Pulzar

Alex Metric

A 80-as évek popzenéjén nevelkedett Alex Metric ezen producerek közé tartozik, feltűnése óta folyamatosan szállítja nekünk a jobbnál jobb számokat. 2007-ben talált rá jelenlegi stílusára, melyben a 80-as évek szinti-pop és filter disco stílusjegyei keverednek big beat és indie rock elemekkel. Adam Freeland idejében felismerve Alex egyedi hangzásvilágát le is szerződtette őt saját kiadójához, ami jó ötletnek bizonyult, hiszen 'In Your Machine' EP-je toplistás lett az eladási listákon.

Ez meghozta neki a megérdemelt sikert, amit megszámlálhatatlan remix felkérés követett olyan együttesektől, mint a Hard Fi, Alphabeat, Reverend & The Makers, The Infadels, Ladyhawke, Phoenix, La Roux, Fenech Soler vagy a Gorillaz. (Fatboy Slim a ’Stylo’ remixet a 2010-es év egyik legnagyobb slágereként említette.)

Az ő esetében a mennyiség nem ment a minőség rovására. A londoni XFM rádió felmérése alapján Alex Metric a 2010-es év legkedveltebb remixere lett, maga mögé utasítva többek között a Soulwax-et és a Justice-t is(!).

Idő közben Alex több együttesnek is besegített, például dolgozott az Infadels új albumán, és részt vett a popsztár gyanús Charli XCX zenéinek produceri munkálataiban is. Legutóbb megjelent - Steve Angello-val közösen készített - zenéjét az ’Open Your Eyes’-t pedig már most a 2011-es év legjobb fesztivál zenéjeként emlegetik.

Alex DJ-ként sem mondható átlagosnak, sok stílust felölelő változatos szettjeivel a legizgalmasabbak között tartják számon e szakmában. Az Exit Fesztivál történetének legjobb szettjét neki tulajdonítják, mely után a közönség szó szerint kikövetelt tőle egy újabb fellépést.


Latest tracks by alexmetric

Archív partyajánlók

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó