Pulzar

Művész

Nermal

Nermal

Nermal azaz Felszeghy Attila 1991 október 14-én született Budapesten.

A zene egészen fiatal kora óta meghatározza életét, eleinte csak lábasok tetején való dobolással keltett zajt, késobb, ahogy megkapta elso számítógépét, rögtön beszerzett rá egy E-jay nevu programocskát, amivel különbözo stílusú recsegéseket, ropogásokat állított elo. (hip-hop, dnb, breakbeat stb.)

2004-ben talált rá a deephouse.hu címu weboldalra, és a letöltött mixeket, azonnal CD-re írta, majd rongyosra hallgatta azokat.(Tom-A-Hawk , Dandy . . .) Ekkor jött rá, hogy megtalálta saját stílusát az elektronikus zenén belül azaz a DEEP - et . 2006-ban beszerzett egy komolyabb zeneíró programot és elkezdte fejleszteni tudását, amely folyamat azóta is tart. Ebben az évben megismerkedett Kormix-al, akihez azóta is szoros barátság fuzi. 2007 nyarán a TheSUNMOONSTARs estek keretein belül megismerkedett Rizkid-el a BudapestDeepCafé szülo atyjával, akihez szintén szoros barátság fuzi. E két Úriember adta inspiráció gyümölcse 2008 tavaszán kezdett kibontakozni igazán, jó visszajelzéseket kapott zenéire.  2005 óta a dj-zés is foglalkoztatja, amit már pár buliban és rádiókban is bizonyíthatott.

megjelenések:

2009

April 9 Nermal – Spring nights out on Etoka Records

2008October 21 Nermal – Welcome to my world out on Soul Industries Records

July 21, Nermal – It’s a Dream out on Manuscript Records

Archív partyajánlók

Kapcsolódó cikkek

 • Budapest Deep Café Interjú

  Őrültek ezek? Vagy netán csak a modernkori underground szerzetesei? Utat törnek, de nem bozótvágóval, hanem szelíden, moslyogva, zenével, képpel, attitűddel… 3 éve még csak ketten voltak a BudapestDeepCafé projektben: Rizkid és Kormix.
 • Hungarian Harmonies összeolvadás a Pure.fm-en

  Az elektronikus zene kedvelői között méltán népszerű Pure.fm-en fut hosszú ideje a Moti Brothers hazai testvérpáros műsora a Hungarian Harmonies.

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Tech-house

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Biográfiák

 • Chriss Ronson

  DJ Chriss – vagyis Horváth Krisztián - 1977. október 26-án született Budapesten.

Ajánlott rádiók

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó