Pulzar

Partyajánló

TEST - Mike Paradinas a.k.a. mu-ziq & DJ Pinch @ Mokka Cuka

Dátum 2007. július 27.
Helyszín Mokka Cuka
Stílus ismeretlen
TEST - Mike Paradinas a.k.a. mu-ziq & DJ PinchRitkán van olyan, hogy egy elektronikus zenei szempontból annyira jelentős személyiség látogasson budapetre, mint amennyire kulcsfigurája a nehezbben emészthető elektronikus zenei irányzatoknak Mike Paradinas vagy ismertebb nevén mu-ziq. Mokka Cuka

TEST - Mike Paradinas a.k.a. mu-ziq & DJ Pinch @ Mokka Cuka

Ritkán van olyan, hogy egy elektronikus zenei szempontból annyira jelentős
személyiség látogasson budapetre, mint amennyire kulcsfigurája a nehezbben
emészthető elektronikus zenei irányzatoknak Mike Paradinas vagy ismertebb
nevén mu-ziq.

TEST
2007. július 27.
Mokka Cukka
Ingyenes

Line up
Mike Paradinas (Planet Mu - UK)
DJ Pinch (Tectonic, Planet Mu - UK)
c0p (Hotflush)
DST ()

Mike Paradinas aka Mu-Ziq (Planet Mu, Rephlex, Warp)

Mike Paradinas avagy Mu-Ziq, de sorolhatnánk számtalan álnevét sokáig (Jake Slazenger, Kid Spatula, Tusken Raiders), olyan fényesen ragyogó csillaga az elektronikus zenének, akit csak a legnagyobbakkal lehet együtt emlegetni. Már csak azért is, mert dolgozott például Aphex Twin-nel (Mike & Rich), Luke Vibert-tel (Smooth Helmet), Speedy J-jel (Slag Boom Van Loon), valamint nevéhez erősen kötődik a drill n bass irányzat megszületése.
A különbség Mu-Ziq és Aphex Twin között, hogy míg utóbbi a techno eddig felfedezetlen, embertelen területeit térképezi fel, addig Mu-Ziq sokkal érzelmesebb, jobban megérinti a belsőt, játszik a lélekkel is segítségül hívva az elektronikát - írja róla a szaksajtó. Mike Paradinas-t azonban nem lehet beskatulyázni, ő inkább új stílust teremt, mintsem határok közé szorítaná magát.

Miután Mu-Ziq vagy valamely más alteregója alatt nagylemezt jelentetett meg a Rephlex-nél, a multi Virgin kiadónál és a Warp-on elérkezettnek látta az időt, hogy saját kiadót alapítson. A Planet Mu katalógusa az indulás óta Jega, Boards of Canada, Venetian Snares, Hrvatski, Shitmat, Bizzy B, Luke Vibert, John B, Leafcutter John, Capitol K, Doormouse és 0=0 kiadványokkal gazdagodott.
Mike Paradinas 2007-ben ismét Mu-Ziq alteregójával jelentkezett, Duntisbourne Abbots Soulmate Devastation Technique című albumán mutatja be mit gondol ő a zenéről ma.

DJ Pinch (Planet Mu, Tectonic)

DJ Pinch Brisoltból kapcsolódott a dél-londoni dubstep mozgalmárok táborához. Kiadója a Tectonic a szcéna szerves része lett saját zenéi mellett Loefah, Skream, Distance, Mark 1 és Digital Mystikz megjelenésekkel. Ezek összegzéseképp Tectonic Plates néven dupla válogatás is jelent meg a kiadó munkáiból. Boxcutter és Caspa után DJ Pinch személyében újabb élvonalbeli dubstep kulcsember látogat Budapestre, de Pinch immár másodszor, hiszen elsőként a Faculty sorozat nyitóbuliján zenélt a magyar közönségnek.

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó