Pulzar

Belépő
LányoknakIngyenes
Fiúknak500 Ft

Partyajánló

Egy este Techno! - Electrocat meets Sonovizor

Fellépők
Dátum 2012. március 15.
Stílus Acid, Techno
Egy este Techno! - Electrocat meets SonovizorA következő zenei eseményt ajánljuk figyelmetekbe. Az Electrocat és a Sonovizor összefogott, hogy megkíséreljen összehozni valami különlegeset. Az egész estét a techno (legyen az acid, deep vagy detroit) és a dubtechno hipnotikus lüktetése itatja majd át, kiegészítve egy egyedi vizuális élménnyel. Az a tény, hogy fellépőink életútjukon szinte karöltve jártak az underground elektronikus zenével, talán garancia lehet arra, hogy egy nem mindennapi audiovizuális élményben legyen részetek.

Egy este Techno! - Electrocat meets Sonovizor

A következő zenei eseményt ajánljuk figyelmetekbe. Az Electrocat és a Sonovizor összefogott, hogy megkíséreljen összehozni valami különlegeset. Az egész estét a techno (legyen az acid, deep vagy detroit) és a dubtechno hipnotikus lüktetése itatja majd át, kiegészítve egy egyedi vizuális élménnyel. Az a tény, hogy fellépőink életútjukon szinte karöltve jártak az underground elektronikus zenével, talán garancia lehet arra, hogy egy nem mindennapi audiovizuális élményben legyen részetek.

A lenti bemutatkozások magukért beszélnek, így nem is húzzuk hosszúra a bevezetőt.

Fellépők:

NAGA (hairy) b2b PETER BERNATH (rts.fm)

TOMA (electrocat, tilos radio)

BLEZ (electrocat, tilos radio)

SELDON (electrocat, sonovizor)

RAEBUS aka 1000arc (sonovizor, ritmikus társasági rituálé)

visual : Lu-Men-Art

::::::::::::::::::::::::::::::

::: Naga :::: Az eztedforduló elötti idõk underground partijainak megkerülhetetlen DJ sámánja, a hazai underground élet megkerülhetetlen alakja, aki jelen volt az elsõ kalózadó, a Tilos Rádió indulásánál is. Kulturális antropológuskén diplomázott - az acid party jelenséget elemzõ dolgozatával került kapcsolatba az elektronikus zenével. DJ-ként '95 óta játszik, ekkor indult heti egy alkalommal Ablak-A-Dubra címû mixmûsora a Tilos Rádióban, majd '98-tól saját klubestje az Ablak-A-Dubra. A kultikus Frankhegy és Cinetrip egyik állandó fellépõje, 2000-ben pedig Amb-bal alapítják meg a Chi-Recordings-ot. Több klubsorozat köthetõ nevéhez, mint a Lidokain Klub és a House to House. 2006-ban három másik társával együtt megalapítják a Hairy Records-ot, új korszak kezdõdik. A Hairy estek rezidense, ahol olyan legendás Dj-ket vezetett fel eddig, mint a Der Dritte Raum, Loco Dice, Sweet 'n Candy, Magda, Oxia és Minilogue, SCSI-9, Peace Division, Anja Schneider, Agnes. Szettjei megunhatatlanok és mindig innovatívak, a lemezjátszók sámánja, elvarázsolja a közönséget és olyan távlatokba repíti ahol a boldog törzsi tánc az uralkodó.

:::: Bernáth Péter :::: a '90-es évek közepén került szorosabb kapcsolatba az elektronikus zenével és 2001 óta tevékenykedik aktívan a lemezjátszók mögött. 2003 óta a Mustbeat Crew tagjaként már leginkább a letisztult, minimalista irányzatok keverednek eklektikus szettjeiben és jelenleg a deep-dub-techno-house-IDM-ambient-electronica világában érzi leginkább otthon magát. 2009-ben indította útjára barátaival a Plug & Lay audiovizuális estsorozatot, 2011 novemberétől pedig az RTS.FM budapesti stúdiójának rezidens DJ-je és programszervezője, valamint a nemrégiben elindult The Edge klubest egyik házigazdája.

:::: Blez :::: Az ezred forduló előtti esztendőkben ráhangolta csápjait a föld alatt mozgolódó zenei szerveződésekre, azon mozgalmakra, amelyek egy új irányt mutattak a Techno Óperenciás tengerében, mint egyfajta zenei világítótornyok. Ebben az időszakban fáradhatatlan szorgalommal járta a hazai és nemzetközi (Franciaország, Belgium) underground partikat illetve lemezboltokat és gyűjtötte az élményéket és hanganyagokat, hogy minél mélyebben megismerhesse a Techno halhatatlan irányzatait. Az ezred forduló utáni 8. évben Tomával életre keltik az Electrocat című műsort a Tilos rádióban, amely megalkuvást nem tűrő szemlélettel mutatja be a Techno zenei irányzatokat. Az időtálló minőségi zene értője, kompromisszumok nélküli vájt fülű Techno és Dubtechno megszállott. Szettjeit a szépen ívelő zenei utazás, elgondolkodtató energikus lüktetés és a változatosság, sokszínűség jellemzi.

:::: Toma :::: '90-es évek végi acid partykon nevelkedett lény, kezdetben a festészet (több kiállítással büszkélkedhet) majd egyre inkább a zene továbbadása, rádiózás játszik nála kulcsszerepet. 2008-ban Blezzel úgy döntöttek hogy élve a Tilos rádió adta lehetőséggel elindítják az Electrocat (értsd ELECTROnic CATegories) című műsort, melyben a 4/4 ütemalapú elektronikus zenei irányzatok hozzájuk közel, mainstream-tõl nagyon távol álló műfajait mutatják be változatosan a hallgatóknak. Ezt megelőzően a Karaván című világzenei, ambient, chill műsorban vállalat társszerepet mint DJ, 2007-2008-ban a Tilos Rádió kurátora illetve a Tilos Rádió World Party sorozat egyik alapítója és szervezője volt. Pár éve beszippantotta az atmoszferikus dubtechno sajátos világa, időtállósága, de otthon érzi magát a hipnotikus, pulzáló techno műfajaiban is.

:::: Seldon :::: Már általános iskolában elkezdett a zenével foglalkozni. Keverő nem volt ugyan, de 2 magnóval és egy régi erősítő balance potméterével megtette az első lépéseket. Az első bulit, amin igazából megfogta a techno még a 90es évek legelején, az FMK falai között élte meg. Első lemezeit 1991-ben vette meg, de egy sajnálatos esemény miatt (lemezeket ellopták) hosszabb időre abbamaradtak a dolgok. Ízlését nagyban befolyásolták azon zenei élmények, amiket Frankhegyen, Törökbálinton és a (az akkor még híres, nem pedig a hírhedt) Patex falai között szerzett. Az ezredforduló után „vidrapeti” új lendületet kapott. Sajátos breakbeat/tecno/acid mixeit többek között a Hármashatárhegyi „Illegalparty”-kon, a mára már legendás Papírgyári bulin hallhatta a közönség. Újító, kísérletező személy. Raebus mellett rezidens volt a Mono klub „Etnograf” estjein, ahol többek közt elektronikus zenét vegyítettek élő didjeridooval és dobbokkal. Bár a tört ütemek a mai napig közel állnak szívéhez, szettjei eltolódtak a techno pszichedelikus, sötétebb, és néhol minimalistább világa felé. 2011-ben a francia központtal bíró Awdio.com zenei oldal vette szárnyai alá, miután egy partin hallották játszani. A „Sonovizor” 2 hetente jelentkező élő műsor, amit az Awdio a főoldalán promótál. Ezzel párhuzamosan útjai összefonódtak az Electrocat csapattal. Mix-technikája egyedi, a zenék 3-4 perces együtt játszásával szinte már mash up-ba csap át, létezőből teremt valami újat, de az eredmény egy olyan hipnotikus élmény, ami nem csak az ember testét mozgatja meg, hanem a lelket és az elmét is.

:::: Raebus :::: Sulla Balázs, partyarc már a kezdetek óta. Mióta elérhető az elektronikus zene, azóta falja stílusokon és trendeken át. 1998-ig csak mint lelkes táncos vett részt partykban, de nem bírta ki, hogy ne vállaljon részt az események szervezésében és lebonyolításában. Szíve csücske mindig is az underground mozgalom volt, így ott kezdte meg szervezői tevékenységét is. A SubCulture Party-k elindításával régi hagyományt ápolt, különleges helyszíneken, egyedi partyk. Nevéhez fűződik a Malom, a Holdkomp, és az
Alt-trend partyk, természetesen közreműködőkkel. Az eszeveszett partyzást 2004-ben felváltotta okos lemezvásárlásra és barátjával Jeff-fel, megnyitotta a Mono Klubbot. Itt két évig volt rezidenciája, Porky's bar, Breaktown és Etnograf néven. Minden lében kanál lévén számos estet futtat, íme felsorolásszerűen: Monday Movement, Liquid Nights, Etnograf, Balkan Banzai,Sonovizor. Az élő zene is elengedhetetlen része életének, ezért életre hívta az "StereoPartizan" zenekart, amiben a ritmusszekciót és a keyboards & effects-et nyomja társaival, Barcza Gergő (Beshodrom) fúvósok. Fellépéseik ugrabugrában és mosolyban végződnek. A partyn egy igazi öregsulis techno-acid szettet kaptok tőle.

:::: Lu-Men-Art :::: Fényfestés felsőfokon. Élő példa erre a legutóbbi Ozora fesztivál Chill-temploma.(http://www.facebook.com/Lumenartillusions)

Helyszín : Mappa klub (ex-trafó)
Időpont : 2012 március 15 22:00 - 05:00
Belépő : 500.- / lányoknak ingyenes
A rendezvény látogatói elismerik, hogy a rendezvényen megfelelő
magatartást tanúsítanak, amennyiben ez ellenkezik a szervezők által elvártaknak, az a rendezvényről való kizárást vonhatja maga után.
Bármilyen italt kivinni és behozni TILOS!
A rendezvényen mindenki saját felelősségre vesz részt!

Flyer

Archív partyajánlók

Ajánlott letöltések a partyhoz

  • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

     Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó