Pulzar

Balaton­Sound – The Festival­beach / 2022. június 29.–július 2. / Fellépők: Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Marshmello, Paul Kalkbrenner, Alesso, Timmy, Robin Schulz és még sokan mások! Vedd meg a jegyet!

Partyajánló

Von Magnet (F) @ Millenáris

Dátum 2007. május 18.
Helyszín Millenáris
Stílus ismeretlen
Von Magnet (F)A Night Colours sorozat keretében május 18-án a Von Magnet (F) lenyűgöző "electro-flamenco" showja látható/hallható a Millenárison.Millenáris

Von Magnet (F) @ Millenáris

A Night Colours sorozat keretében május 18-án a Von Magnet (F) lenyűgöző "electro-flamenco" showja látható/hallható a Millenárison.

„Electro-flamenco” show május 18-án a Millenárison!

A ’80-as évek elején, Londonban alakult Von Magnet – Flore Magnet (színház) és Phil Von (zene) – életre hívója a különböző művészeti ágak összeolvasztásának vágya volt. Eleinte az aktív és vibráló londoni klubélet főszereplői voltak (1985-1989). Később a brit avant-garde „beszippantotta” őket és ezáltal Észak-Európa kulturális szcénájénak meghatározó előadóivá nőtték ki magukat.

1987-es, „El Sexo Sur-realista” című albumukon (az album producere Ken Thomas, aki többek között a Test Department és Bjork zenekarának a Sugarcube-ank is a producere volt) kialakították saját, eredeti „electro-flamenco” stílusukat, melyben lenyűgözően összeolvad a flamenco gitár és tánc, valamint a költészet, a szampler és a számítógép világa.

A Rennes-i TransMusicals fesztivál és más brüsszeli, hágai és barcelonai fesztiválok meghívása mellett sokféle helyszínen játszanak, adaptálva előadásukat a hely jellegzetességeihez, adottságaihoz. Fellépnek éjszakai szórakozóhelyektől kezdve elhagyott templomokban, foglalt házakban, kórházakban, autó- és hajógyárakban, utcafesztiválokon, balett színházakban és képzőművészeti galériákban.

A dramatikus városi rituáléktól és a szívbe markoló, futurista flamenco értelmezésektől a zavarba ejtő szcenikai megoldásokig a Von Magnet minden szenvedélyt kielégít varázslatos, igazi zenei csemegének számító, kísérleti előadásaiban.

A Barcelonában, Rennes-ben, Amszterdamban, Lillben, vagy Párizsban született darabjaikban helyi előadóművészekkel, táncosokkal, képzőművészekkel, zenészekkel, szobrászokkal dolgoznak, így joggal nevezhető a társulat az európai kultúra „Cybergypsy pionnerjá”-nak.

2004-ben kiadott, szám szerint a tizedik, „De L’Amaint” című albumán a „magnetikus csapat” visszatér eredeti egyvelegéhez, amelyben a flamenco ihlet vegyül a futurisztikus „elektromantikával”. Május 18-án a Millenárison is ezt a produkciójukat élvezheti a közönség.

Buli Infó:

Night Colours sorozat
Időpont : 2007, május 18., péntek, 20h
Helyszín : Millenáris, Fogadó


Régebbi partyk ebből klubból

© 2001–2022 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó