Pulzar

Soda inc.

A „szóda egyesület” két német illetőségű lemezlovas-producer, Babak Shayan és Jon Silva közös formációja, akik Basil és Nuance Movement néven is ugyanebben a felállásban alkotnak.

 Mielőtt az új évezred hajnalán együtt kezdtek dolgozni, már mindketten nevet szereztek maguknak a német house szcénában, de a szekér e baráti- és munkakapcsolat kialakulásával indult csak el igazán. 2005-ben megjelent, Full Moon című bemutatkozó albumuk, és közös szettjeik igazi zenei csemegék.

Jon Silva polgári neve valójában Jost Gerischer, de a Basil, The Mulder, Lexicon, Man Machine Man, Blue Rock, Levantine, Lex, Gerish & Faki, S-club, Peter Lindkvist és Nato művésznevek mögött is legalább részben ő áll. 1976-ban született, 1984-ben költözött az akkori Kelet-Németországból Stuttgartba, amely egyfajta house-város volt akkoriban, legendás klubokkal. 1989-ben írta meg első szerzeményeit, 1994-ben egyesítette erőit Len Faki (DJ Lamonde) nevű barátjával, és már az érettségi előtt jelentek meg lemezei.

Továbbtanulás helyett zenei ismereteit mélyítette, 1997-ben megalapították a Monoid nevű techno labelt, majd később egy [feis] nevűt is. A Monoid még mindig működik, Alex Flatner irányítása alatt. 2001-ben csődbe ment az UCMG, mely a Monoid, a [feis], a Plastic City és még számos label anyavállalata volt. Ekkor jött el az idő, hogy Jost saját címkét alapítson Pesto néven, immár teljesen house irányultsággal.

Babak Shayan teheráni születésű, 1985-ben menekült családjával Németországba az Irán-Irak háború hatására. Az addig elérhetetlen zenék egyszer csak megvásárolhatóvá váltak számára, így masszív zenegyűjtésbe kezdett, és 1986-ban már mixkazettákat osztogatott iskolatársainak. Hamarosan felkérték DJ-nek olyan közönség számára, melyben mindenki idősebb volt nála, és olyan klubokban játszott, ahová a kora miatt bemennie sem lett volna szabad.

Első lemeze 1998-ban a Plastic Cityn jelent meg Dualists néven, de a producerkedés mellett a DJ-tudományban sem maradt el. Zenei koncepciót készített a heidelbergi Bar 1 szórakozóhely számára, majd a lemezlovasként eltöltött éjszakákat a Bar 1-ről elnevezett mixsorozatban örökítette meg, mely jelenleg az ötödik részénél tart.

Amikor 2001-ben a Plastic City A&R (kb. = tehetségkutató) részlegénél dolgozott, megismerkedett Jost Gerischerrel, és a szimpátia hamarosan közös munkára sarkallta őket, ekkor „született” a Basil és a Soda Inc. duó is. Babak hamarosan megalapította Shayan Music nevű saját labeljét, amely a Bar 1 sorozatnak is otthont ad most már, és számos kiváló 12 inches is megjelent már rajta – köztük természetesen saját szerzeményei.

Ajánlott lemezek

 • I Love Deep 01. Mixed By Budai

  Több mint hatévnyi, számtalan, felejthetetlen party-t követően, november közepétől hazavihetővé és kézzelfoghatóvá válik az élmény!
 • The Quasar – Soda Inc. és Deep Collective remixek

  A The Quasar tovább folytatja menetelését a nemzetközi hírnév felé! Az Over The Gravity már korábban átlépte hazánk határait, hiszen szerepelt a John Digweed Transitions showjában elhangzott, fél órás The Quasar produceri mixben, most pedig a dallal kapcsolatban két EP megjelenés is küszöbön áll.

Archív partyajánlók

 • [2007-06-16] I Love Deep Presents Night Fever
  @ Dokk, Budapest

  Folytatódik az I Love Deep. A 2007-es nyáron három nagyszerűnek ígérkező bulival jelentkezik az ötödik évébe lépett (deep) house party-sorozat. A nyári bulik, egy új helyszínen a Dokk és Events Hall mögötti Duna parton kialakított szabadtéri Dokk Open Airben kerülnek megrendezésre.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó