Pulzar

Maxim Kuznyecov

Az 1981-ben, Moszkva szívében született fiatal dj és producer, Maxim Szergejevics Kuznyecov néven regisztrált az anyakönyvvezetőnél, így a tévhitekkel ellentétben nem egy Tolsztoj regényből ragadta ki a művésznevét.

Családi okok miatt 7 évesen került Magyarországra és nevelőapja révén azonnal belecsöppent a Kraftwerk lemezek által az elektronikus zene világába.1990es évektől egyre inkább belemerült a zenegyűjtésbe, ízlését ekkortájt olyan műsorok befolyásolták, mint a „Hotmix”, vagy a „Dj Service” péntek esti ajánlója. Első produceri próbálkozásait 1996-ban követte el, melyekkel folyamatosan egyre inkább nevet és rangos helyezéseket ért el különböző (dán, francia, holland, lengyel) zenei pályázatokon.2000ben saját terjesztésében kijött első komoly goa trance albuma - a Psyonic Labs néven elkövetett Cybernetics.2001ben a főiskola kezdete megtörte produceri karrierjét, azonban remek lehetőségeket biztosított a dj-s törekvésekhez, így Maxim 2002től már a Modern Üzleti Tudományok Főiskolájának teljes körű zenei rezidense lett.

2004ben elindította az azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Syberia Sessions mix sorozatát.2005re munkája gyümölcse egyre jobban kezdett beérni, rendszeres bulikkal elindult a Syberia Sessions klubest – országszerte pedig egyre több felkérést kapott. Ugyanebben az évben saját rádióműsort indított a Soundhead internetes rádióban, mixei és élő szettjei pedig egyre többet kerültek adásba számos neves rádióiban (Justmusic FM, Roxy, Rádió1, Gong Rádió). Mindezek mellett rezidenciát vállalt a kecskeméti Whisky és Kávéházban. 

A 2006os év a diplomázás jegyében majd saját életnek komoly átszervezésével telt. Áprilisban azért egy nagyszabású bulival megünnepelte közönségével a Syberia Sessions klubest 1 éves születésnapját és elkészített egy breakes Placebo bootleget, melynek komoly nemzetközi visszhangja volt. Olyan nevek dicsérték és játszották világszerte, mint Timo Maas, Lisa Lashes, Meat Katie vagy a Flash Brothers. Ugyancsak 2006 nyarán elindult saját weboldala is így a rajongók friss híreket, érdekességeket olvashatnak és folyamatosan új mixeket, előzeteseket tölthetnek a www.maximkuznyecov.com –ról. A weboldal népszerűsítése kapcsán egy országos mini turné is lezajlott Syberia Ice néven.2007-ben gyökeres fordulatot jelentett a Budapestre való felköltözés és több magyar DJ-nek (Hamvai PG, Dj Kincses, Wallas…) készített remixek, na meg a roppant nagy sikernek örvendő új sorozat – a hallójáratokat simogató, finom, chill/deep/lounge house darabokat felvonultató hallgatós – „Syberia Café” elindítása. Ugyancsak 2007 őszétől néhány dj kollégával együttműködve több sikeres partyt szervezett a fővárosi éjszakában Snake Sedrick, Andro vagy épp Jay Lumen főszereplésével.2008 tavasza is roppant mozgalmasan telt a „szibér medve” számára. Megejtett egy márciusi moszkvai kiruccanást, majd április elején megpörgette Észak-Szerbia táncoslábú partyzóit.

Levezette a Microsoft Xbox divíziójának legújabb nagy durranásának szánt – „Grand Theft Auto 4” játékszoftver magyarországi launch partyját, emellett odatett a pesti, makói vagy a pécsi partyközönségnek. A nyár két újabb külföldi kiruccanást hozott – méghozzá egyenesen a house zene egyik bölcsőjébe, Londonba kalauzolta a sors az orosz djt egy váratlan felkérés és egy szépségverseny partyjának erejéig, majd amolyan nyár búcsúztatóként Montenegro partyközegében is „odarakott”.

Pihenés helyett az ősz újabb erős dobással indult - a Greece2008-as Maxim Kuznyecov vokál verzióját maga a trance isten - Ferry Corsten pörgette világszerte népszerű rádióműsorában. Többek közt ennek hatására megszaporodtak a hazai fellépések és a külföldi rádiós felkérések. Október végén két nagy nevű játék – a PCs stratégia „Red Alert 3” és az XBOXos vandálkodás „Gears Of War 2” magyar premierjének zenei felelőse volt az orosz dj és még csak most jön a Replay parfüm és divatbemutató napja!

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Lesz*rom Projekt – Dave Seaman

  Múlt hét pénteken, azaz 2012. február 12-én startolt a Lesz*rom Projekt (a benzinkutakról már jól ismert Lesz*rom termékek promójaként) Dave Seaman-t, mint sztár DJ-t felvonultató 4 állomásos party sorozata. Pénteken a budapesti Prestige Club-ban, és a kiskunfélegyházi Globe-ban, szombaton pedig a sárospataki Highlander-ben, és a pásztói Miami Club-ban nyílt lehetőség a vájt fülű közönségnek meghallgatni a sámánt.
 • Maxim Kuznyecov Szlovákiában az XXL Fesztiválon

  Számos tavalyi hangos nemzetközi siker után Maxim Kuznyecov körül idén mintha kissé elcsendesedtek volna az események. A látszat azonban csal, a rengeteg háttérmunka és belföldi fellépés után úgy tűnik a szibér medve ismét külföldi babérokra tör!
 • Carl Cox magyar producert remixel!

  A szakma veteránjának a vokál és a vonósok hangszerelése tetszett meg a magyar Victor Macpherson „Usual Times” című trackjében, ezért elkészítette saját remixét, amely a nyár derekán lát napvilágot a Dowalve Records gondozásában megjelenő EP-n.
 • Maxim Kuznyecov - Ibizán!

  „Az idei Soundhead Best Of felfedezett Maxim Kuznyecov júniusban 2 ibizai megaklubban is fellépett!”
 • Maxim Kuznyecov zene Pete Tong „Essential Selection” Rádióműsorában!

  Az elmúlt évek során sokat hallottunk a hazai befutott és friss tehetségeink külföldi sikereiről.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • Electro

 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Biográfiák

 • Deep-Pression

 • From P60

 • Balakrishnan

  A serdülő kor szellemét jellemezi a változás a zenei irányok is ekkor kezdtek hatni rá, a kezdeti rave és techno fellángolásokat gyorsan túllépve kezte megtalálni a helyes irányt ami a house irányába vezetett.
 • Áky

  Muszka Ákos
 • Emanuel Phaz

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó