Pulzar

Yunus Güvenen

1978-ban született Párizsban. Élete legnagyobb részét Isztambul, Párizs és
az Egyesült Államok között ingázva töltötte.

New Yorkban kezdett a zeneszerzéssel foglalkozni. Az elso szerzeményei közül az egyik darab Cass
kezébe került. Eltelt két hét, és csörgött a telefon. Azóta Yunus szerzeményei már a legfelsobb körökben is elismerést vívtak ki maguknak. Művei azóta számos neves kiadónál jelentek meg, mint például a Silver Planet, Regress, Fire, Hooj labelek. Legutóbb John Digweed nagy presztizsű Bedrock labeljére írt alá egy dupla E.P. szerzodést. Olyan válogatásokon illetve mixeken kapott helyet, mint Nick Warren - Renaissance, Dj Mag World
szerepelt a BBC "Essential mix"-ében illetve a Buzz chartokon. Manapság Yunus a legnagyobb nevek támogatását élvezi, úgy mint John Digweed, Sasha,Nick Warren, Deep Dish, Lee Burridge vagy Pete Tong, és mint egyedülálló, különleges hangzásvilággal megáldott lemezlovas járja a világot.

Archív partyajánlók

 • [2005-12-31] Debut
  @ Inside, Budapest

  A Debut csapata megint nyító partyt rendez az Inside Clubban. A nagy sikerű Zabiela-Old School buli után a klub legújabb termeit Szilveszerkor újra a csapat nyítja meg, méghoza 5 török DJ-t felvonultatava.

Zenei stílusok

 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó