Pulzar

Moti Brothers – Made In Hungary

Közel két évet kellett várnunk a sülysápi testvérpár, a Moti Brothers új szerzői albumára. A 2008-as Kemistry és a 2009-es Motivation utáni harmadik nagylemez a kanadai Readymix Records égisze alatt jelenik meg január 15-én. Korábbi információk szerint a produktum december közepén került volna az online store-ok virtuális polcaira, mégis csak egy hónappal később találkozhatunk a hanganyaggal, mely a Made In Hungary címet viseli.

A címet látva felcsillan az ember szeme, vajon milyen muzsikák lettek „magyarban“ gyártva, habár Norbi és Dani muzikalitását ismerve lehet egyfajta sejtésünk.  A srácok az elmúlt hat évben alaposan letették névjegyüket a nemzetközi zenei piacon, önálló alkotásaik és remixeik visszhangjairól, sikereikről terebélyes cikket lehetne írni. Saját elmondásuk szerint deep house és house felvételeket kreálnak, melyet nyugodtan kiegészíthetünk az epic és progressive house címkékkel annak ellenére, hogy lassan teljesen felesleges a stílus szerinti kategorizálás.

Az album tizenegy trekket tartalmaz, melyek abszolút hozzák Motiék kifinomult hangzásvilágát. Eddigi munkáikhoz hasonlóan a tompán pulzáló ütemek, a selymes harmóniák és a szolid effektezés dominál most is, de letisztultabban, mint első két albumuknál. Mindegyik muzsika rendkívül kellemes hangulatot közvetít, az ember szíve nyugalommal telik meg őket hallva. Vasárnap délutáni szöszmötöléshez, egy keményebb munkanap utáni feltöltődéshez, buli előtti készülődéshez vagy azutáni levezetéshez, illetve warm up szettekhez egyaránt ajánlott alkotások. Ha címeket kellene említeni tetszési index alapján, akkor a kezdő The Beginning, a Vernal Flower, a Daylight, a Magic Moments, a Balaton, a Tapio In Love, valamint a partyzárónak is tökéletes Dream World kerülhet megemlítésre. Ezzel pedig fel is soroltuk a nagylemez több mint felét, ami önmagért beszél.

Kétségtelen: a Moti Brothers ismét egy elsőosztályú, zeneileg egységes albumot hozott össze, mely rendkívül sok pozitív energiát közvetít. Amennyiben ez jelenti a hungarikum lényegét, akkor még sok hasonló terméket a piacon, melynek címkéjén ez áll: Made In Hungary! 


Készítette:

Schiipman

VAMP (Various Artists Media Project, a MEDIALL-csoport tagja)
http:/​/​www.mediall.org 

Archív partyajánlók

 • [2008-12-31] NGOHT Szilveszter 2008
  @ K2, Budapest

  "Az elmúlt rendezvényeink alkalmával lehetőséghez jutottak a hazai hard techno élvonal képviselői is a nagy külföldi előadók mellett, amit a közönség, azaz ti, óriási lelkesedéssel fogadtatok."
 • [2008-08-23] DirtyBASS - Summertime
  @ K2, Budapest

  2 terem, 13 fellépő, fergeteges hangulat. Ezt ajánlja mindenki figyelmébe a Dirtybass csapata, akik augusztus 23.-án szórakozni kívánnak.
 • [2008-05-10] APOKALYPSA - HUNARIAN SESSION
  @ K2, Budapest

  Bizonyára sokan hallottak már Csehország legnagyobb techno buli sorozatáról, melynek neve Apokalypsa. Az évek óta futó rendezvény kinőtte magát, és a DirtyBass csapata kapta a megtiszteltetést, hogy megrendezze az első magyar apokalipszist a K2 falai között. Az est különlegessége, hogy a nagyteremben kizárólag hölgyek tűnnek majd fel a dj pultban, ráadásul nem is akárkik!Ki más is lehetne az est fénypontja mint a csehországi Apokalypsa rezidense, Misa Salacova. Legutóbbi magyarországi fellépésén fergetegeset alkotott, tudhattuk hát, hogy fogjuk őt még látni és hallani.
 • [2008-03-01] Budapestechno
  @ K2, Budapest

  A tavasz első napján március 1-én, a Fuerza és a Budapestechno csapata újabb zenei ínyencséggel lát el minket, hisz most egy sokak számára kevésbé ismert úriember, a szlovén Veztax fog eljönni, ki nem először játszik már Magyarországon hisz 2006-ban Kiskunmajsán, 2007-ben pedig Sárospatakon és Békéscsabán is kiemelkedő szettet játszott!
 • [2007-10-05] k2 1 Birhday party
  @ K2, Budapest

 • [2007-09-29] HARDTRIBE @ K2 07.09.28
  @ K2, Budapest

  Szeptember 28-án ismét a Hardtribe csapat veszi birtokba a budapesti k2 klubbot, amely elsősorban a techno kedvelőknek kínál igazán változatos programot, új, feltörekvő fiatal tehetségeknek is teret adva.
 • [2007-09-28] HARDTRIBE
  @ K2, Budapest

  Szeptember 28-án ismét a Hardtribe csapat veszi birtokba a budapesti k2 klubbot, amely elsősorban a techno kedvelőknek kínál igazán változatos programot, új, feltörekvő fiatal tehetségeknek is teret adva. Tehát aki a kemény és grooves ütemekre vágyik, vagy a lágyabb hangzást kedveli, 28-án megtalálhatja számításait a k2-ben.
 • [2007-08-25] Dirtybass
  @ K2, Budapest

  Megérkezett szerkesztőségünkbe a K2 auguszusi programja.
 • [2007-07-07] DirtyBASS & Club K2 presents: Warm up to NGoHT
  @ K2, Budapest

  Július 7.-én a K2 és a DirtyBass csapata egy eleddig még szokatlan de igazán ígéretes sorozatot indít utjára, amely a warm up to NGOHT nevet kapta, és hasonlóan a névadó rendezvényhez a keményebb ütemekre készül majdan felkészíteni az igényes hard techno kedvelőket.
 • [2007-06-30] Terminology Club Night
  @ K2, Budapest

  Június 30.-án egy hosszabb szünet után újra a Terminology szervezőcsapata veszi birtokba a K2-t!
 • [2007-06-20] DirtyBASS CLASSIC
  @ K2, Budapest

  2007 június 22.-én újra várja a K2 az oldschool techno szerelmeseit, természetesen most is a keményebb ütemek jegyében. Az előző nagy sikerű "klasszik" party után a Dirty Bass csapata úgy döntött, megismétli azt az emlékezetes éjszakát, már csak tőletek függ hogy a hangulatot is sikerül-e oly emlékezetesre varázsolni, esetleg túlszárnyalni.
 • [2006-12-09] K2 Presents Xtreme Mexican Massacre
  @ K2, Budapest

  Fellépők többek közt: Yhunykx, Acid Flux, KillSwitch, Nilux, Simon, Sade Rush, Trezor
 • [2006-11-25] Ego Traxx Night Presents: Danilo Vigorito
  @ K2, Budapest

  Hamarosan hozzánk látogat Danilo Vigorito itáliából, ezúttal az Ego Traxx jóvoltából érkezik...
 • [2006-10-07] Grand Opening Party
  @ K2, Budapest

  Október 7-én megnyit a K2 az Üllői út 51.szám alatt! Az eseményen szerepeltetik magukat a Dirtybass, a Circus Maximus és még sok más társulat lemezlovasai, így biztosan mindenki megtalálja a kedvére való hangzásvilágot!
 • [2006-10-07] K2
  @ K2, Budapest

  Október 7-én megnyit a K2 az Üllői út 51.szám alatt! Az eseményen szerepeltetik magukat a Dirtybass, a Circus Maximus és még sok más társulat lemezlovasai, így biztosan mindenki megtalálja a kedvére való hangzásvilágot!
 • [2006-08-04] 1. Hungarian Techno Festival
  @ Freeport Music Club, Budapest

  Elérkezik a nap, az óra, mikor mindenki vágyik a technóra, s egy kis csapat összefog, hogy csak partizók, nem titok, megszületik a terv, nem kicsi, elterjed a hír egy picit, és az emberek egy oldalra jutva nézik, ezek tényleg ezt érzik?
 • [2006-04-29] RECREATION 2006.04.29. szombat
  @ Kashmir, Budapest

  Main Techno Room: Illek Feerke (Debrecen) Grega (Technomission/ Freee) Steve Glonczi (Dirtybass / Recreation) Makkay (Recreation) S.O:S (Technowar)
 • [2006-02-04] Február 4.Szombat DirtyBass vs. RoboTones
  @ Kashmir, Budapest

  HardTechno stage : Neville+ Sade Rush (Dirtybass) Svetec + Psycho Rex (RoboTones) Simon (Dirtybass) Vasco Diaz (Dirtybass) Headshot (Dirtybass) Techno Stage: Freezer (Experience)) Glonczi (Dirtybass) Makkay (Dirtybass) Hadova (Dirtybass) Nils (RoboTones)

Klubok

Ajánlott lemezek

 • Jön az első Paul Mad bakelit megjelenés

  Az elmúlt hónapban egy nagyszerű I Records-os release-ről számoltunk be a hazai és nemzetközi szcénából egyre nagyobb szeletet kihasító Paul Mad-től, akinek az év utolsó hetei is kemény munkával telnek.

Biográfiák

Zenei stílusok

 • Deep House

  A house zene egyik alfaja. Lassabb ütemek és lágyabb hangzás jellemzi, gyakran fordul elő férfi vokál a stílus klasszikusai között.
 • Progressive House

  A progressive-house eredetileg Nagy-Britanniából indult hódító útjára a korai 90-es években az amerikai és az európai house stílusok keveredésével, olyan születendő alirányzatok mellett, mint az italo house, az experimentális techno, vagy az ambient house. Jelenleg a legsikeresebb elektronikus tánczenei kiadványok e stílusból kerülnek ki, ha mindenképpen címkézni szeretnénk, bár ez egyre nagyobb kihívást jelent.
 • House

  A diszkó,electro, funk, synthpop és az R&B stílus leszármazottja. Tipikus hangszerei a szintetizátor, dobgép, sequencer, sampler. Az első, kifejezetten house zenét játszó klub Chicagóban jelent meg Music Box néven.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott rádiók

© 2001–2024 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó