Pulzar

Partyajánló

AllNightBreakz Marcus Intalexel @ Mokka Cuka

Dátum 2007. június 2.
Helyszín Mokka Cuka
Stílus ismeretlen
AllNightBreakz Marcus IntalexelMagyarországi viszonylatban nehéz elképzelni, hogy egy vidéki város zenei élete olyan sikeres és termékeny legyen, mint a nyolcvanas évek Manchestere. Sorra alakultak a mai befutott angolszász zenekarok példaképei, az Emf, a Stone Roses, Happy Mondays és mind közül a legnépszerűbb, a Joy Division és utódzenekara a New Order. A városból indult A Guy Called Gerald is, akinek Black Street Technology albumát a Timelessel szokás együtt említeni. Mokka Cuka

AllNightBreakz Marcus Intalexel @ Mokka Cuka

Magyarországi viszonylatban nehéz elképzelni, hogy egy vidéki város zenei élete olyan sikeres és termékeny legyen, mint a nyolcvanas évek Manchestere. Sorra alakultak a mai befutott angolszász zenekarok példaképei, az Emf, a Stone Roses, Happy Mondays és mind közül a legnépszerűbb, a Joy Division és utódzenekara a New Order. A városból indult A Guy Called Gerald is, akinek Black Street Technology albumát a Timelessel szokás együtt említeni.

Tony Wilson, aki egyben a Factory Records alapítója, üzemeltette a Hacienda klubot. A szórakozóhely vált a leglényegesebb találkozó ponttá, itt történt minden. Teltházas esték, mindenki megfordult itt, legalább a hét valamelyik napján, "aki lemarad, az kimarad" alapon. Itt fertőződött meg Marcus Kaye, azaz Marcus Intalex is. Szájtátva nézte az éppen aznap játszó New Ordert, az elektromos gitárok, és a hangminták furcsa kombinációja teljesen magával ragadta. (A korszakról ajánlott olvasmány a 24-hour Party People, amelyet Tony Wilson írt és amelyből azonos című film is készült.)
Lemezgyűjtésbe kezdett, napközben lemezboltban dolgozott, majd pár év múlva kikönyörögött egy saját estét a helyi klubban. Lee Davenport (St Files) gyakori vásárló volt a lemezboltban, így hamar fény derül hasonló zenei ízélésére. L Double-t bevonva Da Intalex névvel adják ki közös zenéiket a Flex Recordings, és az Intallex alatt. Ekkor alakították ki azt a jellegzetes hangzást, ami a védjegyük is lett egyben. Lágy dallamok és gördülő ütemek jellemzik a zenéiket.
Marcus nem nagyon hallatott magáról az 1995-1999 közötti időszakban, mivel a drum and bass-ben ekkortájt a sötétebb hangzás dominált. Igazi visszatéréset a Doc Scott kiadóján megjelent How You Make Me Feel-től számíthatjuk, amely sokkal dallamosabb irányba fordította a drum and basst.
Miután olyan kiváló kiadók jelentették meg a zenéit mint a Metalheadz, Renegade Hardware, Reinforced és a Talking Loud, Marcus megalapította a saját labeljét, a Soul:R-t. Itt, két alkotótársával közösen készített munkáit jelenteti meg Mist:I:Cal néven, aminek minden betűje rájuk utal. Marcus Intalex, St Files, Calibre.
A Mist:I:Cal a debütáló EP-vel hihetetlen magasra tette a lécet, csakúgy mint az eddigi összes Soul:r kiadvány, a katalógusban a honi SKC és Bratwa szerzeményével (Prophecy). Marcusék annyira belejöttek, hogy újabb kiadót indítottak, a valamivel keményebb és a Soul:r hangzástól elütő zenéknek Revolv:r néven.
Miközben Marcus csavart egyet hangzásán és még jobban előtérbe került a legnagyobb hatásaként emlegetett detroit techno. Új, szólóban készített zenéiben a motorvárosi hangzást ülteti át a dobbasszus ütemekre. Eközben megjelentették a várva várt Mist:I:Cal albumot is, valamint egy dupla válogatást a Soul:r eddigi munkásságának összegzéseképpen DAT:Music címmel.
Mindezek örömére a londoni Fabric szuperklub Maruc Intalexet kérte fel, hogy készítse el az augusztusban esedékes Fabriclive mixalbumot.

Buli Infó:

AllNightBreakz nyári szezonnyitó buli
Mokka Cuka
2007. június 1.
ingyenes

line up
Marcus Intalex (Soul:r, Metalheadz - techno, house set)
Bal (Bladerunnaz - house set)
Pedro (Bringa Bar, Tilos)
Vida G (Tilos, AllNightBreakz)
Vida L (Tilos, AllNightBreakz)
Marka (Tilos, AllNightBreakz)

www.mokkacuka.hu
www.myspace.com/​mokkacuka
www.myspace.com/​intalex
www.drumandbass.hu

A MÁSODIK NAP:

Different Drum pres. Marcus Intalex
2007. június 02.
Mokka Cuka
ingyenes

Marcus Intalex (Soul:r, Revolve:r)
- in support of his Fabric Live mix-cd -

line up
Marcus Intalex (Soul:r, DAT Music, Metalheadz)
Bal (Bladerunnaz, Different Drum)
Bratwa (Tactile, Different Drum)
Statik (Beatpoint)

www.mokkacuka.hu
www.myspace.com/​mokkacuka
www.myspace.com/​intalex

Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó