Pulzar

Partyajánló

Technodub Seance @ LÄRM

Fellépők
Továbbá még: Benzon, ZOL, Resoe
Dátum 2016. október 14.
Helyszín LÄRM
Stílus Techno, Dub Techno, House
Technodub SeanceA 2016/2017-es idény szeptemberi nyitánya után odacsapunk a szezonnak a Lärm falai között. Első vendégünk a dán Resoe, a Baum Records főnöke.LÄRM

Technodub Seance @ LÄRM

A 2016/2017-es idény szeptemberi nyitánya után odacsapunk a szezonnak a Lärm falai között.
Első vendégünk a dán Resoe, a Baum Records főnöke.

▩ LINE

Resoe - Baum Records - DK -

Zol - live -

Krisz Deak - live -

Benzon & Swain

Dennis 25 évvel ezelőtt kezdődött zenei pályafutását koppenhágai, rövid kitérőkkel new york-i és miami-i rezidenskedések alapozták meg. Technikás dj-ként, szép számú lemezgyűjteményével mindig is képes volt hosszan kápráztatni zenei utazásra éhes közönségeit. Mindig is vinyl hívő volt, még mindig az.

1998-ban kezdte vásárolni első analóg eszközeit évekig gyűjtött pénzéből, melyek használatát hosszas tanulmányozással fejlesztette kiváló szintre. Évekig tartott, míg hangzását publikálásra alkalmasnak érezte. Kezdetben különbőző kiadóknak küldözgette zenéit, de hamar úgy döntött, inkább elindítja saját címkéjét, ez lett a Baum.

Kiadóján saját munkái mellett olyan kiválóságok EP-i láttak már napvilágot, mint Leftover, Marko Fürstenberg, Havantepe, de a már jól ismert nagyágyúk mellett az újhullámos generációnak is teret ad; a szintén dán fiatal tehetség, YMF a Baum Records-on debütált idén (rá egyébként nagyon érdemes lesz figyelni a jövőben!), illetve Zol révén legnagyob büszkeségünkre hazai előadót is köszönthetünk egy nemrégiben 10”-esen megjelent Resoe/Zoltan Solomon EP keretében.

Dennis első megjelenéseit a korai berlini dub techno hangzások inspirálták, melynek mindig nagy rajongója volt. Ezáltal sokan dub techno producerként aposztrofálták, noha ő magára soha nem tekintett így. Rengeteg különbőző féle zenéből merítkezett, melyet a legendás Echocord-on megjelent, széles körben elismert albumán, a ‘The Black Void Of Space’ c. albuma is jól példáz.

Munkái zömén jól megfigyelhetők dub techno jegyek, az irányzatba való bekategorizálástól azonban elhatárolódik, változatos zenei érdeklődése ennél szerteágazóbb.

2008-ban régi jó barátjával, Kenneth Christiansen-nel (az Echocord és a Culture Box főnöke) közös zenei produkcióba kezdtek Pattern Repeat néven. Első közös EP-jük, a ’Gauge Tension', mely egy Ben Clock remixet is tartalmaz, az Echocord Colour sorozaton jött ki, de hamar úgy döntöttek, hogy inkább saját, közös címkét indítanak azonos néven, melyen közös munkáikat publikálhatják.

A Pattern Repeat-ként való közös alkotás tovább mélyítette barátságukat, melynek köszönhetően napjainkig dolgoznak együtt.

Egy másik friss kollaboráció, a tavaly októberben nálunk is vendégeskedő Grad_u és Resoe közös projektje, a Re_grad. ‘Apfelbaum’ c. EP-jük nemrég jelent meg a Baum-on.

Resoe saját dj és live szettjeivel szólóban és Kenneth Christiansen oldalán bejárta már egész Európa legnevesebb klubjait és fesztiváljait, most pedig itt az idő, hogy a Larm falai közt is megmutassa a napjainkban egyre erősödő dán dub techno vir(t)ust.

www.facebook.com/​events/​940712952742072/​

Helyszín

  • LÄRM

    Akácfa utca 51. 1. em. Budapest, Hungary 1073

Régebbi partyk ezen a helyszínen

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó