Pulzar

Művész

Marco Carola

Marco Carola

Az 1975-ben Nápolyban született Marco Carola, a világ jelenleg legmeghatározóbb elit dj-inek egyike. Villalobos, Hawtin, Loco Dice, Dubfire, Sven Vath-féle illusztris csapatnak a tagja, aki az előbb említett spanokkal együtt tekerve a feje tetejére állította a világot.

A youtube rogyásig van azokkal a partivideókkal, ahol emberünk és a többiek rommá verik a házat, ahol ezrek skandálják a nevüket, vagy ahol ő maga is példát mutatva ropja a technot! Apropó techno! Sokáig így kategorizálta be mindenki őt és azt a műfajt, amit a haverok is játszanak, de ma már ez legalább annyira house is, mint amennyire techno. Kár is ezzel a cimkékkel illetni őket. Dinamika, odaverés, lüktetés vagy éppen ringató lábdobok, groove-ok amelyek mentén inkább érdemes leírni azt a feelinget, amit csak ők tudnak adni a rajongóiknak.

Nem véletlenül vált emberünk is a globális elektronikus zene egyik legmeghatározóbb alakjává. A nápolyi vér az, hogy 13 éves kora óta gyűri a klubokat, produceri vénája és személyisége adja azt a pluszt, amitől ő ma többek közt a keceli közönségnek is az egyik non-plusz ultrája. Marco már 1993-ban a techno felé fordult, első munkái és kiadója 1995-től Nápoly első techno producerévé avatta.

Mivel szülővárosa már nem tudott eleget nyújtani az ambíciózus dj számára, így 1998-ban Frankfurtba költözött, ahol karrierje újabb lendületet vett. 2001-ben Londonba téve át székhelyét megalkotta 'Open System' című albumát, melyet a német Groove magazin az év albuma címmel ismert el. Három évvel később újra inspirálni kezdte szülővárosa, csatlakozva nápolyi dj-ihez és producereihez, elősegítve hazájában is e zenei irány fejlődését. Eközben látogatott el a 2002-es legendás keceli Eastern Exposure fesztiválra is, ahol a sátor legjobb produkcióját nyújtotta. Tavaly ismételte meg ezt a látogatását, és újra bebizonyította, mi az, amit annyira lehet benne szeretni. Azóta is többünk vágya, hogy újra szétverje a korona falait, ami most végre megvalósul!

soundcloud.com/​marcocarola-1

Kapcsolódó cikkek

 • LOVE FAMILY PARK 2011 – Tartozz Te is a Love Family-hez!

  2011 júliusának első vasárnapja a Love Familiy-é. Mainwiesenben, Hanauban a legjobb szettek és legkiválóbb előadók családként ünnepelnek az odalátogatókkal – csak egy kicsit másképp. Július 3–án, ragyogó napsütésben, az elektronikus zene szerelmesei az év legszebb napját tölthetik el .
 • Az Exit Fesztivál új fellépői: M.I.A. és Better Lost Than Stupid

  Az angol M.I.A. formáció a girl power nevében jön idén az EXIT Fesztiválra, ahol pénteken fognak fellépni, július 9-én. A hip-hopot, elektronikát, dance és alternative jegyeket ötvöző eklektikus dallamairól elhíresült M.I.A. két nagysikerű album, az Aural és Kala után tavaly tért vissza egy vadonatúj single-lel, a ‘/\/\ /\ Y /\’-val (értsd: MAYA), amit Los Angelesben vettek fel, és olyan társelőadókat vonultat fel, mint Rusko, Diplo, Blaqstarr és Switch. Az eredmény egy nagyon ütős dubstep bass hangzásvilág, vegyítve némi industrial zajköpennyel. A ‘/\/\ /\ Y /\’ studio albumot a világ technikai vívmányai ihlették, valamint a közösségi megosztás, amit a Facebook-nak köszönhetünk.
 • Club Korona December

  Érdemes lesz decemberben is ellátogatni Kecelre. A Klub Koronában olyan nevekkel találkozhatunk mint Marco Carola, Ramon Tapia, Robert Dietz...
 • Party dokumentumfilm

  Tavaly novemberben a Summertime Global szervezésében néhány partiarc az Egyesült Királyságból felkerekedett a hollandiai Timewarp fesztiválra.
 • Íme a Time Warp idei line up-ja

  A kezdeti fellépők névsorának novemberi prezentálását követően a Time Warp Mannheim központú fesztiválja véglegesítette line up-ját.
 • Time Warp: 15 éves jövőre a német megafesztivál

  Világsztárokkal fogadja a 15. születésnapját ünnepelő Time Warp a jövő évben Mannheimbe látogatókat.

Archív partyajánlók

Kapcsolódó kiadók

 • M_nus

  Richie Hawtin kiadója

Zenei stílusok

 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó