Pulzar

Partyajánló

KILL THE DJ VOL. 5. @ Merlin, Budapest

Fellépők
KILL THE DJ VOL. 5.A zeneileg mindenre nyitott, stílusukat tekintve beskatulyázhatatlan külföldi dj-ket bemutató Kill The DJ partisorozat immár ötödik alkalommal igyekszik elütni a megszokottól. Tessék jó előre edzeni a hátsókat, mert ez a mostani este kész risza-fiesta lesz, erről napjaink egyik legforróbb dj-producere, Sinden fog gondoskodni.Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban

KILL THE DJ VOL. 5. @ Merlin, Budapest

A zeneileg mindenre nyitott, stílusukat tekintve beskatulyázhatatlan külföldi dj-ket bemutató Kill The DJ partisorozat immár ötödik alkalommal igyekszik elütni a megszokottól. Tessék jó előre edzeni a hátsókat, mert ez a mostani este kész risza-fiesta lesz, erről napjaink egyik legforróbb dj-producere, Sinden fog gondoskodni.
A londoni fickó afféle zenei olvasztótégelyként funkcionál: kezei alatt összeforrnak a mai angolszász szintetikus hangzások (elektró, house, 2step, dubstep, bassline, r'n'b, crunk/dirty south hiphop) a világ más tájainak modern táncritmusaival, mint a brazil baile funk, a jamaikai ragga/dancehall, a portugál/angolai kuduro és sok egyéb, európai fülnek egzotikus world music fúziós kísérletek. Ezt az eklektikus, globális, nagyon friss és heves seggrázásra késztető tánczenei mixtúrát Sinden odahaza a Kiss FM tánczenei adón hetente jelentkező rádióműsorán, illetve a trenddiktáló londoni Fabric klubban kéthavonta megtartott estjein keresztül népszerűsíti.

Az ügyön sokat lendített az is, hogy M.I.A. a 2007 legjobb albumai közt számon tartott Kala koncertkörútjához őt választotta turné dj-jének. A mostanság felpörgött produceri ténykedése szintén meghozta gyümölcsét:
Beeper című "csipogós" trekkjét az újra mindig vevő Domino Records adta ki idén és már készül az album. Emellett viszi a Counterfeet labelt Switch segédletével, és szinte követhetetlen gyakorisággal ontja a
remixeket: Armand Van Helden, Aquasky, Björk, Chromeo, Mark Ronson; csak néhány név az utóbb pár hónap terméséből.

Hogy még nagyobb feneket kerítsünk a bulinak, Sinden ajzószer-hatású szettje után Magyarországon először megidézzük a lisszaboni kuduro partik hangulatát autentikus zenével és táncos lányokkal. A bemelegítés a sokoldalúságban verhetetlen Pedro (aka Waxman) reszortja lesz, ő ezúttal a kedvenc 2step/speed garage lemezeit veszi elő. Levezetésként, a Sinden által megkezdett vonal mentén a blend! formáció kormányozza rave-be bulizókat. Aki pedig menet közben a feszes tempóból időnként visszavenne, az előtérben Fonetik és Haze szelekciójára lazulhat.

SAJTÓANYAG:

Kill The DJ vol. 5.
2008. május 3., szombat
Merlin (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4.)
21h-05h

Nagyterem:

SINDEN (Domino Records / Kiss FM - UK)
+ Kuduro special: Haze (Tilos) és táncos lányok!
Pedro aka Waxman (Tilos) - special 2step/UKG set blend! (Subgrade Records) - live

Előtér:

Fonetik (Vibes / Töréspont) vs. Haze

Belépő: 1800 HUF
Lányoknak 22h-ig ingyenes!
Koktélakció 22h-ig: egyet fizetsz, kettőt vihetsz!

Infó:
(+36 1) 317 9338 / 107
info@merlinbudapest.org

Web:

www.myspace.com/graemesinden
www.totalkiss.com/sinden
www.myspace.com/countandsinden
www.thecountandsinden.com
www.myspace.com/machinesdontcaremusic
www.dominorecordco.com
www.myspace.com/counterfeet
www.myspace.com/vincevarga
www.myspace.com/fonetikdj
www.myspace.com/blendelectronic
www.myspace.com/subgraderecords
www.subgraderecords.com
www.vibes.hu
www.torespont.hu
www.tilos.hu
www.merlinbudapest.org

E-flyer:

http://popbitch.tyrell.hu/misc/sinden080503front.jpg
http://popbitch.tyrell.hu/misc/sinden080503back.jpg

Sajtófotók:

http://popbitch.tyrell.hu/misc/sindenpress01.JPG
http://popbitch.tyrell.hu/misc/sindenpress1.jpg
http://popbitch.tyrell.hu/misc/sindenweb02.jpg
http://popbitch.tyrell.hu/misc/sindenweb03.jpg

SINDEN BIÓ:

A londoni Graeme Sinden napjaink egyik legforróbb dj-producere, az a ritka madár, akinek szabad szárnyalását nem korlátozzák az angolszász/európai klubok stílus-kalitkái. Miközben fél füllel mindig hazája illetve Észak-Amerika legfrissebb tánczenei mozgásaira figyel (elektró, bassline house, 2step, dubstep, bmore, juke, crunk, dirty south, ghetto-tech), a másik füle követi az aktuális world music történéseket (pl. ragga/dancehall Jamaikában, baile funk Brazíliában, kuduro Angolában). Ez a sokféle különböző ritmus és hangzás pedig a kezei között összeolvad modern, globális, eklektikus, és ami a legfontosabb, bőszen seggrázós partizenévé - dj-szettjeiben és zenéiben éppúgy, mint szerda éjjelenként a Kiss FM-en sugárzott rádióműsorában.

Hozzáállás tekintetében Sinden a Basement Jaxx-iskola jeles tanulója - nem véletlen, hogy másfél évig rezidens dj-skedett a duó Inside Out klubestjén Brixtonban. Ahogyan az sem, hogy M.I.A. a 2007 legjobb albumai közt számon tartott Kala koncertkörútjához őt választotta turné-dj-jének. Sinden önállóan is többször körbeutazta már a Földet, azonban a naptárában kéthavonta egy péntek este mindig ugyanoda
szólítja: London legjobb klubjába, a Fabric-ba, ahol a Get Familar estet viszi. 2007 eleje óta olyanok játszottak ezen a bulin, mint A-Trak, Diplo, DJ Yoda, Feadz, Kissy Sell Out, Spank Rock vagy a The Rub. Az est másik házigazdája Switch, aki nemcsak ebben Sinden partnere, hanem a producerkedésben illetve a lemezkiadásban is.

Tulajdonképpen Dave "Switch" Taylor volt az, aki kitanította Sindent a zenekészítés csínja-bínjára: 2005-ben és 2006-ban Brucker & Sinden néven készítettek néhány remixet (Lady Sovereign két dalából, Switch A Bit Patchy-jéből,  a Bugz In The Attic egy számából). Szintén 2006-ban mint Solid Groove & Sinden jegyeztek egy maxit az Atlantic Jaxx-en (a Basement Jaxx címkéje), valamint két trekket saját, közösen menedzselt labelükön. A Counterfeet igazi hobbi kiadó, katalógusát ez idáig mindössze a zizzent Radioclit duó illetve Count Of Monte Cristal megjelenései gyarapították. Utóbbi nem más, mint a Sindennel egyívású dj-producer Joshua Harvey (akinek legalább fél tucat alteregója van, legismertebb a Hervé); ő az, akivel Sinden mostanában igen gyakran dolgozik együtt, legyen az remix (Pharoahe Monch, Aquasky, Mark Ronson,
Estelle) vagy saját zene (a brazil booty house Tamborzuda a német Man Recordingson, a We Don't Give A Damn a francia Institubes-ön). Kettejük számára a Beeper hozta meg az igazi áttörést: a "csipogós" szám már tavaly végigsöpört a világ klubjain, nem volt olyan haladó szellemű dj, aki ne játszotta volna, idén pedig hivatalosan is kiadta a Domino Records (az Artic Monkeys és a Franz Ferdinand otthona). A chicagói rappercsaj Kid Sisterrel és a Flosstradamus producer-duó közreműködésével felvett új verzióból pillanatok alatt igazi sláger lett, közben már készül The Count & Sinden album. Ha mindez nem lenne elég, Sinden további alkotótársai között találjuk Jesse Rose és Trevor Loveys nevét; előbbivel a zenén túl egy broken beat labelt is csinálnak (Loungin' Records), utóbbival feldolgozták DJ Shadow klasszikus Organ Donor-ját. Már így is tekintélyes diszkográfiáját Sinden néhány hónapja az önállóan készített remixeivel duzzasztja a legfigyelemreméltóbb
mértékben: Armand Van Helden, Björk, Bonde Do Role, Chromeo, Edu K, Elektrons, Lethal Bizzle, Mekon, Riot In Belgium, To My Boy stb. - a lista önmagáért beszél, és napról-napra bővül.

Sinden illetve a fent említettek közül, akikhez személyes- és munkakapcsolat fűzi: Switch, Hervé, Jesse Rose, Trevor Loveys - ők így együtt egy szoros kapcsolati hálóba szőtt, zeneileg és emberileg egy hullámhosszon lévő közösség, hasonlóan mondjuk a párizsi Ed Banger előadóihoz. De Sindennek időközben már van egy másik kis családja is, az anglo-amerikai Machines Dont Care kollektíva (Affie Yusuf, Detboi, Drop The Lime, Fake Blood, Hervé, Sinden, Toddla T, Trevor Loveys), akik hamarosan egy még újabb, még izgalmasabb gépzenei hibridet szabadítanak a világra.


Régebbi partyk ebből klubból

 • [2012-04-07] Phuture City
  @ Merlin, Budapest

  A vigyorgósra sikerült márciusi acid house vs. diszkó múltidéző parti folytatásaként, április 7-én este újabb két meghatározó jelentőségű és manapság rendre visszaköszönő elektronikus tánczenei ősműfaj "ütközik" a Merlin táncolásra alkalmas padlófelületein.
 • [2012-03-15] Amuzeeck Events presents: Phace and Misanthrop
  @ Merlin, Budapest

  Phace (Florian Harres) és Misanthrop (Michael Bräuninger) hamburgi székhelyű DJ-k és producΞrΞk, az elmúlt évΞkben megjelent progresszív, a végtelenségig letisztult és igényes hangzásvilágukkal felkavarták a drum&bass szcéna állóvizét. Florian 2007-ben kiadott Psycho című nagylemezével tette le a névjegyét a műfajban, mΞgalkotva a modernkori neurofunk alapjait. Michaellel 2008-ban alapított közös kiadójuk a neosignal lehetőséget nyújtott számukra, hogy bármifélΞ megkötés nélkül, szabadon kísérletezzenek saját hangzásviláguk kialakításával.
 • [2012-02-18] This is... Nic Fanciulli
  @ Merlin, Budapest

  Joris Voorn első számú haverja, Kylie Minogue és az UNKLE kedvenc remixere, na és a rendkívül menő, Saved kiadó tulajdonosa.
 • [2012-02-17] Ἰώ presents Âme
  @ Merlin, Budapest

  Az előzőleg vártakkal szemben mégis kaptunk még a jószerencsétől néhány hónapot a Merlinben, úgyhogy méltóan ki is használjuk a lehetőséget a február 17-i Innervisions-ös Âme partival! Mindezt a furcsa nevű Ἰώ égisze alatt.
 • [2012-02-10] Stayfly pres Manik
  @ Merlin, Budapest

  Egy ízig-vérig amerikai DJ-producer művészegyéniséggel folytatja február 10-én a Stayflay az újévi pörgést….
 • [2012-01-20] Freaks w/ Shonky
  @ Merlin, Budapest

  A sármos francia matematikus újra feladja a leckét: Shonky január 20-án a Merlinben tart négyórás csoportterápiát a pesti esték önkéntes mérvadóinak a StayFly éjjeli szeánszán. A külhoni vendég mellett a hazai válogatott legjobbjai állnak majd csatasorba, hogy lovat adjanak a lendületünk alá. A nagyteremben Jumpski & Detective Kelly, Blatti és Christian Cardwell vállal kezességet a kedélyünkért, míg a Hall lemezjátszóit a Stereostrip, Roland Handrick, Paul Mad és Monoclick veszi kezelésbe.
 • [2011-12-10] TASZ-buli az Emberi Jogi Világnap alkalmából
  @ Merlin, Budapest

  A TASZ szeretettel várja minden kedves barátját december 10-én szombaton, este 9 órától a Merlinben az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett TASZ-bulin.
 • [2011-12-09] Aktrecords & NVC present Gaiser - live (Minus/Berlin/Germany)
  @ Merlin, Budapest

  NVC & AKT közös búcsú a Merlintől.
 • [2011-11-26] Aktrecords presents Pushkarev (RU)
  @ Merlin, Budapest

  November 26-án utoljára veszi be az Aktrecords legénysége a patinás Merlin színház előadótermét. Munkáink kezdetektől fogva szorosan kapcsolódtak eme kultikus klub életéhez, és olyan felejthetetlen esteket sikerült közösen tető alá hoznunk, mint például a majomduó Modeselektor, a jéghideg Monolake, az igazi francia bohém Mr.Oizo, vagy akár a legkifinomultabb berlini technokrata Apparat, és a lista korántsem teljes.
 • [2011-11-19] This is… Nicole Moudaber
  @ Merlin, Budapest

  Hibátlan, laza, szexi, lehengerlő, akár csak a zene, amit ír és amit játszik. Ő Nicole Moudaber, a techno szcéna legújabb felfedezettje. Carl Cox, Intec és Steve Lawler, VIVa & iVAV kiadója csapott le rá évekkel ezelőtt, hogy a saját szerzemények mellett remixeket készítsen Santos, Martin Eyer, Mauro Picotto és Fergie egy – egy tarckjére is.
 • [2011-11-18] ikz & LavaLava presents KiNK live
  @ Merlin, Budapest

  Az Ikz és a Lavalava jóvoltából ismét egy aktuális, az elektronikus tánczenei színtér ünnepelt figurája látogat Budapestre. A 'Kink live' az a produkció, amivel az elmúlt pár évben a legfontosabb klubok, fesztiválok programkínálatában egészen biztosan összefuthatott az ember. Szerzeményeit a house, a techno és az electro színtér lemezlovasai is ugyanolyan elánnal pörgetik, producerek garmadája gondolja úgy, hogy egy Kink remix jelentősen emeli egy megjelenés ázsióját. Ha november 18-án az estédet a Merlinben töltöd, te is megbizonyosodhatsz, hogy mire fel ez rajongás mind a szakma, mind a közönség részéről! Az alkalomhoz illő extra Funktion One hangtechnika és a BP. Street jóvoltából izgalmas vizuális körítés emeli az est fényét. További részletekért látogasd bátran a mellékelt linkeket.
 • [2011-10-08] I Love Deep celebrating 15th years of Freerange Records
  @ Merlin, Budapest

  Októberben újra I Love Deep! Rögtön ünnepléssel indul az évad, hiszen az idén 15 éves Freerange kiadó többek között egy budapesti állomással ünnepli az évfordulót.
 • [2011-10-01] Aktrecords & NVC present Pan-Pot
  @ Merlin, Budapest

  A Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix kettőse által alkotott Pan-Pot az utóbbi néhány évben rekordsebességgel küzdötte fel magát az elektronikus tánczene legprominensebb képviselői közé.
 • [2011-09-17] Merlin presents Langenberg
  @ Merlin, Budapest

  A Merlin évadnyitó hétvégéjének második éjszakáján Marvin, a ikz duó, Crimson & Chrom és a LavaLava triumvirátus, Tolo, FeZ és Falcao látja vendégül közös kedvencét Langenberget. A látványról a bpstreet visual gondoskodik.
 • [2011-06-03] Luxy
  @ Merlin, Budapest

  A LUXY egy összművészeti éjszaka a divat és a szerelem jegyében tigrisekkel és kobrákkal fűszerezve. A B.Kund és a Más ruhái Ív & Candie fotói, a Kolin zenéje és a szuperközreműködők mind egy nemes cél érdekében állt össze, hogy nektek és nekik jó legyen. Gyere és érezd a LUXY-t június 3-án 21 órától a Merlinben!
 • [2011-05-27] Enter The Void
  @ Merlin, Budapest

  Május 27-én este az ország 15 városában megy le egy időben Gaspar Noé Enter The Void c. őrületes vizuál tripje a magyarhangya hatfilmes bérletének, a hangyaPASSnak második vetítéseként.
 • [2011-05-19] Electronic Beats Live Special - Budapest Launch Party
  @ Merlin, Budapest

  Elérkezett a pillanat, hogy az Electronic Beats Online hazai verziójának megjelenése és a berlini Electronic Beats Magazine első budapesti terjesztése után legyen végre egy újabb Electronic Beats buli! A május 19-i Electronic Beats Live Special lesz a márka széleskörű magyarországi hivatalos nyitóbulija a Kreatív magazin által szervezett Brand & Music konferencia után. Berlinből érkezik az őrült bulijairól híres Bonaparte, magya...r részről pedig a Demon Superior, c0p és Crimson diktálják a tempót.

 • [2011-05-14] Made Inn presents: Bill Patrick
  @ Merlin, Budapest

  Mostanság egyre több dj választja székhelyéül Berlint. A német főváros olyan elektronikus zenei központ Európában, mely nagyon sok művészt inspirál más európai országokból és a tengerentúlról egyaránt. Bill Patrick élvonalbeli klubokban játszott az Államokban, ezt hátrahagyva lett Berliner. Azóta európai megafesztiválokon és undeground klubokban játszik Európa-szerte. Nincsenek sztárallűrjei,közvetlen és barátságos 50 embernek é...pp olyan szívesen játszik,mint 5000-nek. A Visinquest lemezlovasaival (Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves, Lee Curtiss) nagyon egy húron pendülnek zeneileg és emberileg is.
 • [2011-05-06] Dj W!ld - "Palace" album world tour
  @ Merlin, Budapest

  

DJ W!ld, CircoLoco, DC10, hogy mit jelentenek ezek az idegen szavak? Lefordítani nem lehet, szavakkal kifejezni lehetetlen, ezek érzések, amiket csak érezni lehet! De mégis menjünk bele egy picit a részletekbe: DJ W!ld a francia DJ fenegyerek egy napra Budapestre hozza a CircoLoco party sorozat hangulatát és az ibizai DC10 klub varázslatát. Először Magyarországon a Merlin Klubban május 6-án hallhatjuk őt, Polarize, Isu és Beta erősítik mellette a mezőnyt a nagyteremben. A Merlin halljában pedig Nora Naughty, Roland Handrick, Stereostrip, Blatti és Daviss Dj szettje színesíti majd az estét.
 • [2011-04-23] Antropos 8. Születésnapi Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-23] Made Inn Hungary
  @ Merlin, Budapest

  A tematikus bulik közül a Made Inn Hungary immár két éves múltra tekint vissza. Idén március idusa helyett Húsvétkor,az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre. A line up a megszokott hangulatfelelősök mellett "új"lemezlovassal bővült. Palotai,Naga&Beta mellett először szerepel Made Inn Hungaryn Collins. A házigazda Made Inn teljes létszámban képviselteti magát:Poli,Rocha és Polarize ...a Merlin nagytermében keveri a talpalávalót,míg Daviss a bárteremben fog hangolni Superman&Wegha,Candyman da Marquis, Blatti és Jumpski kíséretében.
 • [2011-04-22] I Love Deep
  @ Merlin, Budapest

  Timewriterrel és egy emlékezetes bulival indítottuk a 2011-es évadot, a Merlinben, így stílszerűen a téli – tavaszi szezon, évtizedes pályatársával zárul, azaz I Love Deep szezonzáró Terry Lee Brown Jr.-ral!
 • [2011-04-16] Realistic Crew & Occam lemezbemutató
  @ Merlin, Budapest

  A Realistic Crew „Blind Musician” és az Occam „My Rorschach” c. albumainak dupla lemezbemutatója a Merlinben.
 • [2011-04-15] The Room 13 Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-08] a4 space store techno dept. presents
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-02] Hypnosis presents Stanton Warriors
  @ Merlin, Budapest

  Április 2-án, a Stanton Warriors buli alkalmából Foursquare csődületet szervez a Hypnosis, hogy a közönségükkel összefogva szerezzék meg a sokak által áhított Swarm Badge-et!
 • [2011-03-26] Vapour album tour 2011 Budapest
  @ Merlin, Budapest

  Március 26-án a 'Vapour album tour' világturnéja keretében hazánkba látogat live act-jével a holland Patrice Bäumel. A buli helyszíne, az erre az estére külön Funktion-One hangrendszerrel felturbózott Merlin.
 • [2011-03-18] Stayfly pres Dyed Soundorom & K.atou
  @ Merlin, Budapest

  Több, mint négy év telt el azóta, hogy a magyar Dyed Soundorom rajongók első kézből élvezhették kedvencük bűvészkedését a DJ pultban. Azóta a párizsi house-betyár neve világszerte ismerté vált – zenélt a berlini Panoramabartól elkezdve, a tokiói Warehouse 702-n át, a londoni Fabricban, a leedsi Loucheban, és folytathatnánk a sort – majd 2010 nyarán rezindensé nőtte ki magát a legendás ibizai Circoloco @ DC10-ben.
 • [2011-03-13] This is… Silicone Soul
  @ Merlin, Budapest

  Az meg van, hogy két skót juhász a szilikon völgyben? Ez nem valami vicc első sora, ami mondjuk a fukarságról szól, már csak azért sem, mert a Silicone Soul formációt alkotó két skót, pályafutásuk egyetlen percében sem fukarkodtak megjelenéseikkel. 1998-as első Soma Records-os kiadványuk óta eltelt 13 évben meg is örvendeztettek bennünket szinte mindennel az elektronikán belül a négy - négy produceri és mix albumukkal, miközben megszámlálhatatlan kiadványra került fel egy – egy szerzeményük vagy remixük. James Lavelle, Danny Howells, Pete Tong valamelyik GU kiadványán, de a Hed Kandi és a Cream CD-in is találkozhatunk az oly jellemző Silicone Soul hangzással.
 • [2011-03-12] two-B-music /Berlin-Budapest/
  @ Merlin, Budapest

  Stephen Mahnke és Philipp Adam öt évvel ezelőtt alapították lemezkiadójukat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az életükben óriási jelentőséggel bíró két város, Berlin és Budapest adta impulzusokat, élményeket kiadványaikon, kiállításaikon megörökítik és rendezvényeiken viszonozzák. Így került egy kiadványra magyar produceri munka, német fotóművész alkotása és magyar költő verse, és így válhattak berlini dj-vé egy-egy éjszakára magyar barátok, és budapestivé a németek. Konceptuális megközelítésük, produkcióik nívója, szerénységük mindkét városban lelkes követőket, társakat vonzott nagynevű és feltörekvő producerek, lemezlovasok és igényes partizók köreiből egyaránt. Most Budapesten, a Merlinben ünnepelnek válogatott csapatukkal, az élen legfőbb példaképükkel, a nemzetközi elektronikus zenei világ egyik állócsillagával, Move D-vel. Különleges ráadásként fellép még az egyre masszívabb közönségsikert generáló újiskolás Detroit-hangzásban utazó Iron Curtis, és az európai deephouse szcéna egyik aktuális hangja, Baaz. A körítésért a kiadót igazgató páros, továbbá frissen igazolt magyar lemezlovas reménységeik, Swain és Klayman, valamint a rokonlélek Crimson & Chrom páros felelnek

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó