelnek válogatott csapatukkal, az élen legfőbb példaképükkel, a nemzetközi elektronikus zenei világ egyik állócsillagával, Move D-vel. Különleges ráadásként fellép még az egyre masszívabb közönségsikert generáló újiskolás Detroit-hangzásban utazó Iron Curtis, és az európai deephouse szcéna egyik aktuális hangja, Baaz. A körítésért a kiadót igazgató páros, továbbá frissen igazolt magyar lemezlovas reménységeik, Swain és Klayman, valamint a rokonlélek Crimson & Chrom páros felelnek

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó