Pulzar

CikkBeszámoló

Rekord nézőszámmal zárta tizenegyedik szezonját a Budapest Park

Létrehozva 2022. október 7.
Stílus Progressive Goa, Full-on, Goa
  0.00

Rekord nézőszámmal zárta tizenegyedik szezonját a Budapest Park

Az idén tíz éves szórakozóhely és kulturális komplexum csúcstechnológiás hangrendszerrel és lenyűgöző látványvilággal indította - három év után végre a tervezett időpontban - idei évadát, amely minden eddiginél sikeresebbnek bizonyult. Rengeteg külföldi világsztárt és a hazai zenei élet krémjét vonultatták fel, amire közel 610.000 ember volt kíváncsi.

2022-ben is a legkülönfélébb zenei stílusokból csemegéztek, és minden eddiginél több nemzetközi koncertet bonyolítottak le: olyan világsztárokat is vendégül láttak, mint Billy Idol, a Pet Shop Boys vagy a Deftones. Április közepétől októberig 88 koncertnapon összesen 176 különböző zenekar fordult meg az idén radikális fejlesztésen átesett nagyszínpadon. A koncerteket monumentális kivetítőkön követhette nyomon a közönség, de a lehető legkiválóbb hangminőség érdekében is rengeteg újítást vezettek be, amik amellett, hogy a lehető legjobb koncert hangzást biztosították, jelentősen csökkentette környezetük zajterhelését is. A Fővárosi Közgyűlés a napokban meghosszabbította a helyszín területhasználati engedélyét további öt évre, 2027 végéig.

Tovább dolgoztak az éjszakai élet felpezsdítésén is, így a Parkon belül 4 tánctéren összesen 164 különböző bulival várták a táncolni vágyókat. A hatalmas befogadóképességgel bíró helyszín a koncertek és afterek tekintetében rekord mennyiségű teltházat (21 db) könyvelhetett el. Mindeközben már bőszen a jövő évi koncerteket szervezték - programnaptárjuk már kb. 60%-ban kész van, és történetük során először már az évad vége előtt elkönyvelhették a jövő évi első telt házat: a május 12-i Kispál és a Borz-koncertre ugyanis kevesebb, mint egy hét alatt minden jegy elkelt.

Szezon közben is több újítással álltak elő, amelyből az egyik legfontosabb a hibrid repohárrendszer bevezetése volt. Ennek lényege, hogy a vendég maga dönti el, hogy brandingelt újrapoharat vásárol, vagy ingyenes, áttetsző pohárba szeretné italát - utóbbi esetben arra kérik vendégeiket, hogy ne vigyék haza, hanem adják le a pultokban vagy a kijelölt leadópontok. Ez egy sokkal környezetbarátabb és vendégközpontúbb megoldásnak bizonyult, amelynek sikerességét a következő hetekben értékelik ki.

Az idei évben is nagy figyelmet fordítottak arra, hogy különböző területeken nyújtsanak segítséget, és ahogy a zenei felhozatal tekintetében, úgy ezen a téren is nagyon sokrétű a munkájuk. A szezont rögtön egy grandiózus segélykoncerttel indították, amelynek teljes jegybevételével, azaz 4.474.963Ft-tal a háború civil károsultjait támogatták a Budapest Bike Maffia, a Magyar Vöröskereszt, a Migration Aid és az UNICEF Magyarország szervezetein keresztül. Illetve az évad egésze alatt honlapjukon bárkinek lehetősége volt 999 Ft-os adományt vásárolni, amelyből további 1.775.223 Ft-ot gyűjtöttek az előbb említett szervezetek számára. Májusban megszervezték első jótékonysági futásukat, a nevezési díjból befolyt összeget (2.354.608 Ft) a Pető Intézetnek ajánlották fel. Idén is helyszínt biztosítottak a Pride felvonulás hivatalos afterének, a Rainbow Partynak. Támogatták az Átrium színházat, a Vesta Home-mal közös Alkoss szabadon elnevezésű pályázattal pedig óvodáknak segítettek, de többször szerveztek gyűjtést is.

Bár a fókusz természetesen a zenén maradt, idén is rengeteg kiegészítő, színesítő programmal várták az érdeklődőket - három alkalommal került megrendezésre az egész családnak szórakozást kínáló gyerekprogram, a Pöttömkert; jógázhattunk Jordán Adéllal; többek közt a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kiállítását is megnézhettük; bevásárolhattunk a zenészek ruhatárából a szintén jótékonysági vonatkozású Repeat gardróbvásáron, de női civil szervezetek munkájával is mélyebben megismerkedhettünk a Margaret Island Flower Power elnevezésű koncertjén.

A minden eddiginél sikeresebb szezont a Quimby telt házas visszatérésével zárták, de a jubileumi évnek még koránt sincs vége. November elején jelenik meg a Budapest Park elmúlt 10 évét bemutató képes kötet Backstage címmel, a Libri Kiadó gondozásában. A Sajó Dávid által jegyzett könyvben a stábtagok, zeneipari szakemberek és természetesen a Parkban fellépő előadók, zenekarok szemén keresztül követhetjük végig a szórakozóhely nem mindennapi történetét. És ha mindez nem lenne elég, akkor tovább emelik a tétet: a tavalyi nagy sikerre való tekintettel decembertől újból várják a korcsolyázni vágyókat a “téli Parkba”, vagyis a Jégvilágba, ahol a tőlük megszokott innovatív hozzáállásnak köszönhetően az előző évnél is felszereltebb és hangulatosabb téli mesebirodalomba invitálják a látogatókat.

Archív partyajánlók

Még több beszámoló

 • B My Lake 2.0

  A tavaly mély nyomokat bennünk hagyó rendkívüli fesztivál élmény után, már rettenetesen vártuk, hogy az idei is kezdetét vegye augusztus 18-án. Tekintve a korábbi tapasztalatokat, az idei rendezvény kapcsán fejben magasra került a léc, hiszen a tavalyi szinte hibátlanra sikerült. Így hát kíváncsian vetettük be magunkat a B my lake 2014-es forgatagába.
 • TOM NOIZE beszámolója a világhírű ADE rendezvényről

  Amikor először jártam az Amsterdam Dance Event-en megfogadtam, hogy onnantól kezdve kötelező program minden évben. Azóta 5 év telt el, és még mindig hihetetlen feltöltődést és inspirációt nyújt. Ha az alábbi kis élménybeszámolót elolvassátok, talán nem is kell magyarázni, hogy miért.
 • B MY LAKE 2013 - röviden, tömören

  Nos, mint azt már az elektronikus zene hívei mind jól tudják, a VOLT Produkció és a Deadcode Production közös gyermekeként idén született meg, és debütált a B MY LAKE fesztivál.
 • Selected Sounds: Nathan Fake beszámoló

  Nathan Fake november 16-án ismét Budapesten járt. Live fellépése során, ezúttal a régi nagy kedvencek mellett, a szeptemberben megjelent Steam Days című albumából kaphattunk ízelítőt. A Border Community kiadó oszlopos tagját most is az NVC szervezőcsapat hívta meg Budapestre, ahogy az elmúlt évek során ezt már megszokhattuk.
 • Belocca hódított Horvátorszàg és Lengyelország legynagyobb fesztiválján

  Újabb izgalmakkal és sikerekkel teli lapok íródtak Belocca 2012-es turnénaplójába. Ezúttal Horvátország és Lengyelország közönségét hengerelte le a magyarok hírének egyik legaktívabb öregbítője…
 • Lee Burridge és Luigi Madonna a medencében

  A dél-alföldi kisváros, Kecel, ismételten egy izgalmas eseménynek nyújtott helyszínt. A Club Korona ezúttal a veterán ikont Lee Burridge-et és az olasz Luigi Madonna-t látta vendégül a lemezjátszók mögött.
 • DJ Festival 2012 beszámoló Gyöngyösről

  Hungarian DJ Festival elnevezésű rendezvény sorozat 2008-ban indult. A Dj Fesztivál törzsfejlődését nyomon követve elmondható, hogy a pécsi kiindulási ponthoz képest mára már számos helyen – Győr, Szeged, Baja, Salgótarján, stb. - rendezik meg ezt az eseményt a hazai elektronikus zenei világ legismertebb lemezlovasainak felvonultatásával.
 • Nic Fanciulli – Telibe talált

  Egy újabb I love deep-es rendezvénynek lehettünk részesei 2012. február 18-án a Merlin falai között. Külföldi vendég DJ-ként ezúttal Nic Fanciullit importálták az ILD-es srácok. Az este folyamán a külső teremben eleinte Vic, majd Madox és Lank, míg a belső teremben Kühl után lépett fel Fanciulli, őt követően pedig Budai.
 • Lesz*rom Projekt – Dave Seaman

  Múlt hét pénteken, azaz 2012. február 12-én startolt a Lesz*rom Projekt (a benzinkutakról már jól ismert Lesz*rom termékek promójaként) Dave Seaman-t, mint sztár DJ-t felvonultató 4 állomásos party sorozata. Pénteken a budapesti Prestige Club-ban, és a kiskunfélegyházi Globe-ban, szombaton pedig a sárospataki Highlander-ben, és a pásztói Miami Club-ban nyílt lehetőség a vájt fülű közönségnek meghallgatni a sámánt.
 • Híres holland fesztiválon hódított Belocca

  Lassan már a különleges lesz a szokásos Belocca életében. Egyik kedvenc magyar DJ-nk most éppen a hollandok szívét és hangrendszerét dobogtatta meg egy nem mindennapi fesztiválon…

© 2001–2023 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó