Pulzar

Művész

Danilo Vigorito

Danilo Vigorito

Danilo Vigorito azon dél olaszországi Nápoly város szülötte, mely napjaink egyik fontos techno szcénájává nőtte ki magát. Danilo lemezlovas karrierje 1991-ben indult, de már 12 évesen kapcsolatba került a zenével, akkor ugyan még nem a szpotikat tekergette, hanem a gitározás művészetét igyekezett elsajátítani.

Huszonévesen hang technikusi feladatokat vállalt, mely évek tapasztalatai nagyban hozzá járultak későbbi sikereihez.
1999-ben első, kiadott munkája a Sync Mode EP, az Informal Records-nál jelent meg. Ez a kiadvány nyitotta meg a kaput olyan kiadók előtt mint a Speaker Attack, a Primate, a Conform és a Genetic.

Karrierje következő mérföldköve a 2001-ben alapított Frozen volt, amely label alatt megjelent kiadványok meghozták számára a nemzetközi sikert, illetve a világ különböző pontjain való fellépés lehetőségét.

Az Orion Muzik létrejöttével kezdetét vette az a hihetetlenül termékeny időszak, amelynek eredményeképpen 29 kiadvány és rengeteg remix készült, olyan előadóknak mint, Sven Vath, Jeff Mills, Dj Rush vagy Carl Cox. Kiadványai jelentek meg a Fabric, Sound of Ibiza, U60311, Techo Division válogatásokon. A 2005-ben alapított Intelligence kiadó teret kíván adni a kísérletezőbb, új hullámos techno műfajnak is.

Az európai fesztivál és klub fellépéseket követően november 25-én végre mi is ízelítőt kaphatunk a méltán híres nápolyi techno szcéna zenei világából.

Kapcsolódó cikkek

 • Egy kis biográfia: Danilo Vigorito

  Danilo Vigorito azon dél olaszországi Nápoly város szülötte, mely napjaink egyik fontos techno szcénájává nőtte ki magát. Danilo lemezlovas karrierje 1991-ben indult, de már 12 évesen kapcsolatba került a zenével, akkor ugyan még nem a szpotikat tekergette, hanem a gitározás művészetét igyekezett elsajátítani.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

 • Dance

  A dance (az angol dance „tánc” szóból) a modern, többnyire elektronikus eszközökkel – szintetizátorokkal vagy számítógéppel – előállított tánczenei műfajok gyűjtőneve.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Biográfiák

 • Yvel and Tristan

  Yvel & Tristan üstökösként robbant be a hazai elektronikus zenei életbe. Több netes rádión is műsoruk van és rendszeres fellépői az ország neves klubjainak.
 • Andrewboy

  DJ, akit az afterpartik tettek igazán elismertté és innen sikerült országos hírű névvé válnia.
 • Banyesz

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó