Pulzar

Chris Scott

Chris Scott nemzetközi szinten is elismert sztár producer, aki igen termékeny szerző hírében áll. Számos projektje közül a legismertebb a Lexicon Avenue és az Echomen.

Valljuk be őszintén, nem sok olyan producert tudnánk felsorolni, aki több mint 14 évnyi munka után még mindig tud újat mutatni, aki éppolyan frissen és tettrekészen ontja magából a jobbnál jobb szerzeményeket, mint Chris Scott! 1992-es első megjelenése óta emberünk töretlenül ott van a világ house szcénájának élvonalában.

A Lexicon Avenue-t hárman alapították, Chris Scott mellett Scott Bradford és Mark Armstrong alkotta a triót. Ma már csak e két utóbbi működteti a vállalkozást.

A The Dominican-t korábbi DJ-párjával Scooby-val alapították. Scooby volt a szülőatyja és rezindese a híres Shindig buliknak. A Third Movement-et, a Little Green Men-t, valamint a New Funk Theory-t is Scott Bradforddal keltették életre. A Mooncat egy tribalesebb zenék felé húzó projekt, amit Chris hozott létre Antonnal. A Fishead tagjai közt szerepel Chris-en kívül Scott Bradford és Satoshi Tomiie is. DJ Duncan Mcombie-val pedig együtt csinálták a Dubstructure-t.

Az Echomen (a képen ők láthatóak) 2000-ben alakult, ez a Lexicon Avenue után Chris legismertebb projectje, melyben Anton Fielding-gel s a vokalista és billentyűs Graeme Cheb Stewart-tal fogott össze. Valamennyi zenét Chris írja, neki köszönhető a tipikus Echomen-es hangzás.

Ami a közeljövőt illeti, Chris mostanság több időt fordít a Lexicon Avenue-ra, mert új mix kompilációt készítenek Dave Seamannel. Tervben vannak Echomen és Mooncat single-ek is Antonnal. Emellett több fellépése is lesz Dél-Amerikában és Oroszországban, úgyhogy a Chris Scott nevű gőzös teljes sebességgel száguld  a rajongók legnagyobb örömére!

Szerzeményeit a világ első számú dj-i folyamatosan tolják, Sashától Digweedig, a Deep Dishtől, Tenagliáig, majd minden valamirevaló kiadónál publikált már (Yoshitoshi, RK, Rennaisance, Saw Recordings, Stereo, Audio Therapy, Airtight, Hooj Choons, Plastica, Virgin, Island, Mute, PWL, Mercury, Deconstruction, Paper Recordings, Junior Boys Own, Multiply), miközben két saját labelt a Forensic Records-ot és az Octagon Recordings-et is létrehozta! A szakma igazi zseninek tartja nem véletlenül!

Hogy hol találkozhattál már vele? Chris Scott neve leginkább a Lexicon Avenue nevű projectből ismerős, melyben a másik két Newcastle-i sráccal közösen egy új stílust teremtettek. Olyan közönség kedvenc remixeket alkottak, mint a Depeche Mode ('Only When I lose Myself'), vagy a Dave Gahan féle 'Dirty Sticky Floors' átirata!

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Progressive House

    A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
  • House

    A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Ajánlott rádiók

© 2001–2021 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó