Pulzar

Belépő
Mindenkinek2 300 Ft

Partyajánló

Rennie Pilgrem (UK) @ A38 tetőterasz, Budapest

Fellépők
Dátum 2012. december 22.
Helyszín A38 tetőterasz, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő
Stílus Breakbeat, Techno
Rennie Pilgrem (UK)Rennie Pilgrem személyében az elektronikus tánczene egyik legnagyobb egyénisége és legismertebb klasszikusa teszi tiszteletét ismét a Hajón.A38 tetőterasz, Budapest, Petőfi híd Budai hídfő

Rennie Pilgrem (UK) @ A38 tetőterasz, Budapest

Rennie Pilgrem személyében az elektronikus tánczene egyik legnagyobb egyénisége és legismertebb klasszikusa teszi tiszteletét ismét a Hajón.

Thursday Club Recordings

Rennie Pilgrem (UK)

Rennie Pilgrem személyében az elektronikus tánczene egyik legnagyobb egyénisége és legismertebb klasszikusa teszi tiszteletét Magyarországon. A brit producerguru a kilencvenes évek eleje óta alapvető szerepet játszik a legkülönbözőbb stílusirányzatok megszületésében, legyen szó a detroiti house európai terjesztéséről, a breakbeat újraélesztéséről vagy a funk feltámasztásáról.

Pedig a nyolcvanas évek közepén még minden jel arra utalt, hogy a kis Rennie tisztes szalonzenész lesz a papa dzsessz-zenekarában. Szaxofonon és zongorán szórakoztatta a nagyérdeműt, amíg az atlanti szél át nem fújta az óceánon a klasszikus detroiti techno első ütemeit. Néhány társával megalakította a Rhythm Section nevű formációt és az ehhez kapcsolódó labelt, hogy aztán a house-ból hamar az éledező breakbeat-mozgalomban kössön ki.

A döntő fordulat 1993-ban következett be, Pilgrem ekkor alakította meg az azóta breaks-berkekben megkerülhetetlen intézménnyé vált Thursday Club Recordigst, azaz a TCR-t. A kiadónál olyan nevek találhatók, mint Chris Carter, Elite Force, B.L.I.M. vagy a Koma+Bones trió. Mikozben Pilgrem szívós munkával breakbeat-világközponttá fejlesztette a TCR-t, azért arra is maradt ideje, hogy gyümölcsöző és kollegiális munkakapcsolatot alakítson ki olyan pályatársakkal, mint Adam Freeland, Meat Katie, BT vagy Arthur Baker.

A másfél évtizedes munka eredménye: számtalan remix, klasszikussá vált egész estés mixlemez, több tucatnyi megjelenés, és ami a legfontosabb: a szcéna osztatlan elismerése. Rennie Pilgrem a breakbeat-színtér "Apucijává" nőtte ki magát, átlagosan kétévente indít útjára egy-egy stílusirányzatot, szettjeit pedig kilométerekről megismerhetjük: nála lazábban senki sem ötvözi a breakbeat-et a koszos funkyval, a groove-os acid-jazzel, esetleg éteri vonósnégyesekkel.

Régebbi partyk ebből klubból

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó