Pulzar


Kövess minket!

Cikk

Pulzár Interjúk 2007: Budai

Létrehozva 2007-04-12
    0,00
  • Értékelés

Pulzár Interjúk 2007: Budai

DJ Budai szettjére azt hiszem elég sokunk rázta már a hátsóját. Mostanában valamiért mégis kevesebbszer találkozunk vele egy-egy pesti rendezvényen. Ennek az okát próbáltuk megfejteni alábbi interjúnkban.

A interjúhoz készített mix ITT letölthettő!

Hell: Az utóbbi időben mintha kevesebbet hallanánk rólad, mi ennek az oka?

Budai: Talán most a szakmai megjelenésünk erősebb most a kiadó miatt, ami viszont max terjesztőknél, lemezboltokban, mp3 áruházakban, és bulikon látszódhat, meg egy-két rádióműsorban megy mix. De igaz hogy a médiumokban nem sűrűn jelenünk meg. Pont most jött össze egy újabb mp3-rom áruházzal egy szerződés a kiadónkkal. Ázsiában is jelen leszünk a zenéinkkel. Ennek azért is örülünk, mert pl: az Egos lemezeknek nagyon jók a visszajelzései a Japán lemezboltokból és a DJ- ktől. Mindig nagyon jó kritikákat kapunk onnan a kiadványainkra. Most indítottuk el az Egotarxx-nek és az ILD rec-nek a digitális verzióját is. Ami csak mp3 formátumban jelenik meg, Az elsőn Daniel D, Greg Kobe, és Stan szerepel. Úgyhogy így elvagyunk a dolgainkkal. De tény, hogy a médiaszereplés nem olyan erős mostanában.

H: A fellépéseidet böngészve feltűnt, hogy túlnyomórészt a vidéki klubok hívnak. Ez magyarázható a pesti zenei ízlés változásával vagy ne magyarázzuk bele?

B: Biztos van benne valami. Bár ezt sosem néztem, hogy hol van bulim és annak a hátterét, hogy miért is ott van ahol. Nálam nem szempont a buli helyszíne. Bárhol lehet jó vagy rossz buli egyaránt. Így nehéz erre válaszolnom:) De tény hogy nagyon egy stílusra rendezkedett be a főváros. Ami nem feltétlen jó dolog. Így egy picit elszíntelenedik a partikultúra. Kevés a nagy buli azt vettem észre, ahol több stílus is van. De egyébként simán elvagyok azokon a bulikon, ahol fellépek.


H: Külföldön is megfordulsz szép számmal legközelebb Brno-ba látogatsz, Eric Prydz-el fémjelzett eseményen lépsz fel. Lerágott csont, de Te tapasztalsz valami különbséget a honi és a külföldi fellépések között?

B: Van különbség, mert eleve teljesen más közegbe érkezel, ahol nem lehet tudni, hogy milyen fogadtatása lesz a zenédnek. Főleg ha az első alkalomról van szó, ilyenkor persze izgulás van ezerrel, de az első szemkontaktnál meg visszamosolygásoknál már így okés is lehet a dolog:) Az szokott lenni még, hogy keményebbet vagy lazábbat lehet játszani. A partiarcok viszont mindenhol nyitottak, főleg ha ilyen nagy rendezvény van. Amibe viszont nincs különbség, hogy mindenhol imádnak bulizni. Rendezvények között is lehet különbség Pl: egy kis klubban, ahol a rezidens DJ már rászoktatta a közönségét egy stílusra ott teljesen más a fogadtatás, mint egy spéci rendezvényen, akár ezen a brnoi bulin, ahol szinte csak vendég DJ-k játszanak egész éjjel. Egyébként nagyon jó technikával is volt szerencsém találkozni.
Nagyon kíváncsi leszek, hogy ez a buli hogy fog elsülni. Azt tudom és tavaly előtt megtapasztaltam a Sun Flower fesztiválon, hogy a csehek nagyon nyitottak a zenére. Buliznak mindenre ezerrel:)

H: Ott voltál a magyar techno születésénél, jórészt apaként. Mennyit változott azóta mióta az első techno lemezt feltetted ?

B: A zenék mindenképp fejlődtek, mind hangzásban mint technikailag is. De nagyon nagy változás sincs, hiszen jó zenék akkor is és most is jönnek folyamatosan. A bulikkal is ugyan ez a helyzet. Akkor is és most is voltak jó bulik és kevésbé jók. Talán akik az elején benne voltak, mint jómagam is az első érzések nagyon nagyok voltak ezzel kapcsolatban. Legyen az egy buli, vagy egy friss elektronikus zene. És nagyon szerencsésnek mondhatom magam és nagyon örülök hogy át tudtam élni a zenei változást annak idején és részese lehettem:)

H: 90-ben már 2. helyezett voltál a DMC magyar bajnokságán. Azóta eltelt 17 év és a Budai mosoly, azóta is ŐSZINTÉN ott látható az arcodon. Meddig lehet ezt még ilyen odaadással csinálni ?

B: Talán amíg van mit adni és üzenni a zenéken keresztül. Addig a hétvégi bulit is lehet úgy várni mint az elsőt x éve. Talán túl nagy a zene meg a buli iránti szeretetem és elhivatottságom, ami még mindig tart. Ja ez elég krónikus úgyhogy passz nem vágom a választ. :)


H: Már a 14. kiadáshoz érkezett a kiadód ( EGO TRAXX), megéri még lemezt kiadni mikor naponta nőnek ki fájlmegosztó programok a világhálón vagy ez már csak a bakelit szerelemnek tudható be?

B: Na ez egy nagyon érdekes és ki nem számolható dolog. Azt érezzük, hogy minden megy át az mp3-as letöltés felé. És itt a hivatalosan letöltött és kiadott zenékre gondolok. Viszont a bakelit dolgaink is jól mennek. Pont az Ego 14-ből kellett még a terjesztőnek küldenünk. Mert elfogyott. Jó nyilván rengeteg dj van a világon, és sokan használnak lemezeket is az mp3-ak mellett az tuti.


H: 2007-re milyen megjelenéseket tervezel?

B: Ami most nagyon fontos az egy új mixlemez, ami az I Love Deep party sorozatnak lesz az első darabja. Végig house:) Azon belül is lazább és keményebb egyaránt. Nagyon izgulok hogy fog elsülni:) Olyan zenék lesznek rajta amik a bulikon nagyon nagy sikert arattak, illetve a kiadónk zenéiből is lesz egy jó pár kiválogatva a lemezre. Azért is lehet érdekes a lemez, hiszen a saját kiadású zenék szinte csak bakeliten vagy mp3-romban jelentek meg. Így igazán akik az ILD bulikra jártak, nem igazán tudták ezeket a zenéket hallgatni, szinte csak a bulikban, sőt ott sem ment minden. És ezek most rajta lesznek ezen a mixen is. Emellett most indítottunk két új címkét mindkét labelnek, Egodigit és ILDdigit néven. Itt csak digitális megjelenéseket tervezünk kiadni egyelőre. Ami a saját zenéket illeti, egy jó pár rmx-ünk még csak most fog kijönni. Az EgoTraxx-en egy Varius lemez lesz a következő megjelenés. Az ILD-én pedig egy Timewriter rmx fog kijönni, amit az "I feel you closer"-re készített.


H: Nem lehet azt mondani, hogy megérintett volna nagyon ez az elektro, minimál láz, hogy látod ez?


B: Pedig beleestem egy kicsit:) jó úgy nem, hogy egyik napról a másikra kuka az eddigi dolog és csak electro vagy minimál:) ilyen sosem voltam. Erről csak azt tudom mondani, hogy ha a zene olyan amit le szeretnék játszani mert tetszik és úgy érzem, hogy meg kell osztanom a közönséggel. Akkor az lehet felőlem minimál, electro, techno vagy house is. Nem teszek nagyon stílusbeli különbséget. Főleg így 4/4-en belül. Meg teljesen összemosódások vannak stílusok között. Úgyhogy minden jöhet csak jó zene legyen az értékrendemben:)

Készítette: Helgert László ( Hell ) - Pulzár

A interjúhoz készített mix ITT letölthettő!

© 2001–2018 Pulzar | Elérhetőségek | Médiaajánlat | Oldaltérkép | Logó