Pulzar

Partyajánló

Elevate Festival

Fellépők
Dátum 2010. október 21. – 2010. október 25.
Helyszín Graz
Stílus Techno, Minimal, Electro, Dub Techno
Elevate FestivalAz Elevate egy új elektronikus zenei irányzatokat és egyéb művészeti ágakat bemutató és komoly társadalmi problémákat fókuszba állító osztrák rendezvénysorozat. A fesztivál fő helyszíne a grazi Schlossberg, ahol a különböző termeket a rendezvény névadójául is szolgáló liftekkel lehet elérni.

Elevate Festival

Az Elevate egy új elektronikus zenei irányzatokat és egyéb művészeti ágakat bemutató és komoly társadalmi problémákat fókuszba állító osztrák rendezvénysorozat. A fesztivál fő helyszíne a grazi Schlossberg, ahol a különböző termeket a rendezvény névadójául is szolgáló liftekkel lehet elérni.

Az október 21 és 26 között zajló eseménysorozat idei témájának a világ emberiséget érintő legsúlyosabb problémáinak (klímaváltozás, természetes ásványkincskészlet, táplálkozás, stb) kihívásait választotta, a témában előadó és vitázó meghívottak köre igen széles.
Az előadások és témák részletes programja itt található: http:/​/​2010.elevate.at/​en/​discourse-film/​
A zenei program hasonlóan az elmúlt évekhez, az Elevate szervezői új, előremutató elektronikus zenei irányzatokat és ezek legígéretesebb képviselőit igyekeznek bemutatni.
A teljesség igénye nélkül néhány név a 2010-es felhozatalból: csütörtökön a Kompaktos Walls lép fel. Pénteken három bombaként berobbant izgalmas előadó a Mount Kimbie, Joy Orbison és Jamie XX (The XX), valamint négynegyed fronton Mary Anne Hobbs műsorából jól ismert Claro Intelecto, a brit techno király Regis és Function közös projektje a Sandwell District zenél. Szombaton a detroiti Robert Hood és Actress varázsol, mellettük Altered Natives, a juke király DJ Spinn, Girl Unit és rendkívül sokoldalú Chrissy Murderbot lép fel, de breakcore fronton is erős a nap: Rotator, Istari Lasterfahrer, Baconhead (Ebola & Autobee). 
Mivel a hétfő munkanap, ezért vasárnap ingyenes a belépés és szerb fellépők szórakoztatják a közönséget. Kedd munkaszünet Ausztriában, ezért a hétfő ismét igen erős. A hipszterkedvenc Toro Y Moi koncertje és az Oddsac című Animal Collective film levetítése mellett fellép még Hudson Mohawke, DJ Sprinkles, Otto Von Schirach valamint a japán zajcsászár Merzbow és Pándi Balázs dobos. 
A zenei programról bővebben: http:/​/​2010.elevate.at/​en/​music-arts/​
Érdemes tehát Grazba látogatni idén is, az Elevate fesztivál tartalmas programmal várja az érdeklődőket, mindemellett a város is tartogat látnivalókat: az óváros a Világörökség része, a futurisztikus Murasziget és a Művészetek háza a modern kori építészet remekei.
 

www.elevate.at

Archív partyajánlók

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó