Pulzar

Bizzy B

A jungle, a breakcore és az drum and bass egyik legnagyobb klasszikusa.

A mester  nem csak jó szemű és jó fülű tehetségkutatóként híresült el, hanem arról is, hogy voltaképpen ő találta fel a jungle-t, a zenész- és partiarc-körökben legendássá vált Amen-break felgyorsításával. Hogy a történet igaz-e vagy sem, nem a mi tisztünk eldönteni, de az biztos, hogy Bizzy B nagyszabású, történelmi korszakokon átívelő, gyönyörű szettjei telistele vannak a klasszikus Amen breakkel, ami mellé befér még némi számok közötti szövegelés, közönségénekeltetés, oridzsinalnuttázás, és egy csomó hasonló oldszkúl dolog. Mindez azonban egyáltalán nem ciki, Bizzy B közvetlen személyisége és kitűnő zeneválasztásai remek tánctéri hangulatot teremtenek.

Archív partyajánlók

Zenei stílusok

  • Dubstep

    A dubstep eredete a szintén "brit találmányként" aposztrofálható uk garage-ból vezethető le: a pattogó, gyors, r'n'b vokálokkal és a korai drum and bassból ismert basszusokkal megtűzdelt, alapvetően optimista kicsengésű műfajban akadtak kísérletező kedvű producerek, akik a sémát és annak tempóját - körülbelül 140 bpm - alapul véve egy sokkal sötétebb, ridegebb hangzásban kezdtek gondolkodni.
  • Jungle

    A jungle egy zenei stílus, mely egyesíti magában a breakbeat hardcore, a techno, a rare groove és reggae vonásait. A drum and bass-re némiképp hasonlít. Manapság már oldskool jungle néven is emlegetik.

Ajánlott rádiók

© 2001–2020 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó