Pulzar

Művész

Stephan Bodzin

Stephan Bodzin

Mindössze másfél éve vállal dj-fellépéseket, s máris a nemzetközi élvonal egyik abszolút legjobbjának mondható!

A hirtelennek tűnő siker érthetővé válik, ha tudjuk, hogy a brémai művész a 90es évek óta az egyik legtöbbet foglalkoztatott producer, akiért oly sztárok rajonganak és kérnek fel közös munkára, mint Thomas Schumacher, Oliver Huntemann, a Depeche Mode, Booka Shade, DJ Hell és Anthony Rother.

Bodzin sorsa egyébként már ötévesen eldőlt: Kraftwerk rajongó apja ugyanis pofás kis stúdiót épített fel otthon, és a kis Stephan már kölyökként a potikat tekergette holmi labdakergetés helyett. Saját bevallása szerint soha semmi mást nem csinált a zenélésen kívül, és nem valószínű, hogy valaha is hátat fordít eme szenvedélyének. Főleg, hogy annyi studióban töltött év után most végre dj-ként és live act művészként is megérdemelten lubickol a népszerűségben.

'Tudjátok, minden olyan gyorsan történt. Hosszú évekig csak studióztam, s bár a lemezeim mindig jól szerepeltek, ha dj-kollégáim játszották őket, én magam közvetlenül nem találkoztam a közönséggel. A legelső dj-fellépésemen reszkettem, hogy mi fog történni. Az emberek azonban csodálatosak, még ma sem szoktam meg a szeretetüket, valóságos adrenalin-sokk minden egyes buli. Odajönnek hozzám kezet rázni, azt mondják, baromi jó, hogy látunk, te vagy a mi emberünk! Ez nagyon jól esik, minden tiszteletem az övék!'
Az igazsághoz persze hozzá tartozik, nehéz nem szeretni azt a djt, aki maga a technikai zsenialitás, a kifogástalan techno-médium, ám precizitásával együtt egyben ő a legbolondosabb, kaján vigyorú, féktelen jókedvével a plafont is leszakító partiarc.

'Hát igen, nem vagyok egy pihent forma. Nem, semmiképp sem! :) Én a zenében élek, imádom! Nekem nem kell drog, hogy ugráljak a pultban. Pár sör jöhet, de ez minden. Egyszerűen muszáj mozognom, nem bírok egy helyben maradni, ha játszom. Ezért producerkedek, ezért dj-zek, ezért live-ozok: hogy megtáncoltassam az embereket és hogy piszok jól érezzük magunkat!'


És ez így is van. Ha Bodzin játszik, a klubberek piszok jól érzik magukat, ő pedig a szett után elcseveg bárkivel egy-egy sör mellett, folyamatosan táncolva, boldogan. Zenéit mellesleg nem lehet senki máséhoz hasonlítani: dallamos, sistergő, istentelen jól vezérelt basszusokkal operáló techno-muzsikája olyannyira egyéni, hogy DJ Hell szerint Bodzinnak köszönhetően vonul be a techno-lexikonokba a 'brémai hangzás'.

Egy biztos: Stephan Bodzin élete eddigi legjobb döntését hozta meg, mikor úgy döntött, kiszökik a stúdióból és fejest ugrik a nyers valóságba, a színtiszta klubéletbe. Producerként már bizonyított, dj-ként fantasztikusan debütált, és most live act-jeivel hódítja meg a világot.

Archív partyajánlók

 • [2019-06-08] Be Massive Camp 2019
  @ Malomvölgyi ifjúsági tábor

  ▲ Be Massive Camp ▲ “Electronic music mini festival”
 • [2018-07-04] Balaton Sound 2018
  @ Zamárdi

  Július 4. és 8. között immáron tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a legnépszerűbb és legnagyobb szabadtéri Balaton parti fesztivál, a Balaton Sound.
 • [2017-04-28] VAULT ▣ Stephan Bodzin live
  @ TEREM Budapest

  Soha nem volt kérdéses Stephan Bodzin pályafutása. A kezdetek kezdetén zenész apját követve színházaknak írt zenét, de hamar eldőlt, hogy az elektronikus zene irányába húzza a szíve. Erősen melodikus, szívbemászó dallamait telített basszus kiséri. DJ Hell saját elnevezéssel tiszteleg Bodzin különleges hangzásvilágának, csak így hívja: a brémai sound. Aki olyan szintre jutott produceri pályafutásán, hogy a Depeche Mode-nak készíthessen remixet, igazán elérte a csúcsot. Stephan mégis folyamatosan fejleszti magát. Saját kiadója, a “Herzblut” árulkodik fáradhatatlan zeneszeretetéröl: mindent szívvel-lélekkel. Míg hű marad saját stíluselemeihez, turnéi során folyton keresi az újat, minden produkciója különleges élmény.
 • [2016-08-24] B my LAKE 2016
  @ Zamárdi

  Főszerepben a techno/tech-house/minimal/house! Idén is a legnívósabb előadókat szállítjuk a B my Lake-re. Új külsőt kapnak a színpadok, s egyben alakul a tematika is: a B Stage-hez és a my Stage-hez hasonlóan idén a Lake Stage-n is a 4/4-ek veszik át terepet és a legjelesebb techno/tech-house hazai klubestek szervezői és képviselői kapnak majd itt helyet.
 • [2016-04-09] ★ Corvin Club pres. STEPHAN BODZIN ★
  @ Corvin Club

  Stephan Bodzin már több mint 10 éve a globális techno szcéna egyik kiemelkedő figurája. Zenéi és szettjei egyaránt jól működnek egy több tízezres fesztivál publikuma előtt, és egy underground klub falai közt. Előadásai messze túlmutatnak a szokványos dj szetteken, előszeretettel mozgatja a közönséget és fokozza a hangulatot ameddig csak lehet. Produceri munkái és a rengeteg fellépés mellett a Herzblut Recordings kiadót is igazgatja, valamint rajta tartja szemét a legőrültebb technikai újításokon is.
 • [2015-05-23] 05.23. Stephan Bodzin
  @ Corvintető, Budapest

  Stephan Bodzin újra Magyarországon! A berlini művész, Stephan Bodzin hangjai lepik el május 23-án a budapesti Corvintető színpadát.
 • [2014-11-21] The Etiket w/ Stephan Bodzin x Luigi Madonna
  @ Club Vertigo

  Eddig sem volt vádolható a The Etiket azzal, hogy nem produkált volna szezonról szezonra olyan műsorrendet, amelyek nemcsak országos, de európai szinten is a legjobb klubestek színvonalát hozzá - és ez aligha fog idén változni.
 • [2014-08-18] B my Lake Festival 2014
  @ Club Aliga

  B My Lake Festival néven egy vadi új, elektronikus vonalra kihegyezett fesztivált kaptunk 2013-ban a Deadcode gondozásában a Balaton partján - egész pontosan Balatonaligán - igen masszív kárpótlást ígérve azoknak, akik esetleg nem jutottak el a Balaton Soundra vagy épp egy kicsit 'undergroundabb' elektronikus ütemekre vágynak, vagy csak simán igazán karakán nyárzásársra vágynak.
 • [2011-12-30] ÚJrÉV / New Year's Eve Festival 2012
  @ Dürlin, Budapest

  Nem mindennapi kooperációval zárjuk az idei évet: Az óév legsikeresebb hétvégéit bemutató szervezői közösen tető alá hozott estjével ünnepeljük meg az újév kezdetét a Merlin utódjaként emlegetett Dürlinben!
 • [2010-06-03] Urban Art Forms 2010
  @ Wiesen - Ausztria

  Idén is megrendezésre kerül európa vezető audiovizuális fesztiválja.
 • [2007-11-09] PLASTIC with Stephan Bodzin live!
  @ Bed, Budapest

  Megszokhattuk, hogy a bizonyos időközönként újra és újra jelentkező Plastic csak és kizárólag az újkori modern elektronikus zene leginnovatívabb, legérdekesebb személyiségeit invitálja meg egy-egy éjszakára Budapestre.

Zenei stílusok

 • Electro

 • Minimal

  A klasszikus techno mellett egyre nagyobb teret hódított magának a minimal hangzás, a minimal techno.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó