Pulzar


Kövess minket!

Művész

Oliver Koletzki

Oliver Koletzki

Oliver Koletzki (D) a 80-as években, 12 évesen, egy Commodore 64-es számítógépen kezdett el zenekészítéssel foglalkozni.

Eleinte a hip-hop vonzotta, de gyorsan elfordult a breakdance és a szinti-pop felé, amikkel már az első Amiga gépeken foglalkozott. Az érettségi után Berlinbe költözött, ahol a neves Humboldt Egyetemen tanult zenekészítést és kisebb klubokban kezdett el dj-ként fellépni.

2005-ben robbant be igazán a köztudatba Der Mückenschwarm c. számával, ami Sven Väth kiadójánál, a Cocoon Recordings-nál jelent meg, Dominik Eulberg készített belőle remixet, feltűnt Pete Tong - Essential Selection c. valogatáslemezén, valamint 2005 legjobb számává választották a német Groove magazin olvasói.

Ugyanebben az évben alapította meg saját kiadóját, a Stil vor Talent-et, amely elsősorban addig ismeretlen, tehetséges zenészeknek adott lehetőséget a megjelenésre, az elektronikus zenei stílusok széles skáláján. Később olyan slágerek jelentek meg itt, mint a Format B "Vivian Wheeler"-e vagy Lützenkirchen - 3 Tage Wach c. megaslágere.

Ekkor fedezte fel későbbi jóbarátját, Florian Meindl-t. 2006-ban megalapították a Flash Records-t, ahol leginkább közös számaikat jelentetik meg, de több Lützenkirchen vagy Kellerkind kiadvány is ide köthető.
2007 májusában Oliver kiadta első studio albumát a Get Wasted-et, amit a partiközönség és a szakma is az egekig magasztalt.

https://soundcloud.com/oliverkoletzki

Archív partyajánlók

 • [2018-06-16] Stil Vor Talent Night w/●Oliver Koletzki & friends
   

  BUDAPEST CALLING proudly presents the STIL VOR TALENT NIGHT @AKVÁRIUM KLUB NAGYHALL
 • [2017-06-10] Stil Vor Talent Festival - Daytime
  @ Raktár Beach

  Június 10-én elhozzunk Nektek a berlini fesztiválok hangulatát Budapest belvárosába, és 2 helyszínen, 10 fellépővel élvezhetjük nappal és éjszaka egyaránt a kedvenc elektronikus zenéinket!
 • [2017-06-10] Stil Vor Talent Festival – Nighttime
  @ Akvárium Klub

  Június 10-én elhozzunk Nektek a berlini fesztiválok hangulatát Budapest belvárosába, és 2 helyszínen, 10 fellépővel élvezhetjük nappal és éjszaka egyaránt a kedvenc elektronikus zenéinket!
 • [2016-10-01] Oliver Koletzki ■ by Bp Calling
  @ Akvárium Klub

  OLIVER KOLETZKI, a német világsztár DJ / producer indítja be a Budapest Calling őszi/téli klubszezonját és elhozza nekünk a legfrissebb elektronikus zenei hangzásvilágot a műfaj fővárosából, Berlinből.
 • [2015-12-26] Black Mamba Production pres. OLIVER KOLETZKI
  @ Akvárium Klub

  Karácsony vége felé aligha van jobb megoldás, mint a haverok társaságában levezetni az ünnepi őrületet. December 26-án erre tökéletes lehetőség lesz a Black Mamba karácsonyi party-ján az Akváriumban, méghozzá Oliver Koletzki-vel.
 • [2015-07-08] MasterCard Balaton Sound 2015
  @ Zamárdi

  A Nagyon Balaton rendezvénysorozat ötletgazdái és létrehozói – a VOLT Produkció két tulajdonos-ügyvezetője, Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán - a 2007-ben életre hívott Balaton Sound-on keresztül kerültek szoros kapcsolatba a Balaton Régióval. Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő, immár MasterCard Balaton Sound nevet viselő esemény a hazai fesztiválszervezés egyik sikertörténete lett.
 • [2013-12-28] Oliver Koletzki (D) @ Ötkert
  @ Ötkert

  Oliver Koletzki (D) a 80-as években, 12 évesen, egy Commodore 64-es számítógépen kezdett el zenekészítéssel foglalkozni.
 • [2012-11-03] FLY BerMuDa Festival 2012
  @ Budapest

  Kompromisszummentes elektronikus zenei fesztivál a történelmi Berlin Tempelhof Repülőtéren
 • [2011-04-02] Time Warp 2011 - A kör bezárul
  @ Maimarkthalle

  Immár a 2011-es Time Warp line upja teljes, a fellépők névsora mindössze a pontos időrendi line up-ot nélkülözi. A 30 éve pályán lévő Sven Väth például egy egyedülálló jubileumi szettel készül, míg Richie Hawtin egy hat órás maratoni performansszal szórakoztatja majd a nagyérdeműt. A berlini székhelyű Henrik Schwarz pedig, aki inkább a deep house műfajában vált ismertté, most egy teljesen új techno live acttel rukkol elő.
 • [2009-03-07] NVC presents: OLIVER KOLETZKI
  @ Merlin, Budapest

  Oliver Koletzki a 80-as években, 12 évesen, egy Commodore 64-es számítógépen kezdett el zenekészítéssel foglalkozni.
 • [2006-11-18] Oliver Koletzki
  @ K2, Budapest

  Magyarországon előszőr hallhatjuk Oliver Koletzki-t, 2006.november 18.-án a K2 –ben a Guerilla Crew jóvoltából A “Der Mückenschwarm” című tavalyi slágerét Sven Väth-től Pete Tong-ig mindenki játszott és a 2005 -ös német Groove magazin olvasói szavazásán elnyerte a “Best track”, Koletzki pedig a “Best Newcomer” címet.
 • [2006-11-18] Oliver Koletzki először lép fel Magyarországon
  @ K2, Budapest

  Oliver Koletzki először lép fel Magyarországon 2006. november 18.-án, a K2-ben! Ennek kapcsán megtekinthető néhány videó, valamint letölthető egy friss mix, melyet Oliver Hollandiában prezentált az összel. Akiknek mindez nem keltette volna föl az érdeklődését, azoknak a kedvéért meghallgatható leg ismertebb “Der Mückenschwarm” című száma, melyet Sven Väth-től Pete Tong-ig mindenki játszott.

Kapcsolódó cikkek

 • Újabb világsztárok a Balatonsoundon

  És még nincs vége: Knife Party, Tinie Tempah, Sven Väth… Újabb világsztárok nevei kerültek napvilágra az idei Heineken Balaton Sound eddig is erős felhozatalából. Köztük a Pendulum alapítóinak electro-house projektje, a Knife Party, a kétszeres Brit Awards és egyszeres Ivor Novello-díjas Tinie Tempah valamint a német elektronikus zene egyik legfontosabb alakja, Sven Väth. És aki még nem tudná: idén egy nappal korábban, július 11-én indul a Heineken Balaton Sound.

Zenei stílusok

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó