Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 500 Ft

Partyajánló

ROBERT BABICZ aka ROB ACID live! @ K2, Budapest

Fellépők
Dátum 2007. november 16.
Helyszín K2, Budapest, Budapest, IX. Üllői út 51.
Stílus Electro, Tech-house, Tech-house, House,
Techno, Minimal
ROBERT BABICZ aka ROB ACID live!Robert Lengyelországban született, 1973. január 5-én. 1980-tól Németországban él és a ‘90-es évek kezdetétől számítva 5 albumot jelentet meg sorjában. Több alteregó alatt dolgozik: Rob Acid, Robert Babicz, Sontec, Dicabor vagy Atlon Inc.K2, Budapest, Budapest, IX. Üllői út 51.

ROBERT BABICZ aka ROB ACID live! @ K2, Budapest

Robert Lengyelországban született, 1973. január 5-én. 1980-tól Németországban él és a ‘90-es évek kezdetétől számítva 5 albumot jelentet meg sorjában. Több alteregó alatt dolgozik: Rob Acid, Robert Babicz, Sontec, Dicabor vagy Atlon Inc.

GUERILLA CREW & DRUMLOOP PRESENTS:

2500 HUF ( elővételes jegy a 16-i bulival együtt összesen 4500 HUF helyett 3500 HUF)

ROBERT BABICZ aka ROB ACID live!
(Systematic, Audiomatique, Harry Klein / Cologne - D)
CARCO (Drumloop - H)
ROCKCHILD (Guerilla Crew - H)
KHASTOR & PHOLLUX (Guerilla Crew - H)
NILS (Guerilla Crew - H)

Robert Babicz aka Rob Acid

Robert Lengyelországban született, 1973. január 5-én. 1980-tól Németországban él és a ‘90-es évek kezdetétől számítva 5 albumot jelentet meg sorjában. Több maxi-ja, single-je jött ki olyan a címkék alatt, mint Disko B, Bpitch Control, Junkfood, Force Inc, Mille Plateaux, PAR, Taktik, Treibstoff, Important Records vagy éppen a Knee Deep. Több alteregó alatt dolgozik: Rob Acid, Robert Babicz, Sontec, Dicabor vagy Atlon Inc.
Robert zenei szerepvállaása, megjelenése a véletlennek köszönhető. Egy álmatlan éjszakán számítógépének programozása közben valami újat fedezett föl. Ez volt az utolsó alkalom, hogy programozásért ült le a Commodore elé, azóta csak a zene vezérli a számítógéphez.
Az első maxilemezét Holger Vick kiadója jelentette meg (Holger Vick a Sense labelt vezette és napjainkban az EFA termékmenedzsere). A második maxiját sok dj játszotta, és Angliában felkerült a hivatalos eladási toplistákra. Ennek a darabnak a megírásához még Oliver Bondzio-tól kellett kölcsönkérnie felszerelést...

1989: leomlik a berlini fal. Megszervezik Berlinben az első nagyszabású techno rendezvényeket, mint a Love Parade és a Teknozoid. Eközben Kölnben is új klubbok nyitottak ki, mint a Space és a Sweatbox.
A chicago- és deep house után útjára indul a techno mozgalom, melynek élére rögtön Rob Acid (aka Robert Babicz) áll kortársaival, név szerint: Reinhardt és Wolfgang (a Kompakt jelenlegi tulajdonosai), The Modernist, Mate Galic valamint Roland Casper.
Robert első kiadványa, a ‘Happy answer’ óriási sikert arat, különösen Angliában.
A London Records-nál kiadott szerzeményei ostromolják a toplistákat. Miután egyre több acid house által befolyásolt lemez jelenik meg, hamarosan dominálni kezd a stílus a klubkultúrában is.

1993: megjelenik az első produkciója a Junkfood-on, mely akkortájt az egyik legjobb label, és épp csúcspontját éli az acid. A track-eket 4 barátjának ajánlotta: Claus Bachor (D2000), Roland Casper, Mate Galic (ma a Native Instruments vezetője), Sascha (a De-Bug magazin kiadója / berlini dj) és Riley Reinhold (a Cosmic Orgasm partyk szervezője)

Az első lépéseit a klubokban Acid Warrior név alatt teszi meg, a Junkfood-dal a háttérben. Olyan dj-k mint Sven Väth, hónapokon keresztül játsszák ezen a néven megjelent track-jeit, aminek logikus következményeként Robert első élő fellépése Sven legendás Omen klubjában történik meg. Ez az a klub, ami a ’90-es években Európa minden részéből vonzotta a ravereket, úgy is hívták: a techno mekkája

1994: a következő ravemonster az ‘Ein Blick in Nichts’, Bon Humidal labeljén (ő ma a Groove magazin szerkesztője). Miután ismert szereplővé vált, Rob Acid produkcióit legalább annyian akarják megszerezni, mint ahányan be akarnak jutni Sven Väth Omen templomába. Ezért leszerződteti az Important Records, ami Németország egyik legnagyobb kiadója a Junkfood és Harthouse mellett. Robert felfedezi az absztrakt hangzások iránti vonzalmát és égető vágyat érez, hogy chill out illetve Ambient muzsikákat alkosson. Ezen stílusok akkori útörői Mixmaster Morris és Aural Float.

Dicabor néven készített albuma Matias Roeingh, alias Doktor Motte labelje alatt lát napvilágot. Rögvest felkerül a Mixmaster Morris által ősszeállított Charts of the Year listára. Matias Roeingh, Mate Galic és Roland Casper máig jóbarátai, és segédkeznek a Rob Acid projektben.
1995-96: a rave virágkora. Rob a legnépszerűbb megarendezvényeken vesz részt, mint például a Mayday. Külföldi fellépései során eljut az USA-ba, Kanadába, Máltára, Észtországba és sok más európai országba. Ebben az időben Rob Acid-nek kevesebb ideje jut saját produkciókra a sorozatos fellépések miatt. Élőben zenélni a legfontosabb számára, így máig többnyire improvizál ahelyett, hogy előre összeállított szettekkel jelenne meg. Éppezért élő fellépéseit egyedi eseményként ünneplik.

“Élőben játszani a pillanatért, nem a megismételhetőségért.”

1996: Rob összehoz egy csapatot Mate Galic-kel, aki a legendás Hausfrau tv-show moderátora, Sabina Crist-tel. “Pszichedelikus élmények, előremutató hangzáskutatás és hatalmas partik következnek. A tranzisztoros rádióból, a bunkerből és pornófilmekből a duó kiszűri az eszenciát aminek a ‘97-ben létrejött Taktika label a következménye.”

Eközben a techno több lett, mint egy homogén, eksztatikus test. Különálló csoportok jelentek meg, megszületett a kölni minimalizmus és különleges kölcsönhatás jelent meg Frankfurt és
Berlin között.

2000: Robertnek lánya születik, mely egy újabb fordulópont az életében. Erőteljes produkciók befolyása alatt elkezd új hangot keresni. Ennek eredménye az Alton Inc. produkció, mely alatt a finomabb hangzások dominálnak.

2001: Rob ismét együttműködésbe kezd a Junkfood-dal, és Marc Romboy-jal valamint Klaus Derichs-szel megalapítják a Shortcut Recordings-ot. A lágy muzsikák által jellemzett korszak után eljött az idő, hogy felerősítsék a hangerőt és újra megemeljék a BPM számot. A kiadványai egyre inkább a techno felé hajlanak, mindjobban eltávolodik az acid house befolyásától.
Hamarosan követi egy sublabel, a TB International, a ‘80as évek beli chicagoi acid/jack képviselője.
Ivo Malek, Morton Subotnic és Karl-Heinz Stockhausen befolyásának eredményeként ismét hangzáskutatásba fog. Két albuma jelenik meg valódi - Robert Babicz - neve alatt, melyek átformálják, a ‘60-as és ‘70-es évek kísérleti zenéinek nyelvét, úgy, hogy illeszkedjenek a mai trendekhez.

2003 ismét újat hoz. Egyrészt egy jazz projektbe kezd, másrészt pedig kitör a korábbi skatulyából, és Sontec néven kiadja az Inside-ot, az újonnan alapított Par labelnél.
A kiadványt Sven Väth előszeretettel játssza, ezután a hivatalos kiadás is igen népszerű lesz, és Robert ismét megjelenik számtalan dj playlistjén (pl: Dave Clarke) valamint a Groove magazin toplistáján a 8. helyig jut.
Robert egyike azon zenészeknek, akik szakadatlanul újat keresnek, és amint az egyik track kiadásra kerül, már ismét más utakon járnak.

2004 nyarán Marc Romboy a Le Petit Prince label megalakítása után létrehozta a Systematic Records-ot. Itt Robert felkérést kap, hogy értelmezze újra a címke első megjelenését, melyet nem más készített, mint a detroiti legenda Blake Baxter. Ezen felül Robert single-eket prezentál olyan nagy kiadóknál, mint a Kompakt, Treibstoff és - Steve Bug kiadója – az Audiomatique.
Karrierje folyamán Robert produkcióinak hangzását tökélyre fejlesztette. Egy olyan minőségi mércét állított föl az évek során, mely utánozhatatlan és egyedülálló.

2007: Legfrissebb albuma, az ‘A cheerful temper’ a Systematic Recordings-nál jelent meg. A kérdésre, hogy miért ezt a címet választotta, Babicz azt válaszolta, hogy úgy érzi, csapdába esett a mindennapok realitásának világa és a szürreális álomvilág között, mely tündérmesékhez hasonlítható.
Az album hangzása elegáns és kristálytiszta. A track-ek, mint ‘Sin’ és ‘Loosing Memories’, meglepő kombinációi a klubokban érezhető erőnek, és a csak klasszikusokra jellemző tisztaságnak. Egyidejűleg váltakoznak az electronika, techno és a klasszikus house elemei. Az ‘A Cheerful Temper’ tehát vitathatatlanul egy speciális és stílusteremtő album, tele gyönyörű, súlyos klubzenékkel.

Tizenhét, a szakmában eltöltött év után Rob még mindig tud újat mutatni, így nem lehet tudni, mit hoz a jövő. Egy azonban biztos: Robert Babicz aka Rob Acid a techno kultúra egyik úttörő alakja és az lesz a jövőben is.

www.robertbabicz.de
www.guerillacrew.hu

Régebbi partyk ebből klubból

Klubok

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó