Pulzar

Partyajánló

Antropos Szülinapi Party @ Süss Fel Nap

Fellépők
Dátum 2005. május 6.
Helyszín Süss Fel Nap
Stílus Minimal, House, Experimental, Techno,
Dance, House, Trance
Antropos Szülinapi Party2005. május 6-án, pénteken a Süss Fel Nap nevű szórakozóhelyen (Budapest, V., Honvéd utca - Szt. István krt. sarok) ünnepeljük az ANTROPOS.hu - kulturális online magazin 2. születésnapját. Süss Fel Nap

Antropos Szülinapi Party @ Süss Fel Nap

2005. május 6-án, pénteken a Süss Fel Nap nevű szórakozóhelyen (Budapest, V., Honvéd utca - Szt. István krt. sarok) ünnepeljük az ANTROPOS.hu - kulturális online magazin 2. születésnapját.
Az immár két éve töretlenül fejlődő ANTROPOS.hu oldalain aktuális kulturális hírek, partyfotók, ingyen mp3, buli-, koncert, színház, kiállítás- és egyéb kulturális programok ajánlói mellett olvasható számos interjú, film-, zene-, honlap- és könyvajánló is. Interjúink között megtalálható beszélgetés a hazai közélet ismert és elismert személyeivel. Az elmúlt két év alatt többek között beszélt magáról és munkájáról Árpa Attila/filmrendező-producer, könyvéről Karinthy Márton/író, táncestjéről Kun Attila/táncos-koreográfus, a Sorstalanságról Réz András/esztéta, a MIX című filmről Rudolf Péter/színész... és a zenei élet ismert arcai közül interjút adott nekünk például: HS7, Karányi Dani, Lovasi András, Marcel, Másfél, Neo, dj Palotai, Prieger Zsolt/Anima Sound System, Zságer Balázs... Reméljük a jövőben még többen olvassák majd cikkeinket, és sokaknak hasznos programajánlókkal szolgálhatunk továbbra is.
Az ANTROPOS.hu party-sorozat koncepciója:

A party koncertzenei palettája jól tükrözi az ANTROPOS.hu eddigi törekvéseit. A cél a hagyományos hangszeres és az elektronikus zene egymás melleti bemutatása és nem szembeállítása. Így a színpadon egymást követő produkciók a hangszeres és a gépzenélés különféle arányú keveredését igyekeznek bemutatni. Ez a rendezvény egy sorozat kezdete, amelynek koncepciója, hogy magyar liveact-eket, zenekarokat felvonultassunk - hogy megmutathassuk a magyarok zenészek is vannak olyan jók mint a külföldiek. Súlypontban a hangszeres-zenészek produkciói állnak, dj-k által prezentált elektronikus zenei keretben. Továbbá az ANTROPOS.hu felvállaltan törekszik a különböző művészeti ágak összekapcsolására, így minden egyes alkalommal “performance”-kiállításdekoráció tekinthető meg a rendezvény helyszínén. Így válik minden egyes ANTROPOS.hu Party egyedi hangulatával a művészetek találkozóhelyévé is.

A programról:

2005. május 6-án, pénteken a Süss Fel Nap nevű szórakozóhelyen (Budapest, V., Honvéd utca - Szt. István krt. sarok) ünnepeljük az ANTROPOS.hu - kulturális online magazin 2. születésnapját.
Az est folyamán 20 órától a Világító Textilek című - egy éjszakán át tartó - kiállítás tekinthető meg a hátsó teremben, a kiállítás alatt dj LNF szolgáltatja majd a zenét (downtempo set).
22:00 órától a koncertteremben hallható majd a DiaPositive acidjazzy-pop zenekar. Könnyű jazzy zenék, kellemes dallamokkal. És ez mind pozitív... 23:30-kor kezdődik a ZAGAR zenekar koncertje, melyen a Szezon című film albumán hallható számokat élvezhetjük élőben. Zságer Balázs által szerzett filmzene már számos díjat besöpört Magyarországon. Ez lesz a csapat utolsó magyarországi koncertje a londoni Pulse Festival-on való fellépésük elött.
01:30-tól Karányi Dani live-act-jére táncolhatunk. Első nagysikerű Octogon után megjelent Digital.Digital című albumáról nemrég jelent meg legújabb kislemeze Álomszép/You Delight címmel. Készített már remixeket többek közt a Unique-nak, a Balkán Fanatic-nak és a Nulladik Változatnak is. Ez alkalommal MC E-Dawg-el kiegészülve lép fel. Karányi Dani elmondása szerint az utóbbi időben nagy hatással volt rá a breakbeat, techno, garage, és valószínűleg valami hasonló őrületet hallhatunk majd tőle ezen a partyn.
02:30-tól zárásig dj Metha BREAKBEAT-zene legjobbjai közül pakol bakeliteket a lemezjátszókra, és egészen kifulladásig tombolhatunk a törtütemű zenék legjobbjaira. Ez a line-up méltó egy születésnapi party megünnepléséhez! Kihagyhatatlan!
Ha szertnél egy falatot a tortából, akkor érkezz korán!


A kiállításról:
Balkán Elektró Kulturális Egyesület segítségével egy éjszakán át tartó Világító textilek-Kiállítást élvezhetünk a Süss Fel Nap hátsó termében. A kiállítással egy absztrakt belső tér jön létre, amelyben különböző technikákkal elkészített textíliákat világítótestként helyeznek el. Az alkotók: Bársony Gergő, Hlavnya Tamás, Kalmár Franciska, Kövér Annamária, Németh Zoltán, Pál András, Sztrakay Orsolya, Zöld Diána. A hangulathoz illő zenéről dj LNF downtempo set-jével gondoskodik majd.

A fellépőkről:
Zagar, Karányi, DiaPositive, dj Metha
ZAGAR zenekar 2002 nyarától játszik ezen a néven itthoni és külföldi fesztiválokon. Ezután rögzítették az első lemezanyagukat, amin egy vonós négyes mellett közreműködött többek között Ligeti György (The Puzzle) énekes is. A Local Broadcast 2002 decemberében debütált magyarországon illetve 2003-ban Ausztriában.
A lemezt a kritikusok és a közönség is pozitívan fogadta. A Wan2 magazin minden idők legfontosabb 50 magyar lemeze közé sorolta. Azóta szinte minden honi fesztivál nélkülözhetetlen fellépői. Az országhatáron túl játszottak már Ausztriában, Németországban, Hollandiában, Olaszországban, Szlovákiában, Csehországban és Oroszországban. A zenekar meghívást kapott az 2005 májusában tartandó angol Pulse Fesztiválra, ahol közép- és keleteurópai zenekarok lépnek fel. A fesztivál jellegzetessége a zenei határok összemosodása illtve az áthallások különböző zenei stílusok között, mint a jazz, folk, rock és az elektronikus zene. Az esemény London egyik legnevesebb klubbjában, a Cargo-ban kerül megrendezésre május 11-13ig.
A zenekar tagjai :
Zságer Balázs (Zagar) - fender rhodes, billentyűk, programozás
Kovács Andor - gitár, basszusgitár
DJ Bootsie - scratch
Lázár Tibor – dob


Karányi Dani 2001 tavaszán debütált Oktogon
című nagylemezével. Bár az anyag elég vegyesre sikerült, a szakma és a közönség tetszését így is elnyerte, valamint a Dallam című szám egyenesen slágerré vált. Az Oktogon megjelenését követő két évben dolgozott Londonban, a (néhai Red Hot Chilli Peppers-es) Addie Brik anyagán, mint szerző, valamint egy avantgart breakbeat poetry projekten is közreműködött (Transit Spells-t Chris Alexander, amerikai költő-énekessel), producerkedett az Ízis-ben - egy magyar popzenei anyagban. Írt zenét Poppé Béla: A valóság kegyetlen rajzolata című rövidfilmjéhez, remixeket készített többekközt a Unique-nak, a Balkán Fanatic-nak és a Nulladik Változatnak is. 2004-ben jelent meg második albuma Digital.Digital címmel. Erről az albumról az új kislemez, az 'Álomszép/You Delight' nemrég jelent meg, amely egy nagyon jól összeállított anyag, húzós klub és rádió remixekkel (Shane54, Fine Cut Bodies, Andrewboy, Audiotoolz). Karányi Dani elmondásai szerint az utóbbi időben nagy hatással volt rá a breakbeat, techno, garage.


DiaPositive zenekar 2004 telén mutatkozott be a pesti klubélet jelentősebb színpadain. Bár a DP+ naívpop zenéje hagyományos hangszerelésen alapul, jazzes áthallásokkal színezett effektkoncertjei üde színfoltot jelentenek az elektronikus zenei eseményeken is. A frissen összeállt csapat az elektronikus és az élőhangszeres zene közti határterületeken mozog, odafigyelős zenéjében a vokális és instrumentális jelleg izgalmasan egészítik ki egymást. Csupa jófiú, meg egy jólány. Jó rá mozogni is, mert minden pozitív…
A zenekar tagjai :
Vizvárdy András - billentyűk
Polonyi Artemisz - ének
Egri Gábor - gitár
Latrányi Erik - basszusgitár Nagy Zsolt - dob
kopé - scratch
Szabó Csaba - konga


dj Metha AudioVisual néven önálló esteket adott 2002-ben a ZöldPardonban, ahol a zenéket és a viedókat ő keverte. Állandó fellépése volt a Kultiplexben az Electronic Experience estéken. Zenei alapokat számára a The Prodigy és Leftfield adta számára. Főbb irányvonala a breakbeat és az electro. Jelenlegi kedvencei Swayzak, JDS, Dylan, Rhymes.

Belépő:
1500 HUF

info:

http://www.antropos.hu
party@antropos.hu
0620/560-5314

Ajánlott videók a partyhoz

Ajánlott lemezek

  • A Global Underground, Numbreed sorozatát Jim Rivers folytatja

    Hét éves szünet után, a Global Underground újra feltámasztja a Numbreed mix sorozatot melynek első részét Jim Rivers már el is készítette.
  • Luomo – Convivial

    Negyedik stúdiólemezével jelentkezik a house stílus kortárs finn alkotója, Luomo. A Convivial az első olyan mű a szerző életében, amit nem egyedül írt, hanem bevonta a folyamatba a vendégénekeseket is, kikből több van ezúttal, mint eddig bármelyik korábbi albumán.

Régebbi partyk ebből klubból

  • [2007-03-28] Ablak-A-Dubra
    @ Süss Fel Nap

    A méltán népszerű középtempós bulisorozat márciusban folytatódik Nagával, Betával és vendégeikkel!
  • [2007-03-21] Ablak-A-Dubra - Tribute to Frantz Jozef House
    @ Süss Fel Nap

    A méltán népszerű középtempós bulisorozat márciusban folytatódik Nagával, Betával és vendégeikkel!
  • [2007-03-14] Ablak-A-Dubra - Hairy Night
    @ Süss Fel Nap

    A méltán népszerű középtempós bulisorozat márciusban folytatódik Nagával, Betával és vendégeikkel!
  • [2007-02-28] Ablak-a-Dubra - Politoxikomán rekreáció és...
    @ Süss Fel Nap

    Februárban is minden szerdára jut egy-egy Ablak-a-Dubra, olyan nevekkel, mint: Timika(RO), Rori Breaker, Anja Schneider(D) vagy Polymorphin, de természetesen a rezidens Naga és Beta fellépése sem marad el egyik bulin sem...
  • [2007-02-21] Ablak-a-Dubra - Berlin alatt az ég
    @ Süss Fel Nap

    Februárban is minden szerdára jut egy-egy Ablak-a-Dubra, olyan nevekkel, mint: Timika(RO), Rori Breaker, Anja Schneider(D) vagy Polymorphin, de természetesen a rezidens Naga és Beta fellépése sem marad el egyik bulin sem...
  • [2007-02-14] Ablak-a-Dubra - Veszélyes évszakok
    @ Süss Fel Nap

    Februárban is minden szerdára jut egy-egy Ablak-a-Dubra, olyan nevekkel, mint: Timika(RO), Rori Breaker, Anja Schneider(D) vagy Polymorphin, de természetesen a rezidens Naga és Beta fellépése sem marad el egyik bulin sem...
  • [2007-02-07] Ablak-a-Dubra - Nem zsákbamacska!
    @ Süss Fel Nap

    Februárban is minden szerdára jut egy-egy Ablak-a-Dubra, olyan nevekkel, mint: Timika(RO), Rori Breaker, Anja Schneider(D) vagy Polymorphin, de természetesen a rezidens Naga és Beta fellépése sem marad el egyik bulin sem...
  • [2007-02-02] Ninja Breakz with DJ Down(RO)
    @ Süss Fel Nap

    Fellépők: DJ DOWN(RO), ERKĂ, RETROID, PSYON, PAKT - LIVE, PRYUS - LIVE
  • [2007-01-26] CURSOR MINER
    @ Süss Fel Nap

    A két éve debütált és ez alkalommal születésnapját ünneplő ELECTROBASS PIMPS ismét Anglia talán legelvetemültebb producerét CURSOR MINER-t látja vendégül. A LO RECORDINGS és a SI BEGG NOODLESS közös gyermeke ezúttal is koszos electro alapokkal, retro hangzással és nagyfokú zenei humorral készül a közönség megtáncoltatására.
  • [2007-01-12] Sound-O-Phonics
    @ Süss Fel Nap

    Újabb ingyenes Sound-O-Phonics party a Süsüben... Ezúttal a Cseh Brooklyn látogat Magyarorszagra.
  • [2006-12-20] AAD - Wighnomy Brothers
    @ Süss Fel Nap

    A sötét, kísérletező szettjeiről és zenéiről híres Andrea Parker már első, Kiss My Arp című albumával kitörölhetetlenül beírta magát a brit electro történetébe. Saját szerzeményeiért számtalan kiadó versenyzett: megjelentetett az angol MoWax, Mute, Ninja Tune, Warp, valamint a belgiumi Quatermass labeleknél, és vendégesedett Tipper Sound off-ján a Fuelnél.
  • [2006-10-25] Ablak-A-Dubra - Will Saul
    @ Süss Fel Nap

    Budapest egyik kedvenc hétköznapi bulisorozata, az Ablak-A-Dubra októberben is dübörög a Süss Fel Napban minden szerdán. A külföldi vendég lemezlovas ebben a hónapban Will Saul lesz!
  • [2006-10-18] Ablak-A-Dubra with Will Saul
    @ Süss Fel Nap

    Will Saul fiatal korának dacára egyre erőteljesebb figyelmet érdemel ki minőségi munkájával a mostanság jellemző kaotikus és sokszor értéktelen zenedömpingben: eklekticizmusa a törtek egész skáláját fogja körbe, néhol meg átmegy egyenesbe.
  • [2006-10-13] Tesco Disco
    @ Süss Fel Nap

    Újabb állomásához érkezik a Tesco Disco sorozat. A koncertek ismét erős felhozatalt ígérnek, a The Trousers-et senkinek sem kell már bemutatni, őket a legjobb osztrák indie zenekarnak tartott Deckchair Orange követi, hogy ők mennyire jók azt a myspace-es oldalukról mindenki megtudhatja, majd a sort a magyar indie-szcéna trónját birtokló Amaber Smith zárja.
  • [2006-09-27] Ablak-A-Dubra pres.: Radio Slave
    @ Süss Fel Nap

    Szeptemberben újra indul szerdánként az Ablak a Dubra, a helyszín a megszokott Süss Fel Nap!
  • [2006-09-15] Electrobass Pimps presents: EggFooYoung
    @ Süss Fel Nap

    Adrian Michna aka. EggFooYoung fiatal kora ellenére a tengerentúli elektronikus zene véráramának kellős közepében tudhatja magát. A kísérleti electro és IDM hangzást a MiamiBass hatásokkal elegyítő Secret Frequency Crew nevű formációjának Miami Eyes című trackje bajárta a világot, jelentettek már meg lemezt a BigDada recordstól ismert Diplodocus formációval, és a noise electro rajongóinak ismerős Shemantic records fejével Otto Von Shirach-kal is.
  • [2006-09-01] Süss Fel Nap szezonnyitó
    @ Süss Fel Nap

    Fellépnek: MINDSCAPE, JADE & MATT-U, SKEAM & SICKBOY, ZERO METHOD
  • [2006-08-19] Andrea Parker
    @ Süss Fel Nap

    A sötét, kísérletező szettjeiről és zenéiről híres Andrea Parker már első, Kiss My Arp című albumával kitörölhetetlenül beírta magát a brit electro történetébe. Saját szerzeményeiért számtalan kiadó versenyzett: megjelentetett az angol MoWax, Mute, Ninja Tune, Warp, valamint a belgiumi Quatermass labeleknél, és vendégesedett Tipper Sound off-ján a Fuelnél.
  • [2006-07-08] Nobody's Perfect Album Release Party
    @ Süss Fel Nap

    A sötét, kísérletező szettjeiről és zenéiről híres Andrea Parker már első, Kiss My Arp című albumával kitörölhetetlenül beírta magát a brit electro történetébe. Saját szerzeményeiért számtalan kiadó versenyzett: megjelentetett az angol MoWax, Mute, Ninja Tune, Warp, valamint a belgiumi Quatermass labeleknél, és vendégesedett Tipper Sound off-ján a Fuelnél.
  • [2006-04-26] Ablak-A-Dubra - Dub Taylor
    @ Süss Fel Nap

    Áprilisban még a Süss Fel Napban kerül megrendezésre az Ablak-A-Dubra klubest. A "téli" szezont Dub Taylor fellépésével zárják a szervezők!
  • [2006-04-07] BUSHCRAFT
    @ Süss Fel Nap

    Húzós gitár és ütősszekció, kicsit elektro, kicsit rock, kicsit punk pont a megfelelő arányban, de leginkább a fantasztikus és szexi hangú énekesnő viszi a pálmát. 2006 februárban végre megjelent az első album, a Schnormal, ezzel turnézzák most végig Európát.
  • [2006-03-24] ANTROPOS 3. Születésnapi Party
    @ Süss Fel Nap

    A Süss Fel Napban ünnepli harmadik születésnapját az Antropos Kultúrális Online Magazin! A bulin fellépnek: Down The Dayz, JHZ, ERKÁ, Metha, LNF
  • [2006-03-24] ANTROPOS.hu 3. születésnapi party
    @ Süss Fel Nap

    Március 24-én, pénteken 21 órától az év elején megújult ANTROPOS.hu - kulturális online magazin 3. születésnapját ünneplik a szerkesztők a Süss fel Napban (Budapest, V., Honvéd u. - Szt. István krt. sarok). Az oldal fennállása óta töretlenül fejlődik, a szerkesztők nagy örömére egyre többen kíváncsiak az oldalon közölt cikkekre, ajánlókra...
  • [2006-03-17] Hotel North Pole
    @ Süss Fel Nap

    17-én ELECTRIXX live fellépés lesz a Süss Fel Napban!
  • [2006-03-08] Ablak-a-Dubra vs. Hypnosis
    @ Süss Fel Nap

    A szokásos szerdai őrületek mellett egyik speciális bulin a Hypnosis-al összefogva, a kanadai Habersham szolgáltatja majd a talpalávalót!
  • [2006-02-15] Ablak-A-Dubra - Elite Force
    @ Süss Fel Nap

    A decemberi Elite Force fellépést egy reptéri malõr megakadályozta, azonban ezt 15-én szerdán bepótolja a Süss Fel Napban az Ablak-A-Dubra sorozat egyik leggyakoribb, mindíg szívesen látott vendége.
  • [2006-02-03] PULVER RECORDS TOUR
    @ Süss Fel Nap

    A sors keze lehetett abban, hogy a 4 stuttgarti ex-DJ, Robin Hofmann, Florian Pflüger, Rino Spadavecchia, és Felix Stecher, 2000 nyarán a Le Fonque klub pultjai mögé felsorakozva együttesen megkezdte áldásos működését. A 4 tehetséges fiatal ugyanis így hamarosan felismerte a közös munkában rejlő lehetőségeket: megszülethetett a Dublex Inc, és vele együtt számtalan megunhatatlan remix (pl. a Freedom Satellite és a De Phazz dalaiból) , vagy a Mole Listening Pearls címke alatt megjelentetett Rhodes Night EP. A Dublex Inc. elsősorban club trackeket komponál, melyek egyediségét a "fantasztikus négyes" tagjainak sokszínű zenei éreklődése és háttere szolgáltatja. A 80-as évek Italo House szettjei, a Hip Hop, a Bomb the Bass hangzás, a Big Beats, a House, a Dub, sőt, még az Acid stílusjegyei is meghatározó hatással voltak a csapat mára kialakult kollektív zenei világára. Nyitottság, kísérletezés és innováció - ezek a Dublex filozófiájának kulcsszavai.
  • [2006-01-31] Lick De Disco
    @ Süss Fel Nap

    Felix Kröcher és Cosmic Sense a Kashmirban a Dark Angels jóvoltából!
  • [2006-01-24] Kongásvokálos teddrámind!
    @ Süss Fel Nap

    Felix Kröcher és Cosmic Sense a Kashmirban a Dark Angels jóvoltából!
  • [2006-01-18] Ablak-A-Dubra - Wighnomy Brothers
    @ Süss Fel Nap

    Az újabbkori minimalhouse olyan kíméletlen tempóban tette magáévá az elképedt európai szcénát, hogy Ibizán idén megjelentek az ”I hate minimal” pólók. Ezek a Trentemoellerek, Tiefschwarzok, Villalobosok, WB-k egyszer csak bizniszklasszon kezdtek repkedni a Fabric, a Cocoon és az Amnesia között, végre egy kis kreatív gőzt engedve a party-biz egyre elszilikonosodottabb közegébe. A szórásba most éppen valamilyen rejtélyes véletlen folytán a mi kis SüssfelNapunk is beleesik, ahova január 18-án Wighnomy Brothersék - momentán minden sztárok közt is a leglazább és egyben legkeresettebbek (2078-ig fixen bookolva) - repülnek.

Ajánlott rádiók a partyhoz

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó