Pulzar

Inigo Kennedy

Az 1972-es születésű techno-mágus, kétéves korában került kapcsolatba a zenével…

Az 1972-es születésű techno-mágus, kétéves korában került kapcsolatba a zenével, amikor is egy Fisher Price lemezjátszóval barátkozott meg közelebbről.

Innentől kezdve minden szabadidejét zenéléssel és gépek szétszerelésével-tanulmányozásával töltötte, majd az így létrehozott laboratóriumában folytatta kísérleteit. Tizenéves korában látta meg a lehetőségeket az elektronikus zenében, mely folyamatban fontos motivációs tényező volt Jean Michel Jarre, a Depeche Mode, Howard Jones és a The Human League. Inigo rájött, hogy mennyi lehetőséget rejt voltaképpen az elektronika, s így a szívéhez közel álló hip-hoppal ép úgy kísérletezett, mint az acid house-zal, a breakbeat-tel, és az industriallal, mely műfajsokaságból keveredett ki a fő csapásirány: a techno.

„ John Peel show-ját a a Radio One-on hallgatva vált nekem rendszeres ihletadó forrássá, ami a közelmúltban teljesedett ki: John Peel rendszeresen játssza a munkáimat a fellépései során.”

A felnőttévek küszöbét Manchester-ben töltötte, ahol is elektromos mérnöknek tanult, digitális feldolgozás szakon. A digitális felszerelés azóta is stúdiója központi helyét foglalja el, és úgy véli ez segített számára abban, hogy megtalálja egyedi hangzását és ráleljen sajátos alkotói munkamódszerére is. Első stúdióját egy Roland D-50 és egy Casio FZ-1 jelentette, illetve egy kezdetleges házi keverő és szűrő egység, s e konfiguráció mély tanulmányozása indította el nála a techno-korszakot. Inigo ebben az időszakban számos elismerést kapott, ami remek visszaigazolás egy művész számára: pl.: megnyerte Nagy Britanniában az 1996-os Fosters Ice Breaker for Techno-t, John Berry Techno Show-ján a Kiss 102-ben, Manchesterben, ami a "A Bond EP" megjelenéséhez vezetett. Első igazi debütálása az "Automation Makers Art" lemez volt, ami a ZET kiadó gondozásában látott napvilágot, s szintén itt jelentette meg a "The Washing Machine" című sikeranyagát is. Ekkor kötött mély barátságot Umekkel, és számos kapcsolatot is kiépített, melynek hatására több irányba is volt lehetősége fejlődni. Több művésznéven is publikálta anyagait: a nyers industrial hangjait Tomito Satori-ként, majd az egyre inkább kísérleti alapú teljesítményt Reducer-ként publikálta, mely alteregója kiváltképpen Jeff Mills figyelmét is felkeltette. Tanulmányai végeztével több ideje szabadideje is lett és ekkor születtek a közös munkák a Missile Records-sal, és Marco Lenzivel. Jelenlegi saját kiadója, az Asymmetric Records napirendjén az első pont hogy megmérettessen, és olyan ötleteket vezessen be, amelyek fenntartják a sajátos, jellegzetes, de összetartó techno alapot. A kibocsátások elérhetővé tették egy kiváló minőségű MP3 felvételekből álló gyűjteményt, amelyek mindegyike elterjedt a techno szcénában, és ami naggyá tette az Asymmetric-et az egész világon. E kiadványt elérhetővé tette a www.asymmetric.co.uk oldalon. 2007 elejétől az Asymmetric mp3-project számos újabb megjelenést biztosított számára és több remixet is készített, például a Cseh Khoiba csapat számára is. A jelenkorban már a világ minden pontján játszik és a rendkívül keresett Dj-k közé tudhatja magát. Fellépésein szinte mindig három lemezjátszóról játszik, s ezek mellett CD-ket is pörget, hogy változatos és különleges élményt nyújtson a hallgatóságnak.

Archív partyajánlók

Ajánlott lemezek

 • Skryptöm10Y LP

  Megjelent az Electric Rescue által Párizsban alapított francia Skryptöm Records kiadó 10. évfordulójának megünneplésére készült album, melyen olyan előadók trackjei hallhatók, mint Laurent Garnier, Inigo Kennedy, Truncate, Johannes Heil, Wlderz, Zadig és még sokan mások.
 • Skryptöm n°32

  Az Electric Rescue által Párizsban alapított francia Skryptöm Records kiadó 10. évfordulójának megünneplésére egy exkluzív album kiadásával készül áprilisban, melyen olyan előadók trackjei lesznek hallhatók, mint Laurent Garnier, Inigo Kennedy, Truncate, Johannes Heil, Wlderz, Zadig és még sokan mások.

Zenei stílusok

 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó