Pulzar


Kövess minket!

Fritz Kalkbrenner

Fritz Kalkbrenner Berlin egyik lepusztult szegénynegyedében nőtt fel, ahol a '90-es évek környékén bizony nem sok jóra lehetett számítani. A magányos és megkeseredett embereknek két dolog nyújtott vigaszt: a barátok és a zene - ez utóbbi minden mennyiségben.

A lázadó tinédzser ebben az időben minden zsebpénzét festékszórókra és porosodó hip-hop bakelitek beszerzésére fordította. Gyűjteményét olyan darabok ékesítették, mint Eric B. & Rakim, KRS-ONE vagy a Wu-Tang Clan lemezei. Emiatt persze bátyja, Paul, és annak jó-barátja, Sascha Funke gúnyolódásának állandó célpontja volt, hiszen őket addigra már elragadta magával a technó-láz, amihez véleményük szerint hamarosan Fritznek is csatlakoznia kellett.

Paul és Sascha 1997-ben elérkezettnek látta az időt, hogy a kis Fritzet bevezessék a tech house világába. Az első löketet a legendás berlini Suicide Circus az évi megmozdulása jelentette az ifjú titánnak, aki innentől, ha akart sem tudott volna szabadulni a műfaj hálójából. S miközben lelkesen szívta magába az új benyomásokat, egyre nevesebb klubokba hívták zenélni, mint például a WMF, Discount, Tresor vagy a Matrix. Sajnos mint minden életforma, ez is megkövetelte a maga áldozatát, és Fritz kezdett kimaradozni az iskolából, érettségije komoly veszélybe került.

Ekkor elérkezett az idő, hogy átgondolja, milyen kilátásai lehetnek a zenei pályán. Úgy döntött, hogy másik hobbiját próbálja kamatoztatni, így újságíróként folytatta pályafutását. Művészlelke azonban nem tudott sokáig ellenállni a (vissza)hívó szónak, és egy évvel később vokalistaként működött közre Sascha Funke debütálló nagylemezénél. Az album első száma, a 'Forms and Shapes' a nyár egyik slágerévé vált.

Fritz tovább folytatta énekes karrierjét, és hamarosan olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Zky, Alexander Kowalski és Monika Kruse. Mindamellett, hogy a produceri képességeit tökélyre fejlesztette, egyedi hangzásvilágát állhatatosan alakította, csiszolgatta. 2008-ban pedig, mikor Paul 'Sky and Sand'-je napvilágot látott, a muzsikus testvérpár újra egymásra talált. A megjelenés nem csak az underground himnusza lett, de pillanatok alatt az európai toplisták élére is került.

Archív partyajánlók

 • [2017-09-29] Fritz Kalkbrenner // Akvárium Klub // NagyHall
  @ Akvárium Klub

  Bármit is tesz le a zenei szcéna asztalára az utóbbi években FRITZ KALKBRENNER, azt biztosan siker övezi.
 • [2016-07-06] Balaton Sound 2016
  @ Zamárdi

  Tizedik alkalommal hívja a zamárdi szabadstrandra híveit Magyarország legnépszerűbb prémiumeseménye, a MasterCard Balaton Sound 2016. július 6 - 10. között.
 • [2015-08-19] B MY LAKE 2015
  @ Zamárdi

  Harmadszor kerül megrendezésre az „elektronikus zene Mekkájaként” is gyakran aposztrofált B.my.Lake, mely 2013-as debütálásakor azonnal Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja lett, és rögtön a hazai e-zene rajongók elsőszámú nyári célpontjává vált.
 • [2015-04-17] FRITZ KALKBRENNER // WAYS OVER WATER Tour
  @ Akvárium Klub

  A tavasz egyik legnagyobb durranásának nézünk elébe: FRITZ KALKBRENNER április 16-án és április 17-én az Akváriumban!
 • [2013-10-12] BÓNUSZ Electronic Music Festival 2013
  @ HUNGEXPO

  A nyárnak ugyan vége, de az idei fesztiválszezon ezzel még nem záródott le, sőt, az egyik legnagyobb durranás még csak most következik ! 2013. október 12-én a HUNGEXPO területén újra megrendezésre kerül Budapest leglátogatottabb elektronikus-zenei megmozdulása, a BÓNUSZ ELECTRONIC MUSIC FESTIVAL. A legmodernebb hang - és látványtechnikával felszerelt, három hatalmas arénában, illetve egy szabadtéri színpadon zajló fesztivál idén is a jelenkori elektronikus zenei világ külföldi és hazai éllovasait vonultatja fel.
 • [2012-11-03] FLY BerMuDa Festival 2012
  @ Budapest

  Kompromisszummentes elektronikus zenei fesztivál a történelmi Berlin Tempelhof Repülőtéren
 • [2011-07-29] Sun Goes Down 2011 - fesztivál a Margitszigeten
   

  Minden alkonyatimádó partiarc számára igazi örömhír, hogy 2011-ben sem kell az ablakból lesniük a holdat, ha leszáll az éj – legalábbis július 29-30-án. A tavalyi sikeres debütálás után a SUN GOES DOWN ezen a nyáron is tökéletes alibit szolgáltat a virrasztásra, ezúttal azonban még több, még nagyobb nemzetközi sztárral, s még több és még jobb hazai felhozatallal kecsegtetve. A háttérben immár a népszerű STAYFLY brigád mellett ott tudhatjuk a nagy múltú DEBUT teamet is.
 • [2011-07-22] Beatpatrol fesztivál 2011
  @ VAZ St. Pölten

  Két év után a Beatpatrol Festival - Raiffeisenclub támogatásával egy biztos pont Európa feszivál kínálatában. A tavalyi évben több mint 27 000 vendég dacolt a folyamatos esővel és bulizott az elektronikus zenei szcéna nagyjaival, olyan nevekkel mint Tiesto, Benny Benassi, Crookers, Bloody Beatroots és még sokan mások.
 • [2011-06-25] Monkey Business @ BEACHATTACK
   

  Monkey Business @ BEACHATTACK 2011 5 napos tengerparti elektronikus fesztivál, a festői Pag-szigeten, Horvároszágban!
 • [2011-01-15] Suol Label Night w/ Fritz Kalkbrenner, Chopstick & Johnjon
  @ Merlin, Budapest

  A német vokalista és producer Fritz Kalkbrenner augusztusban már feledhetetlen nyárvégi éjszakával bizonyított a magyar közönségnek. Visszatérésére szerencsére nem kell sokat várnunk, január közepén egy igen ígéretes Album Tour keretein belül köszönthetjük újra Budapesten a tehetséges művészpalántát.
 • [2010-08-07] Sun goes Down w/ Fritz Kalkbrenner
  @ ChaChaCha Cabrio, Budapest

  Táncoló arcok a naplementében, dj-csillagok, és Cha-cha-cha? Augusztus hetedikén új arcát mutatja a Margit-sziget! A Bomba és a StayFly bemutatja:

Kapcsolódó cikkek

 • David Guetta és Paul Kalkbrenner Zamárdiban!

  Tucatnyi újabb név látott napvilágot a Heineken Balaton Sound idei felhozatalából. Köztük a világ elsőszámú DJ-je, David Guetta, aki már-már rezidensnek számít Zamárdiban, ötödször lép fel a fesztiválon.
 • Fritz Kalkbrenner interjú

  Egy báty árnyékában élni sosem egyszerű. Különösen nem az, ha a báty híres filmsztár és elismert producer egy személyben. Fritz Kalkbrenner, Paul tesója azonban szintén kimagaslóan tehetséges zenész - a Berlin Callingban elhangzott ‘Sky and Sand’ által világszerte ismertté vált öccs azóta az egyik leginnovatívabb berlini kiadó, a SUOL nélkülözhetetlen kulcsfigurája lett.

Zenei stílusok

 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.
 • Techno

  Az első időszakban általában a Roland TB303/TR808 / TR909 dobhangmintákból egyszerű 4/4-es lábdobbal, és az első analóg szintetizátorokkal majd virtual analog hangszerekkel készítették a művészek ilyen stílusú zenét.

Ajánlott letöltések

 • [2012-01-16] Collective Machine - January 2012

   Collective Machine January 20121.Jose M & Taco Man-From Apes To Humans (Original Mix) The Room 2.Kenny Ground-Sugar (Dj Max Remix) Elegant Bit 3.Smoke Sykes-Full Of Life (Hollen Remix) Variante Music 4.DJ Wld-For Your Play (Original Mix) Jonk Records 5.Alex Gori-Arumba (Original Mix) Diva Records 6.Todd Terry and Davide Benedetti-You Can't Do This (Original Mix) Cadenza 7.Ron Costa-Crackhouz (Original Mix) Monique Spéciale 8.Hollen-Cuano El Ritmo (Maximiljan Remix) Prospect Records 9.Matt Klast & Sebastian Diossa-Malecom (Original Mix) Attary Records 10.DJ Wld-For Your Play (Danny Serrano Remix) Jonk Records 11.Ahautzab-Dance Everybody (David Glass Midnight Remix) Prospect Records 12.Filsonik-Tamur (Original Mix) Desolat 13.Hollen-Frankus (Collective Machine Remix) Potobolo Records 14.Jairo Delli-BB Music (Dubtechie Remix) Six Sound Records 15.Hollen & Collective Machine-Junction (Original Mix) Unsigned 16.Collective Machine-Mr X (Original Mix) Monique Spéciale 17.Collective Machine-Rollercoaster (Original Mix) Monique Spécialewww.facebook.com/Collectivemachine
 • [2004-01-20] 2003.05.09. Beszélgetés #3

  23 perc, 14 Mb

Ajánlott rádiók

© 2001–2019 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó