Pulzar

Művész

Terence Fixmer

Terence Fixmer

Fixmer nem más, mint francia techno szcéna egyik legkiemelkedőbbre értékelt szereplője, aki az élvonalban immár 10 sikeres évet tudhat maga mögött.

Radikális over- és underground electro-rajongók imádata és kortársainak tisztelete által övezve, a klubokban lazulva - vagy akár egy színtiszta techno fesztiválon - mindig is a sötétebb vonalat képviselte, ezzel védve le utánozhatatlan ,,Fixmer-kultuszát". Mindezt tette anélkül, hogy megadta volna magát a túlzott promóciónak, vagy behódolt volna a ,,mélygyomrú" mainstream-nek, holott már első stúdióalbumát sem kisebb név labeljén jelentette meg, mint DJ Hell mitikus Deejay Gigolo Records-ánál. A ,,Muscle Machine" korongja lett fő irányadója az új ,,techno body music" stílusnak, mely egyedi kombinációja a modern techno zenének és az EBM-nek. Neve ott szerepel számos kiemelkedő munkán, úgymint a Novamute, a Datapunk, a Different, vag y a Music Man kiadványán; de számtalan remixet készített már a legkülönbözőbb techno-isteneknek, úgymint Sven Väth-nek, Dave Clarke-nak, és persze saját személyes keresztapja: Dj Hell részére is. Önálló produkciói mellett egy duót is alapított a Nietzer Ebb legendás énekesével, Douglas McCarthy-val, Fixmer/McCarthy néven. A kooperáció eredménye két zseniális album lett, mely egyesíti a ,,techno body music" brutalitását a pop játékos érzékiségével. Habár a 2008-as év megbolygatta 'Terence Fixmer hangzásvilágot", ügyesen elkerülte az önismétlést, így a,,Different" EP (Avalanche EP) és egy Radio Slave-nek készített remix indította az új irányt, amely egyidejűleg könyörtelen és hajthatatlan, mégis gyönyörűen kifinomult dallamvilágában és tagoltságában. Terence zenéje éppannyira táncolható, mint amennyire megérinti a lelket; majdhogynem filmvászonra illő sötét légkört, tapintható érzelmet, hipnotikus ritmusokat, és a jellegzetes ,,Fiction fiction-t" festve körénk őrzi meg egyén i stílusát, ami a jelenkori electro-techno szcéna szívében dobban újra.

soundcloud.com/​terence-fixmer

Archív partyajánlók

 • [2019-07-12] Katlan Festival
   

  ⚒KATLAN FESTIVAL ⚒ Tárnoki Kőfejtő - 2019. július 12-13. 2 NAP NON STOP!
 • [2017-09-22] Fingers Crossed Production & Dürer Kert pres. Terence Fixmer [FR], Randomer [UK]
  @ Dürer Kert

  Egy ilyen acélos első CRIME félév után újítva, de továbbra is keményen indítjuk az őszi klub szezont, ezúttal két külföldi fellépővel kiegészülve. Újítva, mert először teszteljük a Dürer Kert nagytermét, de keményen, mert Martin Audio hangcuccon szól majd a techno, Randomer és Terence Fixmer segítségével, ráadásul speciális vizuállal is készülünk.
 • [2015-05-23] A38 Night/Life pres. Terence Fixmer (F) LIVE
  @ A38

  A sötét, indusztriális techno és EBM nagy francia főhőse, Terence Fixmer pár napja jelentette meg új lemezét. A Chris Liebing-féle CLR-nél kijött, Depth Charged című albumot Fixmer egy csomó élő fellépésen mutatja be, és a dátumok közé odakerült Budapest is. Terence Fixmer egy év után újra az A38 Hajón!
 • [2014-02-22] Technokunst pres. Terence Fixmer, Mark Broom
  @ A38, Budapest

  Túl sok volt a várakozásból? Nekünk is. Óriási őrülettel, de elmúlt harmadik születésnapunk, beköszöntött egy új év, elvontatták karbantartásra otthonunkat, az A38 Hajót, úgyhogy mire visszakapjuk, épp itt lesz az ideje végre határozottat csapni 2014 formás hátsójára, beküldeni a tánctérre, és megnézni, hogy mozog – a tesztbuli megfelelően erős lesz hozzá, azt garantáljuk!
 • [2009-05-15] Terence Fixmer
  @ Merlin, Budapest

  Képzeld el a Merlin nagytermét táncolni próbáló fiú és lány próbababákkal, amint nehéz és gépies testükből kifolyólag szaggatott, robotoid mozgással élnek a zenével

Zenei stílusok

 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó