Pulzar

Cogita

Cogita 99 táján kezdett komolyabban ismerkedni az elektronikus zene világával.

Ekkor talált rá első zeneszerkesztő programjára. Persze ez egy nagyon kezdetleges program volt, de hamar továbblépett és komolyabban is belemerült a zeneírás világába. Kisebb nagyobb kihagyásokkal írogatta zenéit, majd 2007-ben egy elég jelentős szünet után újult inspirációval megvette kis laptopját és nekiállt a kornak megfelelő zenék írásába. Stílusát tekintve a mélyebb house és a letisztultabb minimal hangzást részesíti előnyben, de nagyon kedveli a funky house-t, és mondhatni mindent ami jó.

Mára több DJ is játssza zenéit, Ő maga is szereti pörgetni a lemezeket és igyekszik mindig erős szűrést alkalmazni, amikor a zenéket válogatja. 2008-ban aláírt egy szerződést 2 track-ről a Made Inn Records-nál, mely várhatóan 2008 júniusában fog megjelenni. Elsők között készített remixet Cristian Paduraru nagy remix dömpingjében. A zene letölthető a beatport-ról: Cristian Paduraru-Where do I Fit (Cogitamen remix). (Kezdetben Cogitamen néven futott, idővel Cogita-ra rövidült.)

2007 év vége felé a Hairy csapata nyújtotta felé a baráti jobbosát, melyet mondhatni habozás nélkül elfogadott. Szinte azonnal megkezdték a közös munkát, és már készül két zene, mely a Hairy támogatásával fogja meglátni a napvilágot.

Ajánlott lemezek

  • Made INN Recordings - Cogita Deltoid City EP

    Letisztultság. Akár ezzel az egy szóval is le lehetne írni a Made INN Recordings legújabb, sorban immáron a harmadik kiadványát. Az EP-n három szám található, amelyből kettő teljes mértékben a Cogitanemből időközben Cogitára keresztelkedő fiatal producer keze munkáját dicséri, míg a harmadik egy Manuel De Lorenzi féle újraértelmezés.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Electronica

    Maga az elektronikus hullámokkal történő hangtovábbítás Alexander Graham Bell ötlete.
  • DownTempo

  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó