Pulzar

Daesmith

Daesmith – Kovács Péter – 5 évnyi elektronikuszene-hallgatás után, 17 éves korában döntött úgy, hogy DJ lesz.

A kezdeti, kötelező jellegű iskolai bulik után szülővárosa, Nagykanizsa klubjaiban kapta az első valódi felkéréseket 1999-2000 táján. Ettől kezdve lassan, de biztosan kitanulta a szakma fortélyait és leginkább Kühl Tamásnak köszönhetően a főváros és környéke diszkóiban is lehetőséghez jutott.

 

Az elmúlt 8 évben megfordult az ország jelentősebb klubjaiban, de határainkon túl is szereplési lehetőséghez jutott. Korábban a keményebb hangzású trance és techno lemezeket pörgette, idővel azonban a house és annak számos válfaja lett domináns szettjeiben. Stílusára napjainkban az aktuális trendektől való szolid távolságtartás, harmonikus, ugyanakkor néha szélsőséges jegyeket felmutató kifinomultság jellemző, legyen szó deep house-ról, tech house-ról vagy akár chill out zenékről. Inspirációt az alábbi dj-kből/producerekből merít: Danny Howells, Lee Burridge, Danny Tenaglia, Sven Väth, Carl Craig, Funk D’Void, Jay Tripwire, Chymera, Nikola Gala, Slytek, Eelke Kleijn, Timewriter, Kriece, Kühl, Budai, Pöli, Palotai, Gulu, Add2Basket, Cave Sedem, Cogita, stb.

 

Klubok, ahol játszott: Dokk Club, Home Club, Pacha, Barokko, Club Coronita, Dokkoló, Club Cool, Djinn Bar, Sunny Lounge, Upside Down, Globe Royal (Budapest). Stará Sladovná (Kassa, Szlovákia) Club Korona (Kecel), Club Q (Gödöllő), Boccaccio (Pécs), Club Play (Kapuvár), Black Magic (Balatonmáriafürdő), Oázis, Galilei, Cola Classic Club (Nagykanizsa). Thomas Red Black (Balatonlelle), Club Chrome (Bátonyterenye), Colosso, Fless, Havanna (Sopron), Debut-partyk (változó helyszínekkel), Club Bacar (Gyöngyös), Morrison (Perbál), IFI-Net Café (Miskolc), Bolero (Lajosmizse), stb. Rádiós szereplések: Justmusic.fm, Pulzar, Trancetream.fm, stb.

 

DJ-k, akikkel játszott: Thomas Penton (USA), E-Lite (CZ), Michail Poliak (CZ), Belocca, Blackman, Benedek, Chriss, Clark, Dandy, Dave Van N, Jámbor, Kühl, Manic N, Mattan, Moonline, Rich, Schiipman, Skipjack, Snake Sedrick, Stamp, Zack Marullo, valamint számos más magyar lemezlovas.

 

Az Audio Bliss projekt (2006) alapító tagja, amely klubestet, 2007 szeptembere óta pedig heti rendszerességgel jelentkező internetes rádióműsort is takar, amely a http://www.discreetfm.hu címen érhető el és minden kedd este 20 és 22 óra között sugározza ismert és kevésbé ismert magyar és külföldi dj-k és producerek két órás mixeit. Néhány hónapja Daesmith belefogott saját zenék készítésébe, melynek hamarosan kézzel fogható eredménye is lesz, valamint az Audio Bliss-szel is komoly tervei vannak, így a 2008-as év minden bizonnyal eseménydús lesz számára.

Archív partyajánlók

Ajánlott letöltések

 • [2011-05-31] Dandy - Ikrek elötti TSapongas

  Dandy immár a 7. Ikrek éjszakájára készülve a szokásos nagy trackválogatás közepette kapott ihletet, hogy ezzel a remek kis mix-szel lepjen meg minket és Titeket! A mixben a rá jellemző korszakok és stílusok kavalkádja jelenik meg, ami egy tökéletes egységet alkot.      

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Biográfiák

 • Soda inc.

  A „szóda egyesület” két német illetőségű lemezlovas-producer, Babak Shayan és Jon Silva közös formációja, akik Basil és Nuance Movement néven is ugyanebben a felállásban alkotnak.
 • Moonline

 • Peter Makto

  Dandy - Szigeti Péter /1978.06.07/
Több mint egy évtizede foglalkozik a zenék gyűjtésével és a dj-zéssel egyaránt. Ezt követően a rádiózás és a bulik szervezése következett, napjainkban pedig a produceri területeken is szorgalmasan tevékenykedik.
 • Budai

 • James Zabiela

  1979. augusztus 7-én született Southamptonban, tizenkét éves korában kezdődött zenei élete. Édesapja a helyi Movement Records nevű lemezboltban dolgozott és odahaza mutogatta fiának a boltban akkoriban futó acid-house muzsikákat.
 • Bios

Ajánlott videók

Kapcsolódó cikkek

 • Kis csibészből nagy betyár: Luke Fair

  Súlyos egyéniség, könnyed humor, homályba vesző, sötét gyerekkori emlékek, mindez egyetlen villáminterjúban, amit az egyik „Betyárral”, Luke Fairrel készítettünk pár nappal a budapesti fellépése előtt…

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó