Pulzar

Pax

A zene, a hangzás, a fény, a társaság, a hangulat, a látvány…


Egy jó parti elengedhetetlen kellékei. Pax & Six a VJ szakma egyik legjelesebb képviselője Magyarországon. Nevük egyet jelent az egyedi, olykor meghökkentő megoldásokkal, a kreativitással és ötletességgel, a rendkívül magas művészi színvonallal.

Nevüket mára a szakma és a közönség is a legjobbak közt emlegeti.

Az út azonban nem volt teljesen sima és zökkenőmentes, ám a hosszú évek kitartó munkája meghozta gyümölcsét, s a tehetségük utat tört magának. Jónéhány évvel ezelőtt tűntek fel először a köztudatban Slam Jr. óriásprojektje, a Tűz című album lemezbemutatóján.

2002-t írtunk, amikor elkészült a legendás zenei anyag, amit vélhetően mégis a hozzá kapcsolódó látványshow tett leginkább emlékezetessé. Ezt a több mint egyórás vizuális performace-t Sixnek és Paxnak köszönhetjük. A következő kiemelkedő dátum a 2004-es VJ torna volt, ahol a duó elnyerte a legnagyobb elismerést, amire minden szakmabeli törekszik: a közönségdíjat.

Még ugyanebben az évben elkészült az első videoklip is, Sorted címmel.

A Privátfilmek vágatlanul időszaka következett, a video performace-okról mára legendákat zengenek. A szuper 8-as házimozikból digitalizált és összevágott anyagok valóságos kultusza nőtte ki magát ez alatt az idő alatt.

2007-ben pedig berobbant a Private Sounds partiest, melynek alapítói, Pax & Six mély nyomot hagytak ezzel a honi szcéna arculatán. Ezek után futótűzként terjedt a duó hírneve, és azóta sorban jöttek az egyre komolyabb felkérések különféle zenei rendezvényekre. Csak néhány példa, akiknek a fellépéséhez kimondottan az ő VJ showjukat igényelték: Sasha, Digweed, Jimmy Van M, Stewe Lawler, SOS, King Unique, Ashley Casselle, Lee Burridge, Guy Gerber,Eelke Kleijn, Chriss, Badgirls, Tommyboy, Kühl. A legjobb klubok és klubestek folyamatosan versengenek értük, így pl. a Kecel Festival, DTD, Club Corona, The Debut, BudapestDeepCafé, stb.

Pax & Six nevéhez fűződik még a legendás keceli Club Korona jubileumi DVD-je, amit a szakmai kritikák és a közönség is valóságos ovációval fogadott. A duó által előadott VJ show mára már meghatározó jelenség a honi szcénában.

 

2008 szeptemberétől a világon elsőként audio-vizuális rádió műsort indítottak BudapestDeepCafé címen a www.justmusic.fm -en.

 


Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

 • Son-Tec és Paul Mad közös repülőrajtja : Do It EP

  Igazi tech house bombával indítja az új esztendőt Son-Tec és az ifjú Paul Mad. A Do It EP két trekkje máris komoly fejvakarást okozott a nemzetközi élvonalnak a promóciós körben: legtöbben ugyanis annyira szeretik mind a két új nótát, hogy nem tudnak választani közülük. Az EP a francia Ron Costa Potobolo Recordsánál jelent meg január 31-én, a 46. kiadványként.

Zenei stílusok

 • Discopunk

 • Electroclash

 • Tech-house

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó