Pulzar

Belépő
Elővételben 2006. december 28.-ig1 200 Ft

Partyajánló

Pre Nye HELYSZINVÁLTOZÁS!

Fellépők
Dátum 2006. december 29.
Stílus House, Progressive House
Pre Nye HELYSZINVÁLTOZÁS!House of Trend Előszilveszter (Retorta V. ker. Széchenyi u. 3.)
Marco Lenzi (Eukatech- London-UK), Marvin & Beta, Nigel Snorter, k.Borisz
Special guest: Xanax

Pre Nye HELYSZINVÁLTOZÁS!

House of Trend Előszilveszter (Retorta V. ker. Széchenyi u. 3.)

Marco Lenzi (Eukatech- London-UK), Marvin & Beta, Nigel Snorter, k.Borisz

Special guest: Xanax

Így év vége felé megszaporodnak az ünnepélyes pillanatok. Ki-ki a maga módján ünnepli a karácsonyt, mások a szilvesztert, megint mások az Igényes Tánczenét. Ez utóbbi ünnepnapja 2005. december 29-e, helyszíne pedig a Retorta (V. ker. Széchenyi u. 3.), mely 22 órától nyitja meg kapuit az ünneplő tömeg előtt.
A fellépők közül kiemelendő Marco Lenzi top DJ. Marco Lenzi közel másfél évtizede a nemzetközi party szintér közkedvelt szereplője. Marco első lemezeit édesapjától örökölte, melyek meghallgatása után már nem volt visszaút: megfertőzte őt a zene szeretete. A hazai techno-rajongókat 2002-ben már megtisztelte igy a mostani fellépését már ismerősként végzi a magyar közönség köreiben különleges anyagot áll állítva össze részünkre: ezen az estén legfinomabb szexi house darabokat fogja játszani feltüzelve minden jelenlevőt.

Interjú Marco Lenzivel:


Marco Lenzi

- Milyen koncepció szerint állitottad össze a december 29-i budapesti fellépésed anyagát? Techno DJ-ként miért döntöttél most mégis a house darabok mellett.

- Soha nem készülök tudatosan egy-egy bulira. Viszek magammal egy csomag lemezt és azt játszom amit a tömeg akar hallani. Bár valóban techno DJ-ként tartanak számon, az utóbbi időben játszottam más szetteket is – kicsit lassúbbakat különböző stilusokból keverve – és a közönség nagyon jól reagált rá.

- Bejártad a világot Európától Dél-Amerikáig. Milyen tendenciákat látsz: változik-e a partyzó közönség igénye, viselkedése?

- Az utóbbi tizenkét évben szerte a világon játszottam és mondhatom minden helynek megvan a maga trendje. Az emberek különböző hangzásokat és zenéket szeretnek. A dolgok természetesen állandón változnak. A dance kultúra egyre inkább globális jelenséggé válik, egyre több és több ember kapcsolódik be. Szerte a világon olyan helyeken vannak ma már partyk, amit néhány éve nem gondoltam volna: Malajzia, Indonézia vagy Venezuela, ahol most már nagyon komoly klubkultúra van.

- Tapasztalatod szerint – hiszen pár évvel ezelőtt jártál már nálunk – milyen a magyar partyközönség.

- Néhány évvel ezelőtt voltam Budapesten és kevesebb mint 24 órát töltöttem ott. Emlékszem nagyon hideg volt – úgy mínusz 10 fok – túl hideg bármit is csinálni. Ráadásul nagyon fáradt voltam, ezért elhatároztam, hogy a hotelben maradok és pihenek kicsit. Csak a party idejére mozdultam ki, ami viszont nagyon jól sikerült a pocsék idő ellenére. A magyarok nagyon fel voltak pörögve ezerrel és hihetetlen lelkesedéssel.

- Igy az év végéhez közeledve hogyan értékelnéd az idei évet? Milyen volt a londoni undergound 2005-ben.

- Nagyon kemény év volt ez a lemezipar számára, mivel csökkentek a lemezeladások és számos cég végleg lehúzta a rolót. Változnak az idők, új technológiák törnek előre, igy vagy haladsz a korral vagy véged van. Személyesen nekem elég sikeres évem volt. Bár a boltot bezártuk de mindent áttettünk a website-ra. Több időm volt stúdióra koncentrálni és a partykra. Sok fellépésem volt olyan országokban ahol eddig még nem jártam.

- Az undergroundról annyit, hogy ott is minden változik, maga London is egyre nagyobb, egyre több a party és szinesedik a paletta.

-Milyen trendek uralkodnak Londonban az év végi partyk terén? A különböző neves személyiségek/cégek hogyan zárják az évet?

- Igy év végén több kis partyt rendeznek, elegük van az embereknek a vállalkozói klubokból, mert azok csak szedik a pénzt, de igazi kikapcsolódást nem kinálnak. Érdekesség, hogy szilveszterkor nagyon sokan otthon maradnak és inkább január 1-jén hajnalban indulnak bulizni igy végigpörgik az egész napot. De persze van néhány klub, akik 36 órás folyamatos partyt kinálnak azoknak, akik nem tudnak megülni otthon. Idén Macedóniában fogok játszani amit nagyon várok.

- Végezetül mondanál néhány szót a lemezboltodról? Miért döntöttél a bezárás mellett?

- Covent Gardenben a boltot elsősorban a magas bérleti dij miatt zártam be. Tiz év után a szerződés lejárt és tulajdonos a duplájára emelte a bérleti dijat, ami mellett a boltot lehetetlen volt életben tartani. Ezért úgy döntöttünk, hogy az összes működésünket áttesszük a website-ra. A dolgok azóta elég jól mennek, amikor elkezdtük nem is gondoltam, hogy ilyen nagy sikere lesz az exkluziv mp3 fájloknak.

Plusz: extrák: free bodypaintin& hairtrainspotting

Belépés lányoknak ingyenes!
Jegyek elővételben kaphatók:
Trance wave records (Révai köz)
Akt Records (Múzeum krt. 7.
Elővételben 1200 ft

Ajánlott lemezek

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó