Pulzar

Sébastien Léger

Sebastienről sokan nem is gondolnák, mekkora átalakuláson ment át 2010-ben. Jóllehet, eddig sem volt okunk panaszra, de a mostanában világjárvánnyá duzzadt tech house-őrülettől már monsieur Leger is 36 fokos lázban ég.

 Mistakes nevű kiadója is tovább izmosodott az idén, alaposan bebiztosítva magának Európa underground techno szcénájában a helyet… Mostanra ez az egyik legjobb eladási mutatókkal büszkélkedő label a Beatporton! Az eddigi sikerei és a mostani bravúros váltás persze nem a véletlen műve, hanem a tehetség melletti mérhetetlen sok munkaóra, elhivatottság, s még néhány „apró tényező” együttes eredménye. Az ifjú Sebastien ízlését már pályafutása kezdetén olyan klasszisok formálták, mint Laurent Garnier, a Daft Punk vagy Etienne De Crecy.

Később, amikor a lemezjátszók mellett már a zenekészítés is foglalkoztatta, óriási hatást gyakoroltak rá a tengerentúli nagy mágusok, olyanok, mint az Underground Resistance, Derrick May és Juan Atkins. A techno gyökereket sosem hagyta ugyan el, de a saját szájízére formálva egyedi hangzást alakított ki DJ-szettjeiben és szerzeményeiben egyaránt, a 21. század egyik meghatározó alakjává válva ezzel. Már nem csak őt formálják a nagyok, hiszen ő is naggyá vált időközben, ízlésformálóvá, akinek neve hallatán ezrek, sőt százezrek szíve dobban meg örömében a föld minden szegletében. Elég, ha csak olyan trekkcímeket említünk tőle, mint a Binola, a The White Island vagy a The Rhythm, vagy a minden idők egyik legnagyobb klubhimnuszának a Jaguarnak a Leger-féle remixére, és máris haptákba vágják a hátunkon magukat a vezérhangyák. Valamennyi zseniális szerzemény maradandó nyomot hagyott az emlékeinkben és a nemzetközi ezenei sztoriban. Több mint 50 EP-je jelent meg eddig olyan kiadóknál, mint a Black Jack, az Ovum, az Intec vagy a Pryda. Legutóbbi bombáját akkor dobta a világ partiközönsége közé, amikor Cirez D-nek csinált remixet az On/Off című nótájára. Ezek után nem csoda, hogy a turnénaptárába tele van a világ legjobb klubjainak nevével Ibizától Ázsián át Amerikáig.

 Sebastien Leger - Essential Mix 20-03-2010 by sebastienleger

Archív partyajánlók

 • [2014-04-04] SÉBASTIEN LÉGER (F) // Akvárium
   

  Sébastien Léger (F) - A techno szcéna legmagávalragadóbb egyénisége végre hazánkba látogat! A francia DJ/Producer az elmúlt évtizedekben megfordult már a világ legnagyobb fesztiváljain, játszott a legmenőbb klubokban, s olyan elismert előadók álltak nála sorban remixekért, mint például Kylie Minogue vagy Justin Timberlake.
 • [2011-09-03] Hypnotic
  @ PIRAMYDE - VÖSENDORF

  Izgatottan várjuk a Szeptember 3-át, -mely nemsokára itt van- hogy az év legnagyobb születésnapi partiját együtt ünnepelhessük veletek, hisz 11 éves lett a HYPNOTIC.
 • [2010-09-11] Sebastien Leger
  @ Beat, Budapest

  Ha valami, akkor a Beat The Club szezonnyitó partija elegendő indok arra, hogy már alig várjuk a szeptembert. A májusban indult vadonatúj budapesti klub minden várakozást felülmúlt.
 • [2010-06-03] Urban Art Forms 2010
  @ Wiesen - Ausztria

  Idén is megrendezésre kerül európa vezető audiovizuális fesztiválja.

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó