Pulzar


Kövess minket!

CikkFesztivál hír

ADE 2017 - rekordszámú látogató

Létrehozva 2017-10-24
  0,00
 • Értékelés

ADE 2017 - rekordszámú látogató

A 22. alkalommal megrendezésre kerülő Amsterdam Dance Event (ADE) fesztivál rekord számú, 395.000 látogatót vonzott.

Az ’ADE Global View’ központi témájának reflektorfényébe idén Marokkó helyeződött. Az észak-afrikai országban jelenleg 15 fesztivál zajlik évente. Az Atlas Electronic, az Oasis, a MOGA, a Transahara és a Beyond Sahara kimondottan az elektronikus zenének hódolnak. Ez a liberális gondolkodású ország a fesztiválok mellett a klub zenei életet sem hanyagolja el, mind a house zene (Tamasis), mind a hip-hop (555 Marrakech), mind pedig a techno (Pacha Marrakech, Amnesia) stílus kedvelői megtalálhatják a számukra megfelelő helyszíneket.

Idén Kína is felállított egy pavilont. Az ADE történetében ez volt az első alkalom, hogy egy ország előadások, fórumok és viták során mutassa be magát és a zene iparát. Emellett Franciaország és Belgium is megragadta az alkalmat, hogy jobban felhívja magára a figyelmet.

Ez a pavilonállításos kezdeményezés az ADE következő lépcsőfoka a folyamatos fejlődésben, ezért várhatóan a következő években egyre több ország képviselteti majd magát ilyen formában a fesztiválon.

Az ’ADE Soundlab’ programokon is számos DJ vett részt, hogy a látogatók betekintést nyerhessenek a stúdió munkálataikba, úgy mint Martin Garrix, Richie Hawtin, KiNK, Soulwax, Tiga, Oliver Heldens és még sokan mások.

A fesztiválon részt vevő elektronikus zenei ipar 7200 előadójával és több mint 90 országból érkező látogatójával az ADE ismét bebizonyította, hogy méltó a világ vezető elektronikus zenei platformjának címére.

www.amsterdam-dance-event.nl

Még több Fesztivál hír

 • Untold festival 2017 aftermovie

  Megjelent az idei romániai Untold fesztivál aftermovie-ja, valamint a szervezők néhány részletet is közöltek a jövő évi rendezvénnyel kapcsolatban.
 • Ilyen volt a 25. VOLT

  Negyedszázados történetének legvonzóbb fesztiválját hozta idén a jubileumi Telekom VOLT Fesztivál. Voltak teltházas napok, látogatói csúcs, egy extra nap a Petőfi Zenei Díjjal, Linkin Park, Imagine Dragons, Martin Garrix, Ellie Goulding és sokan mások.
 • BÓNUSZ Fesztivál 2017 kedvezményes elővételi jegyek

  November 15-ig normál elővételi jegyeiteket a BÓNUSZ Electronic Music Festival 2017-re még 10.990 HUF-ért megvehetitek!
 • Depeche Mode és Iron Maiden a Telekom VOLT Fesztiválon

  Stadionsztárokkal indul a 2018-as Telekom VOLT Fesztivál programja. A Depeche Mode és az Iron Maiden mellett a Hurts és a Hollywood Undead is fellép Sopronban az ötnapos VOLTon. A kedvezményes, 60 órás „early bird" jegyelővétel november 23-án, délben indul. Öt- és négynapos bérletek mellett, idén először háromnapos, hétvégi bérletek is válthatók. A szervezők minden eddiginél nagyobb érdeklődésre számítanak.
 • Oasis Festival 2018

  A marokkói Oasis Fesztivál jövőre is visszatér Marrákesbe, 2018. szeptember 14. és 16. között.
 • Megjött a Sziget aftermovie – indul a Love Revolution

  Itt az alkalom, hogy ismét átéljük a 25. Sziget legjobb pillanatait a most elkészült filmet nézegetve. Jövőre pedig elkezdődik egy újabb 25 év, a "Szeretet Forradalma" jegyében.
 • Awakenings & Time Warp pres. Connect

  Az Awakenings és a Time Warp fesztiválok szervezői bejelentették, hogy két évnyi alapos tervezgetés után, egyesítve erőiket, egy vadonatúj klub fesztivált indítanak útjára, mely a Connect nevet kapta. A debütáló esemény, egy év múlva, 2018. október 13-án Düsseldorfban kerül megrendezésre, a Messe Düsseldorf vásárcsarnokban.
 • Audio Obscura: ADE afterhours

  Az Audio Obscura csapat a korábbi sikereknek köszönhetően úgy döntött, hogy az idei Amsterdam Dance Event-en nem csupán egy, hanem három kihagyhatatlan afterhours partyt is szerveznek a The Loft-ba.
 • Transmission 2017

  2017. november 25-én immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Prágában a Transmission fesztivál.
 • UH Fest 2017

  Új fellépők, beszélgetések, workshopok, teljes program. Október 1-én kezdődik az UH Fest, amelynek hete alatt negyven nemzetközi és hazai produkció lép fel Budapest különböző klubjaiban és helyszínein. A zenei programokat beszélgetések, installációk és egy workshop gazdagítják. A fesztivál programja az alábbiakkal teljes.

© 2001–2017 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó