Pulzar

Partyajánló

Spontán BTJ hétvége @ Merlin, Budapest

Dátum 2008-03-29
Helyszín Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban
Stílus ismeretlen
Spontán BTJ hétvégeA február 23-ra meghirdetett Philly Sounds koncert március 28-ra tolódott, így az utolsó márciusi hétvégén két BombThe Jazz bulinak is örvendünk a Merlinben, ahol egyébként az eddigi hangproblémák megoldódni látszanak, tehát már minden körülmény adott a szabadidő úri eltöltéséhez.Merlin, Budapest, V. Gerlóczy utca 4. bent az udvarban

Spontán BTJ hétvége @ Merlin, Budapest

A február 23-ra meghirdetett Philly Sounds koncert március 28-ra tolódott, így az utolsó márciusi hétvégén két BombThe Jazz bulinak is örvendünk a Merlinben, ahol egyébként az eddigi hangproblémák megoldódni látszanak, tehát már minden körülmény adott a szabadidő úri eltöltéséhez.
A BombTheJazz bemutatja
Spontán BTJ hétvége a Merlinben
2008. március. 28-29., péntek-szombat @ Merlin, Budapest


Kezdjük a másnappal, március 29-én, szombaton vendégünk TODD TERJE Norvégiából.

Fellépnek:
TODD TERJE (N)
Crimson, Popbitch, Suhaid, Waxman
Clap Café: Johnson, Haze, Sanyi
Vetítés: Kiégő Izzók
Belépő: 1500 Ft - a helyszínen
Leányoknak este 10h-ig INGYENES a belépés

Merlin Budapest, V. Gerlóczy u. 4. Tel: +36 (1) 317 93 38

Szeretjük a megunhatatlan klasszikusokat, régi barátainkért tűzbe mennénk, de közben próbálunk odafigyelni a jelenidőben történő dolgokra is. Az északi űrdiszkó ugyan nem ma esett le a fáról, hazai DJ-k már évek óta hintenek szettjeikbe a jól-rosszul "nu disco"-nak nevezett égi tüneményből. Mégis először érkezik hozzánk komoly játékos onnan fentről.
A 25 éves Terje Olsen zongoristának indult, de a mezőgazdasági vidék zeneiskolájában nem sok újat tudtak mutatni neki jazzből, így most fizikát tanul. Osloban Prins Thomassal összeismerkedve egyike lett a norvég elektronikus szcéna billentyűfelelőseinek. Hamar megtalálta saját hangzását is: utazós dub, disco, techno, house, funk és fojtott latinság mozsárban tört elegye, csillagporral gazdagon felütve. Az Eurodans, majd a rokonlélek Lindstrom-féle Another Stationre gyártott remixe szélsebesen lőtte fel őt a diszkóhorizont addig ismeretlen tartományaiba, és azóta sem akar leesni. De a norvég diszkók ifjú kacorkirálya ennél többet is tud: Tangoterje álnéven Danny Krivitet megszégyenítő re-editeket készít. Az még érthető, hogy Curtis Mayfield és Michael Jackson számokból remek dolgokat tud gyurmázni, de Paul Simonból, Chris Reaból, vagy (jesszus) Andreas Vollenveiderből kicsavarni a velőt, na az már tiszteletet parancsol. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy a svéd bootleg/hiphopper Raw Fusion bandával ugyanúgy együtt tud dolgozni, mint a mostanában szintetikus drogoktól identitászavarral küzdő egykori nujazzer Compost kiadó embereivel, de a francia elektróhauz boszorkánykonyhája, a Kitsune kapui is megnyíltak a bajszos siheder előtt. DJ-ként sem az a szégyellős fajta, a poptörténelem bármelyik aktáját képes leporolni. Saját bevallása szerint igazából a lányoknak játszik, példaképe pedig a medvedisznóember.

Linkek:
www.bombthejazz.tilos.hu
www.merlinbudapest.org
www.myspace.com/toddterje
www.myspace.com/johnsonmarci, www.myspace.com/vincevarga
www.myspace.com/suhaid, www.myspace.com/crimsondavid
www.myspace.com/szobakutyaSzombat előtt azonban van egy péntek: március 28., amikor végre koncertet ad a philadelphiai delegáció

A BombTheJazz bemutatja
Philly Sounds / Philadelphia Hangja
2008. március. 28., péntek @ Merlin, Budapest

Bahamadia / Good Vibe, EMI (Philadelphia, USA)
Jaguar Wright / Universal, Geffen (Philadelphia, USA)
Hezekiah / Rawkus (Philadelphia, USA)
with LIVE BAND!
Cadik, Ozon
Clap Café: Johnny Drama, Suhaid, Shuriken, Vázsonyi Jani
Vetítés: Kiégő Izzók
Belépő: 2000 Ft elővételben (Merlin), 2500 Ft - a helyszínen
Leányoknak este 10h-ig INGYENES a belépés

Merlin Budapest, V. Gerlóczy u. 4. Tel: +36 (1) 317 93 38

A soron következő BombTheJazz estén Philadelphia hangjaira táncolhat a zeneszerető közönség. Az amerikai nagyváros zenéjében a lazaság mindig jól egymásra talált a független, előre mutató kezdeményezésekkel – elég Sun Ra munkásságára, a hatvanas évek innen kiindult vokális sweet soul irányzatára, vagy később a disco forradalmár MFSB-re és Vincent Montana Jr.-ra gondolni. A zenei örökség nem veszett el a generációk között, a Philly Sound ma is biztos védjegynek számít a városi zenék kavalkádjában. Az utóbbi évtizedekben a hiphop volt meghatározó (Schooly D, Jazzy Jeff & Fresh Prince), de manapság már a neo soul is virágzik King Britt, Ursula Rucker, a The Roots, Rich Medina, és a végül március 28-án Budapestre látogató delegáció tagjainak jóvoltából.

Bahamadia, azaz BB Queen, a hiphop királynője visszatér, ezúttal élő zenekarral. Az Összetéveszthetetlen Hang birtokosára a Gang Starr MC-je, Guru lett figyelmes az aranykor éveiben, rögvest lemezszerződést ajánlva neki saját Ill Kid kiadóján. Nevét hamar megtanulta a világ: először a hiphop élet krémje készített vele közös felvételeket (Pete Rock, The Beatminers, Talib Kweli & Hi-Tek, Gang Starr, Queen Latifah, Slum Village, The Roots, TY stb.), majd megtalálta magának neo soul éra is (Erykah Badu, Dwele, Angie Stone, Mark De Clive-Lowe), de máig egyre másra érik a felkérések a zeneipar szélrózsájának mindenféle irányaiból. Többek között Roni Size legendás New Forms lemezéhez is kölcsönözte hangját, rappelt a Brand New Heavies-nek, de a Morcheeba, a Herbaliser, Towa Tei és Princess Superstar is Bahamadia rímek büszke tulajdonosai – a hollywoodi filmzenés felkéréseket már nem is sorolva. Saját lemezei közül a Kollage (1996) és a BB Queen (2000) kerültek be a valódi klasszikusok közé.

Jaguar Wright hangbéli adottságait Jill Scott-éhoz lehet hasonlítani. A The Roots köpönyegből előbújt díva a The Roots Come Alive (1999) lemezen tünt föl, és a mai napig a banda holdudvarának elsőszámú női énekese. Jay-Z Unplugged (2001) albumán került igazán a figyelem középpontjába, amely nyomán meghívást nyert a Blackalicious és Salsoul-legenda Larry Gold lemezeire is. A poplájfba belekóstolt Jaguar számára hamar kiderült, hogy nem érzi magát otthon a műanyag csillogásban. Szövegeiben is kifejti: ő tudatosan nem indult el a csábító, bling bling szegélyezte úton, hogy megőrizhesse önmagát, és arról énekelhessen amit fontosnak tart. Ebben producerként a The Roots vezetője ?uestlove, a két neo soul ikon Vikter Duplaix és Raphael Saddiq, illetve a veterán Chucky Thompson segítik, a mikrofonnál pedig Black Thought tűnik fel gyakorta.

Hezekiah a Philly Sound legyik legfrissebb hajtása. Amolyan 5az1ben típus: MC, énekes, dalszerző, producer, remixer és gitáros. Jófajta funkster zenészcsaládi háttérrel indul, végül őt is a már sokszor említett The Roots tagjai bírják rá a muzsikus életre. Alapjaiért és remixeiért olyanok állnak sorban, mint Zap Mama, Pharoahe Monch, Jay Z, J-Live, vagy Grand Agent. I Predict a Riot című második nagylemeze néhány hónapja jelent meg a hip hop szuperkiadó Rawkus-nál. Psycho Chick című száma pedig a Clap Café egyik, témájában is elnyűhetetlen klasszikusa.


Linkek:
www.myspace.com/bahamadia
http://jaguarwright.com
www.myspace.com/jaguarwright
www.myspace.com/hezekiah3crateofporn
www.bombthejazz.tilos.hu
www.myspace.com/membranmusic
www.myspace.com/bennyrosehill
www.myspace.com/djshuriken
www.myspace.com/ozybrks
www.myspace.com/suhaid


előzetes mix:
www.bombthejazz.tilos.hu/​suhaid–phillysounds.mp3 - LETÖLTHETŐ


Régebbi partyk ebből klubból

 • [2012-04-07] Phuture City
  @ Merlin, Budapest

  A vigyorgósra sikerült márciusi acid house vs. diszkó múltidéző parti folytatásaként, április 7-én este újabb két meghatározó jelentőségű és manapság rendre visszaköszönő elektronikus tánczenei ősműfaj "ütközik" a Merlin táncolásra alkalmas padlófelületein.
 • [2012-03-15] Amuzeeck Events presents: Phace and Misanthrop
  @ Merlin, Budapest

  Phace (Florian Harres) és Misanthrop (Michael Bräuninger) hamburgi székhelyű DJ-k és producΞrΞk, az elmúlt évΞkben megjelent progresszív, a végtelenségig letisztult és igényes hangzásvilágukkal felkavarták a drum&bass szcéna állóvizét. Florian 2007-ben kiadott Psycho című nagylemezével tette le a névjegyét a műfajban, mΞgalkotva a modernkori neurofunk alapjait. Michaellel 2008-ban alapított közös kiadójuk a neosignal lehetőséget nyújtott számukra, hogy bármifélΞ megkötés nélkül, szabadon kísérletezzenek saját hangzásviláguk kialakításával.
 • [2012-02-18] This is... Nic Fanciulli
  @ Merlin, Budapest

  Joris Voorn első számú haverja, Kylie Minogue és az UNKLE kedvenc remixere, na és a rendkívül menő, Saved kiadó tulajdonosa.
 • [2012-02-17] Ἰώ presents Âme
  @ Merlin, Budapest

  Az előzőleg vártakkal szemben mégis kaptunk még a jószerencsétől néhány hónapot a Merlinben, úgyhogy méltóan ki is használjuk a lehetőséget a február 17-i Innervisions-ös Âme partival! Mindezt a furcsa nevű Ἰώ égisze alatt.
 • [2012-02-10] Stayfly pres Manik
  @ Merlin, Budapest

  Egy ízig-vérig amerikai DJ-producer művészegyéniséggel folytatja február 10-én a Stayflay az újévi pörgést….
 • [2012-01-20] Freaks w/ Shonky
  @ Merlin, Budapest

  A sármos francia matematikus újra feladja a leckét: Shonky január 20-án a Merlinben tart négyórás csoportterápiát a pesti esték önkéntes mérvadóinak a StayFly éjjeli szeánszán. A külhoni vendég mellett a hazai válogatott legjobbjai állnak majd csatasorba, hogy lovat adjanak a lendületünk alá. A nagyteremben Jumpski & Detective Kelly, Blatti és Christian Cardwell vállal kezességet a kedélyünkért, míg a Hall lemezjátszóit a Stereostrip, Roland Handrick, Paul Mad és Monoclick veszi kezelésbe.
 • [2011-12-10] TASZ-buli az Emberi Jogi Világnap alkalmából
  @ Merlin, Budapest

  A TASZ szeretettel várja minden kedves barátját december 10-én szombaton, este 9 órától a Merlinben az Emberi Jogi Világnap alkalmából rendezett TASZ-bulin.
 • [2011-12-09] Aktrecords & NVC present Gaiser - live (Minus/Berlin/Germany)
  @ Merlin, Budapest

  NVC & AKT közös búcsú a Merlintől.
 • [2011-11-26] Aktrecords presents Pushkarev (RU)
  @ Merlin, Budapest

  November 26-án utoljára veszi be az Aktrecords legénysége a patinás Merlin színház előadótermét. Munkáink kezdetektől fogva szorosan kapcsolódtak eme kultikus klub életéhez, és olyan felejthetetlen esteket sikerült közösen tető alá hoznunk, mint például a majomduó Modeselektor, a jéghideg Monolake, az igazi francia bohém Mr.Oizo, vagy akár a legkifinomultabb berlini technokrata Apparat, és a lista korántsem teljes.
 • [2011-11-19] This is… Nicole Moudaber
  @ Merlin, Budapest

  Hibátlan, laza, szexi, lehengerlő, akár csak a zene, amit ír és amit játszik. Ő Nicole Moudaber, a techno szcéna legújabb felfedezettje. Carl Cox, Intec és Steve Lawler, VIVa & iVAV kiadója csapott le rá évekkel ezelőtt, hogy a saját szerzemények mellett remixeket készítsen Santos, Martin Eyer, Mauro Picotto és Fergie egy – egy tarckjére is.
 • [2011-11-18] ikz & LavaLava presents KiNK live
  @ Merlin, Budapest

  Az Ikz és a Lavalava jóvoltából ismét egy aktuális, az elektronikus tánczenei színtér ünnepelt figurája látogat Budapestre. A 'Kink live' az a produkció, amivel az elmúlt pár évben a legfontosabb klubok, fesztiválok programkínálatában egészen biztosan összefuthatott az ember. Szerzeményeit a house, a techno és az electro színtér lemezlovasai is ugyanolyan elánnal pörgetik, producerek garmadája gondolja úgy, hogy egy Kink remix jelentősen emeli egy megjelenés ázsióját. Ha november 18-án az estédet a Merlinben töltöd, te is megbizonyosodhatsz, hogy mire fel ez rajongás mind a szakma, mind a közönség részéről! Az alkalomhoz illő extra Funktion One hangtechnika és a BP. Street jóvoltából izgalmas vizuális körítés emeli az est fényét. További részletekért látogasd bátran a mellékelt linkeket.
 • [2011-10-08] I Love Deep celebrating 15th years of Freerange Records
  @ Merlin, Budapest

  Októberben újra I Love Deep! Rögtön ünnepléssel indul az évad, hiszen az idén 15 éves Freerange kiadó többek között egy budapesti állomással ünnepli az évfordulót.
 • [2011-10-01] Aktrecords & NVC present Pan-Pot
  @ Merlin, Budapest

  A Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix kettőse által alkotott Pan-Pot az utóbbi néhány évben rekordsebességgel küzdötte fel magát az elektronikus tánczene legprominensebb képviselői közé.
 • [2011-09-17] Merlin presents Langenberg
  @ Merlin, Budapest

  A Merlin évadnyitó hétvégéjének második éjszakáján Marvin, a ikz duó, Crimson & Chrom és a LavaLava triumvirátus, Tolo, FeZ és Falcao látja vendégül közös kedvencét Langenberget. A látványról a bpstreet visual gondoskodik.
 • [2011-06-03] Luxy
  @ Merlin, Budapest

  A LUXY egy összművészeti éjszaka a divat és a szerelem jegyében tigrisekkel és kobrákkal fűszerezve. A B.Kund és a Más ruhái Ív & Candie fotói, a Kolin zenéje és a szuperközreműködők mind egy nemes cél érdekében állt össze, hogy nektek és nekik jó legyen. Gyere és érezd a LUXY-t június 3-án 21 órától a Merlinben!
 • [2011-05-27] Enter The Void
  @ Merlin, Budapest

  Május 27-én este az ország 15 városában megy le egy időben Gaspar Noé Enter The Void c. őrületes vizuál tripje a magyarhangya hatfilmes bérletének, a hangyaPASSnak második vetítéseként.
 • [2011-05-19] Electronic Beats Live Special - Budapest Launch Party
  @ Merlin, Budapest

  Elérkezett a pillanat, hogy az Electronic Beats Online hazai verziójának megjelenése és a berlini Electronic Beats Magazine első budapesti terjesztése után legyen végre egy újabb Electronic Beats buli! A május 19-i Electronic Beats Live Special lesz a márka széleskörű magyarországi hivatalos nyitóbulija a Kreatív magazin által szervezett Brand & Music konferencia után. Berlinből érkezik az őrült bulijairól híres Bonaparte, magya...r részről pedig a Demon Superior, c0p és Crimson diktálják a tempót.

 • [2011-05-14] Made Inn presents: Bill Patrick
  @ Merlin, Budapest

  Mostanság egyre több dj választja székhelyéül Berlint. A német főváros olyan elektronikus zenei központ Európában, mely nagyon sok művészt inspirál más európai országokból és a tengerentúlról egyaránt. Bill Patrick élvonalbeli klubokban játszott az Államokban, ezt hátrahagyva lett Berliner. Azóta európai megafesztiválokon és undeground klubokban játszik Európa-szerte. Nincsenek sztárallűrjei,közvetlen és barátságos 50 embernek é...pp olyan szívesen játszik,mint 5000-nek. A Visinquest lemezlovasaival (Seth Troxler, Ryan Crosson, Shaun Reeves, Lee Curtiss) nagyon egy húron pendülnek zeneileg és emberileg is.
 • [2011-05-06] Dj W!ld - "Palace" album world tour
  @ Merlin, Budapest

  

DJ W!ld, CircoLoco, DC10, hogy mit jelentenek ezek az idegen szavak? Lefordítani nem lehet, szavakkal kifejezni lehetetlen, ezek érzések, amiket csak érezni lehet! De mégis menjünk bele egy picit a részletekbe: DJ W!ld a francia DJ fenegyerek egy napra Budapestre hozza a CircoLoco party sorozat hangulatát és az ibizai DC10 klub varázslatát. Először Magyarországon a Merlin Klubban május 6-án hallhatjuk őt, Polarize, Isu és Beta erősítik mellette a mezőnyt a nagyteremben. A Merlin halljában pedig Nora Naughty, Roland Handrick, Stereostrip, Blatti és Daviss Dj szettje színesíti majd az estét.
 • [2011-04-23] Antropos 8. Születésnapi Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-23] Made Inn Hungary
  @ Merlin, Budapest

  A tematikus bulik közül a Made Inn Hungary immár két éves múltra tekint vissza. Idén március idusa helyett Húsvétkor,az ünnepi hétvégén kerül megrendezésre. A line up a megszokott hangulatfelelősök mellett "új"lemezlovassal bővült. Palotai,Naga&Beta mellett először szerepel Made Inn Hungaryn Collins. A házigazda Made Inn teljes létszámban képviselteti magát:Poli,Rocha és Polarize ...a Merlin nagytermében keveri a talpalávalót,míg Daviss a bárteremben fog hangolni Superman&Wegha,Candyman da Marquis, Blatti és Jumpski kíséretében.
 • [2011-04-22] I Love Deep
  @ Merlin, Budapest

  Timewriterrel és egy emlékezetes bulival indítottuk a 2011-es évadot, a Merlinben, így stílszerűen a téli – tavaszi szezon, évtizedes pályatársával zárul, azaz I Love Deep szezonzáró Terry Lee Brown Jr.-ral!
 • [2011-04-16] Realistic Crew & Occam lemezbemutató
  @ Merlin, Budapest

  A Realistic Crew „Blind Musician” és az Occam „My Rorschach” c. albumainak dupla lemezbemutatója a Merlinben.
 • [2011-04-15] The Room 13 Party
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-08] a4 space store techno dept. presents
  @ Merlin, Budapest

 • [2011-04-02] Hypnosis presents Stanton Warriors
  @ Merlin, Budapest

  Április 2-án, a Stanton Warriors buli alkalmából Foursquare csődületet szervez a Hypnosis, hogy a közönségükkel összefogva szerezzék meg a sokak által áhított Swarm Badge-et!
 • [2011-03-26] Vapour album tour 2011 Budapest
  @ Merlin, Budapest

  Március 26-án a 'Vapour album tour' világturnéja keretében hazánkba látogat live act-jével a holland Patrice Bäumel. A buli helyszíne, az erre az estére külön Funktion-One hangrendszerrel felturbózott Merlin.
 • [2011-03-18] Stayfly pres Dyed Soundorom & K.atou
  @ Merlin, Budapest

  Több, mint négy év telt el azóta, hogy a magyar Dyed Soundorom rajongók első kézből élvezhették kedvencük bűvészkedését a DJ pultban. Azóta a párizsi house-betyár neve világszerte ismerté vált – zenélt a berlini Panoramabartól elkezdve, a tokiói Warehouse 702-n át, a londoni Fabricban, a leedsi Loucheban, és folytathatnánk a sort – majd 2010 nyarán rezindensé nőtte ki magát a legendás ibizai Circoloco @ DC10-ben.
 • [2011-03-13] This is… Silicone Soul
  @ Merlin, Budapest

  Az meg van, hogy két skót juhász a szilikon völgyben? Ez nem valami vicc első sora, ami mondjuk a fukarságról szól, már csak azért sem, mert a Silicone Soul formációt alkotó két skót, pályafutásuk egyetlen percében sem fukarkodtak megjelenéseikkel. 1998-as első Soma Records-os kiadványuk óta eltelt 13 évben meg is örvendeztettek bennünket szinte mindennel az elektronikán belül a négy - négy produceri és mix albumukkal, miközben megszámlálhatatlan kiadványra került fel egy – egy szerzeményük vagy remixük. James Lavelle, Danny Howells, Pete Tong valamelyik GU kiadványán, de a Hed Kandi és a Cream CD-in is találkozhatunk az oly jellemző Silicone Soul hangzással.
 • [2011-03-12] two-B-music /Berlin-Budapest/
  @ Merlin, Budapest

  Stephen Mahnke és Philipp Adam öt évvel ezelőtt alapították lemezkiadójukat azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az életükben óriási jelentőséggel bíró két város, Berlin és Budapest adta impulzusokat, élményeket kiadványaikon, kiállításaikon megörökítik és rendezvényeiken viszonozzák. Így került egy kiadványra magyar produceri munka, német fotóművész alkotása és magyar költő verse, és így válhattak berlini dj-vé egy-egy éjszakára magyar barátok, és budapestivé a németek. Konceptuális megközelítésük, produkcióik nívója, szerénységük mindkét városban lelkes követőket, társakat vonzott nagynevű és feltörekvő producerek, lemezlovasok és igényes partizók köreiből egyaránt. Most Budapesten, a Merlinben ünnepelnek válogatott csapatukkal, az élen legfőbb példaképükkel, a nemzetközi elektronikus zenei világ egyik állócsillagával, Move D-vel. Különleges ráadásként fellép még az egyre masszívabb közönségsikert generáló újiskolás Detroit-hangzásban utazó Iron Curtis, és az európai deephouse szcéna egyik aktuális hangja, Baaz. A körítésért a kiadót igazgató páros, továbbá frissen igazolt magyar lemezlovas reménységeik, Swain és Klayman, valamint a rokonlélek Crimson & Chrom páros felelnek

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó