Pulzar

Jeff Benett

Jeff Bennett 1975-ben jött világra a lengyelországi Varsóban, de hat évvel később édesanyjával Svédországba költözött, ahol azóta is él Malmö városában.

Jeff - kinek korábbi művészneve Mike Pung volt - 1992 óta szerepel az elektronikus zene képzeletbeli történelemkönyvében. Az ő története sem kezdődött másként, mint a többi szobadiszkósé, viszont a megszokás elhatalmasodott a fiatalemberen a későbbiekben. Négy éve barátkozott a zeneszerkesztési eszközökkel, mikor megalapította első saját lemezkiadói címkéjét, a Maskros Music-ot. Ennek örömére fel is avatta a label első hivatalos megjelenését összekötve a kellemest a hasznossal, mi mással, mint első saját EP-jével. Túllépve a Maskros Music-on, az idők során olyan címkék alatt adott ki, mint a Treibstoff, a Konvex Konkav, a Pokerflat, a Morris Audio, a Jamayka, a Sensei vagy az Intrinsic Design, felsorolásunkban teljesség igényét nélkülözve. Jeff első albuma 2003-ban jelent meg az Episode támogatásával.

1994-ben Jeff és barátja Jim megnyitották Cosmic One néven Malmö első elektronikus zenei lemezboltját, ezzel egy időben Jeff DJ-karrierje is útjának indult. Jeff leghosszabb rezidenciája egy Thank God It’s Friday névre hallgató house klubban volt, ahol majdnem egy évig emelte a hely fényét Bennett úr majd’ minden pénteken. Olyan híres helyeken játszik, mint a Fabric Londonban, az Ostgut Berlinben, a The Loft Spanyolországban, csak hogy néhány jól csengő nevet kiragadjunk a listáról.
1996-ban Jeff és üzlettársa, Jim megalapították az Azurite Records-ot, majd 2000-ben Jeff önállóan megalapította a Phunctional és a Kung-Fu Dub labeleket, melyeket 2003-ban újraindított, három év hibernálás után.

Miután Jeff kivált a lemezbolt „vezérkarából”, tett Oslóba egy fél éves kirándulást, majd a szíve visszahúzta Malmö-be. 2006- ban a Plastic City gondozásában jelent meg második szerzői albuma az „Endwise”. Új remixekkel jelenkezik az I Love Deep Records, Middle rec, Plastic City , KGBeats, Zebra3, Sensei kiadóknál.

Ajánlott lemezek

 • I Love Deep 01. Mixed By Budai

  Több mint hatévnyi, számtalan, felejthetetlen party-t követően, november közepétől hazavihetővé és kézzelfoghatóvá válik az élmény!

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • ILD turné kedvcsináló

  Idén nem egyedül érkezik a Mikulás Skandináviából, vele tart Jeff Bennett is, na de nem krampuszként , hanem az I Love Deep meghívására érkezik a szegedi Sing Singbe, most pénteken.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó